Cele mai citite
 


Ultimele articole
O echipă de cercetători americani a anunţat luni că a dezvoltat un test de sânge prin care se poate diagnostica şi cuantifica rapid severitatea cazurilor de tuberculoză activă, acesta fiind un pas esenţial în lupta contra acestei boli care reprezintă o importantă ameninţare la nivel mondial, informează Xinhua.
O alimentaţie care sporeşte cantitatea de bacterii bune din stomac poate reprezenta un factor decisiv pentru reducerea riscului de diabet, potrivit unui studiu realizat în Australia, informează marţi Xinhua.
Fundaţia Parada, Sens Pozitiv, Asociaţia Română Anti-SIDA (ARAS), Alianţa pentru Lupta Împotriva Alcoolismului şi Toxicomaniilor (ALIAT) şi RHRN au anunţat marţi că vor suspenda pe termen nelimitat colaborarea cu Agenţia Naţională Antidrog (ANA), deoarece consideră că aceasta nu-şi îndeplineşte misiunea asumată.
Asociaţia Femeilor Chirurg din România a fost lansată la Cluj, acest demers reprezentând o premieră pentru ţara noastră, se arată într-un comunicat transmis marţi AGERPRES.
Agenţia Naţională Antidrog (ANA) afirmă că, în contextul implementării prevederilor Strategiei Naţionale Antidrog 2013-2020, a întreprins toate demersurile pentru existenţa cadrului legislativ privind obţinerea fondurilor destinate implementării programelor de interes naţional (PIN) de către organizaţiile neguvernamentale.
Adoptarea de către Senat a proiectului de Lege privind echivalarea creditelor obţinute de asistentele medicale absolvente de postliceală nu este o favoare făcută asistentelor, ci recunoaşterea unui drept fundamental şi anume dreptul la propria profesie, consideră Federaţia "Solidaritatea Sanitară".
Mai multe persoane au protestat, marţi, pentru a doua zi consecutiv, în faţa Ministerului Sănătăţii (MS) şi au cerut ca toţi bolnavii de fibroză chistică, dar şi pacienţi cu alte maladii să beneficieze de asistenţi personali.
Peste 1.300 de specialişti din ţară şi străinătate vor participa, în perioada 30 martie-2 aprilie, la Iaşi, la a VI-a ediţie a Manifestării Ştiinţifice 'Primăvara Dermatologică Ieşeană', organizată de Asociaţia Dermatologilor din Moldova, sub egida Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Grigore T. Popa' din Iaşi.
Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a anunţat marţi că programul de transplant pulmonar pentru pacienţii români a fost deblocat la Spitalul AKH din Viena şi a precizat că centrul de la Spitalul "Sfânta Maria" va fi inclus în Programul Naţional de Transplant Pulmonar.
La nivelul judeţului, pe primul loc în afecţiunile cronice şi în cauzele de deces se situează bolile cardiovasculare, fiind urmate de tumori, bolile sistemului respirator şi cele ale sistemului digestiv, a declarat marţi, în şedinţa Colegiului Prefectural Caraş-Severin, Dragoş Luca, şeful Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică, Dragoş Luca.
Pagina precedenta | Pagina urmatoare