Cele mai citite
 


Ultimele articole
Consilierii municipali ar putea adopta în şedinţa de joi un proiect care vizează acordul de parteneriat pentru implementarea proiectului de realizare a unui centru de transplant multi-organ în cadrul Spitalului Clinic "Sf. Maria" prin construirea unui corp nou de clădire.
Penitenciarul Spital Bucureşti Rahova respinge acuzaţiile ce i-au fost aduse de rude ale unei deţinute privind decesul fătului acestuia, susţinând că femeia nu a fost supusă la rele tratamente.
Băuturile dietetice, considerate odată o alternativă sigură la răcoritoarele îndulcite în vederea reducerii riscului de diabet şi de obezitate, ar putea creşte de fapt posibilitatea de a dezvolta demenţă şi accident vascular cerebral, potrivit unei noi cercetări, citată luni de Xinhua.
Lacunele în asigurarea vaccinării împotriva rujeolei au condus la apariţia de focare ale acestei boli foarte contagioase în Europa în anul precedent, afectând atât copii cât şi adulţi tineri, au anunţat luni oficiali din domeniul sănătăţii, citaţi de Reuters.
Alianţa Pacienţilor Cronici din România a transmis o scrisoare deschisă preşedintelui Klaus Iohannis, în care îi cere să nu promulge legea care va permite exportul paralel de medicamente şi atrage atenţia că adoptarea unui asftel de act normativ ''poate avea efecte dezastruoase pentru bolnavii din România''.
Scăderea ratei vaccinării a condus la epidemii de rujeolă şi rubeolă la nivelul regiunii europene, care ar fi putut să fie prevenite, atrag atenţia specialiştii, în Săptămâna Europeană a Imunizării.
Un punct de lucru SMURD, care va deservi circa 20.000 de locuitori din şapte comune din Sălaj şi una din Satu Mare, a fost inaugurat duminică, la Sărmăşag, în prezenţa şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a şefului Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), Daniel Dragne, şi a oficialităţilor locale şi judeţene.
Accesul vizitatorilor în secţiile Pediatrie şi Boli Infecţioase ale Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc a fost interzis, după ce s-a înmulţit numărul cazurilor de rujeolă.
Situaţia vaccinării devine o urgenţă, a afirmat luni premierul Sorin Grindeanu, precizând că este extrem de hotărât să rezolve această problemă împreună cu producătorii de vaccinuri.
Poliţiştii craioveni au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă în cazul decesului unui copil de patru luni, al cărui tată acuză personalul medical al Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova din secţia ATI, unde bebeluşul era internat, că l-ar fi deconectat de la aparate.
Pagina precedenta | Pagina urmatoare