Cele mai citite
 


Spitalele din Ungaria încalcă directiva europeană privind programul de lucru
marţi, 18 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalele din Ungaria încalcă cu regularitate directiva Uniunii Europene privind programul de lucru şi nu fac distincţie în privinţa plăţii între turele suplimentare şi cele obişnuite, relatează luni cotidianul Magyar Nemzet, preluat de MTI.
Conform reglementărilor actuale, angajaţii din domeniul sănătăţii au dreptul la o perioadă de odihnă de cel puţin opt ore după fiecare tură de 24 de ore de serviciu. Totuşi, medicii ungari sunt câteodată de serviciu de vineri dimineaţă până luni dimineaţă, a declarat şeful Asociaţiei Medicilor din Ungaria (MOSZ), Janos Belteczki.

'Pe lângă faptul că este dăunătoare pentru sănătatea medicilor, epuizarea poate conduce la o tragedie care să afecteze pacientul', a spus Belteczky. Reglementările actuale pot fi interpretate în diferite feluri, aşadar MOSZ face apel la introducerea unor standarde clare şi coerente, a adăugat el.

În funcţie de salariul de bază, angajaţii din sistemul sanitar pot pierde între 30.000 şi 60.000 de forinţi (109 - 218 euro), deoarece multe spitale nu au grijă să facă o distincţie între turele suplimentare şi cele obişnuite într-un spital. Orele suplimentare ar trebui plătite cu 50% mai mult, însă numeroase spitale nu reuşesc să le cuprindă în sistemele de administrare a programelor de lucru, scrie cotidianul citat.

Şeful Asociaţiei Spitaleor din Ungaria Jeno Tacz a declarat pentru cotidianul menţionat că această chestiune a salariilor va fi analizată atent în viitor.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cseke Attila: În sistemul sanitar trebuie instituite reguli care să fie şi respectate - interviu Bucureşti, 7 apr /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a acordat un interviu Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES în care vorbeşte, între altele, despre noile programe naţionale de sănătate, descentralizarea sistemului, problemele de personal, dar şi despre subfinanţarea sistemului sanitar...
Peste 300 de profesionişti din sistemul sanitar şi farmaceutic se reunesc la Târgu Mureş, la ediţia a doua a CNFMS Peste 300 de specialişti din domeniul sanitar şi farmaceutic din România şi Ungaria se reunesc la Târgu Mureş, începând de miercuri până sâmbătă, la cea de-a doua ediţie a Conferinţei Naţionale de Farmacoeconomie şi Management Sanitar (CNFMS).
Peste 8.500 de persoane au fost consultate de medici din Ungaria, în cadrul unui program al CJ Harghita Miercurea Ciuc, 15 mai/Agerpres/- Peste 8.500 de persoane din Harghita au fost consultate, în ultimii ani, de medici din Ungaria, în cadrul unui program al Consiliului Judeţean ce vizează cu precădere populaţia din mediul rural al cărei acces la investigaţii medicale de specialitate este mai redus.
Demersuri pentru înfiinţarea la Spitalul Judeţean din Constanţa a unui serviciu de îngrijire la domiciliu Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa, Dan Căpăţână, a declarat, miercuri, că intenţionează să înfiinţeze în cadrul unităţii medicale un serviciu pentru îngrijirea la domiciliu a pacienţilor cu boli cronice pentru care nu este necesară spitalizarea, sistem care este performant...
APCR: 150.000 de paciente cu mastectomie cumpără medicamente din ţările vecine 150.000 de femei din România cu cancere mamare sunt nevoite să se aprovizioneze cu medicamente din ţările vecine - Bulgaria şi Ungaria, a declarat, marţi, preşedintele Alianţei Pacienţilor Cronici din România (APCR), Cezar Irimia, la lansarea unui serviciu CallCenter (0310.80.80.90) la care poate fi...
Hunedoara: Turista lovită de fulger în Retezat se află în stare stabilă la un spital din Timişoara Turista de 27 de ani, din Ungaria, care a fost lovită duminică după-amiază de un fulger în Masivul Retezat, a fost internată într-un spital din Timişoara şi se află în stare stabilă, a declarat luni şeful Serviciului Public Judeţean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean.