Cele mai citite
 


Vaslui: Restanţe la plata însoţitorilor persoanelor cu handicap
marţi, 18 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cele 86 de primării din judeţul Vaslui au restanţe salariale cuprinse între 3 şi 6 luni faţă de cei peste două mii de însoţitori ai persoanelor cu handicap din judeţ.
Potrivit reprezentanţilor Consiliului Judeţean (CJ) Vaslui, primarii nu au mai plătit salariile la zi, din cauză că nu au avut resurse financiare.
Reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DASPC) Vaslui susţin că din această cauză mulţi însoţitori au renunţat la persoanele de care aveau grijă, iar acestea au fost internate în centre specializate, acolo unde din cauza aglomeraţiei în prezent nu se mai fac internări.
'La ora actuală, în jur de 80 la sută din primăriile vasluiene nu au mai achitat de cel puţin trei luni salariile pentru cei 2.245 de asistenţi personali ai persoanelor cu handicap din judeţ. Sunt unele primării care nu au mai achitat de nouă luni salariile pentru însoţitorii persoanelor cu handicap', a declarat, luni, pentru AGERPRES Vasile Mihalachi, preşedintele CJ Vaslui.
Un însoţitor al unei persoane cu handicap încasează lunar aproximativ 460 de lei, iar din cauza întârzierilor, în ultima jumătate a anului trecut aproximativ 50 de însoţitori au renunţat la slujbă.
'Însoţitorii au de primit sume de până la 4.000 de lei, unii dintre ei. Acum aceştia vin la noi şi spun că renunţă la persoanele cu dizabilităţi pe care le au în îngrijire, în condiţiile în care avem centre rezidenţiale în care capacitatea de cazare este depăşită cu 100 la sută', a declarat, Irinel Stativă, directorul adjunct al DASPC Vaslui.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: Primăriile nu mai au bani pentru plata celor aproximativ 2.500 de asistenţi personali Vaslui, 18 oct /Agerpres/ - Conducerea Consiliului Judeţean Vaslui a anunţat luni că nicio primărie din judeţ nu mai are bani, pentru perioada următoare, pentru plata salariilor la cei aproximativ 2.500 de însoţitori ai persoanelor cu handicap.
Vaslui: Locuinţe protejate pentru persoane cu dizabilităţi, construite în judeţ printr-un proiect finanţat de ANPD Şase locuinţe protejate pentru persoane cu dizabilităţi vor fi construite în perioada următoare, în judeţul Vaslui, în cadrul unui proiect finanţat de Autoritatea Naţională pentru Persoane cu Dizabilităţi (ANPD). Potrivit directorului general al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului...
Vaslui: Însoţitorii persoanelor cu handicap au primit doar o parte din restanţele salariale Vaslui, 15 dec /Agerpres/ - Peste 50 de primării din cele 86 din judeţul Vaslui care aveau restanţe la plata însoţitorilor persoanelor cu handicap au achitat doar 70 la sută din datorii, urmând ca restul banilor să fie viraţi către beneficiari cel mai probabil în cursul anului viitor.
Vaslui: Tânăra ţinută legată de mama sa a fost internată într-un centru social Tânăra în vârstă de 21 de ani din localitatea vasluiană Mocani, diagnosticată cu handicap de gradul I şi care era ţinută legată de mama sa, a fost luată miercuri de Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DASPC) Vaslui din mediul familial şi internată într-un centru social.
Vaslui: Asistenţii maternali nu şi-au mai primit salariile de două luni de zile Cei peste 1.200 de asistenţi maternali din judeţul Vaslui nu şi-au mai primit salariile şi alocaţiile de hrană pentru copiii pe care îi au în îngrijire de două luni de zile.
Vaslui: Tinerii care părăsesc la majorat centrele de plasament, în atenţia specialiştilor DGASPC Situaţia tinerilor care părăsesc centrele de plasament din judeţul Vaslui la împlinirea vârstei de 18 ani se află în atenţia specialiştilor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui, a declarat, luni pentru AGERPRES, şeful instituţiei, Ionel Armeanu Ştefănică.