Cele mai citite
 


Un bolnav psihic a evadat din spital şi a vrut să se sinucidă
miercuri, 17 iunie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Satu Mare, 17 iunie /Agerpres/ - Un bărbat cu tulburări afective a evadat, marţi, din Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean Satu Mare, agresând o infirmieră, după care a vrut să se arunce în râul Someş.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Judeţean Satu Mare, Constantin Demian, în urmă cu patru zile, B.P., de 22 de ani, a fost transferat la secţia Boli Psihice Cronice din cauza unor tulburări afective.

Marţi, bărbatul a agresat o infirmieră, dându-i un pumn în tâmplă şi o palmă pe faţă, după care a fugit. Bărbatul a ajuns la râul Someş, pe piciorul fostului pod, şi a ameninţat că se aruncă în apă.

La faţa locului s-au deplasat pompierii care au reuşit să îl convingă să revină la mal, după care a fost preluat de ambulanţă şi reinternat.

Potrivit lui Constantin Demian, conducerea Spitalului Judeţean a demarat o anchetă pentru a se vedea exact împrejurările în care s-a produs evenimentul şi dacă este nevoie de măsuri suplimentare de securitate.

În prezent, bolnavii psihici sunt supravegheaţi doar de personalul medical. AGERPRES-FOTO PE FLUX/ Gheorghe Pietrar)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Congres de psihiatrie: În şcolile din România nu se face o informare asupra bolilor mintale ale copiilor şi adolescenţilor În şcolile din România nu se face o informare sistematică asupra bolilor mintale ale copiilor şi adolescenţilor, dar există mai multe iniţiative, a declarat medicul primar de psihiatria copilului şi adolescentului Raluca Grozăvescu, cu ocazia celui de-al III-lea Congres de Psihiatrie a Copilului şi ...
Şefa Secţiei de Psihiatrie de la Spitalul din Arad, trimisă în judecată în dosarul testărilor ilegale de medicamente Delia Podea, şef al Secţiei Psihiatrie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad şi profesor la Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii de Vest "Vasile Goldiş", a fost trimisă în judecată de Parchetul General, în stare de arest preventiv, în dosarul testărilor ilegale de medicamente.
Spitalul de Psihiatrie Titan derulează toată săptămâna viitoare o campanie dedicată sănătăţii creierului Spitalul de Psihiatrie Titan "Dr.Constantin Gorgos" derulează toată săptămâna viitoare o campanie dedicată conştientizării importanţei creierului, sănătăţii creierului şi promovării studiului acestuia, tema promovată în acest an fiind "Ai un creier - îngrijeşte-l !".
Şefa secţiei de Psihiatrie de la Spitalul din Arad, reţinută în dosarul testărilor ilegale de medicamente Delia Marina Podea, şefa Secţiei Psihiatrie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, a fost reţinută de procurorii Parchetului General în dosarul testărilor ilegale de medicamente.
Şefa Secţiei de Psihiatrie a SCJU Arad, prof dr Delia Podea, ridicată şi dusă la audieri Şeful Secţiei de Psihiatrie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, prof dr Delia Marina Podea, cadru didactic la Universitatea de Vest 'Vasile Goldiş' din Arad, a fost ridicată, marţi după-amiază, de anchetatori şi dusă la audieri.
Prahova: Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă, renovată pentru prima dată după 50 de ani Prima renovare din ultimii 50 de ani a clădirii Secţiei de Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Prahova a fost încheiată, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Mircea Cosma, şi managerul SJU, Adrian Strâmbeanu, inaugurând, marţi, secţia modernizată.