Cele mai citite
 


Rusia: Patriarhul Kirill propune scoaterea avorturilor de pe lista serviciilor gratuite
miercuri, 19 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Patriarhul Moscovei şi al întregii Rusii Kirill a propus, într-o scrisoare adresată luni conducerii ţării să scoată avorturile de pe lista serviciilor prestate în cadrul sistemului asigurărilor medicale obligatorii, relatează agenţiile ruse de presă.
Biserica Ortodoxă Rusă a cerut ca plata avorturilor să fie suportată din contul contribuabililor doar în cazul în care sarcina pune în pericol sănătatea mamei. Înaltul ierarh a recomandat ca fameile care doresc să-şi întrerupă sarcina să fie 'informate obligatoriu în legătură cu consecinţele negative ale avorturilor', să li se spună ce se întâmplă cu fătul şi cu femeia însăşi prin această intervenţie. Patriarhul consideră necesar ca, până să dea un răspuns, femeii să i se acorde o perioadă de reflexie de două săptămâni.

În plus, el a recomandat înfiinţarea la maternităţi a unor centre care să ofere consiliere psihologică şi religioasă femeilor ce intenţionează să recurgă la avort. Patriarhul a promis sprijin din partea Bisericii la organizarea unor adăposturi pentru mamele singure, ajunse într-o situaţie dificilă.

El a mai propus derularea unui program şcolar de informare despre dezvoltarea intrauterină a copilului şi a recomandat o campanie de presă în scopul 'condamnării avorturilor, pentru explicarea consecinţelor negative, promovarea maternităţii, a paternităţii responsabile şi a familiilor cu mulţi copii'.

O altă propunere vizează definirea mai clară a condiţiilor în care o familie ar putea fi privată de drepturile părinteşti. În opinia sa, legislaţia trebuie să asigure familiilor posibilitatea a decide singure problemele legate de viaţa lor.

După destrămarea URSS, Rusia a fost afectată de o gravă criză demografică, iar rata avorturilor este una dintre cele mai ridicate din lume. În 2008, la 1,714 milioane de naşteri, se înregistrau 1,234 de milioane de avorturi.

Populaţia Rusiei a scăzut cu 5,8 milioane de locuitori din 1993 şi numără astăzi 142 de milioane. Guvernul încearcă să frâneze acest declin prin măsuri de încurajare a natalităţii.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
SUA: contraceptivele gratuite contribuie la scăderea numărului de avorturi /studiu/ Furnizarea de contraceptive gratuite tinerelor care riscă să aibă sarcini nedorite a permis reducerea într-o manieră drastică a numărului de avorturi şi a cazurilor de sarcină la adolescente, potrivit unui studiu efectuat în statul Missouri (centrul SUA) şi dat publicităţii joi, informează AFP.
Zeci de tineri clujeni organizează, în faţa maternităţilor, o campanie de rugăciune pentru viaţă în premieră pentru România Credincioşi clujeni din toate confesiunile au iniţiat marţi, în premieră pentru România, o campanie de rugăciune care are ca scop scăderea numărului de avorturi.
Deputaţii ruşi vor să sporească natalitatea din Rusia printr-o generaţie de 'decreţei' Amendamente importante vor fi iniţiate la 19 septembrie, de un grup de lucru al Dumei de Stat, la proiectul de lege privind 'Bazele pentru protejarea sănătăţii cetăţenilor Federaţiei Ruse', iar în luna noiembrie documentul va fi dezbătut în a doua lectură, a anunţat deputata Elena Mizulina. Potrivit...
Mai multe ONG-uri solicită retragerea proiectului privind consilierea pentru criza de sarcină Peste 20 de ONG-uri cer iniţiatorilor proiectului de lege privind consilierea pentru criza de sarcină, deputaţii Sulfina Barbu şi Marius Dugulescu, să-şi retragă iniţiativa, iar în paralel autorităţile să adopte cât mai repede Strategia Naţională pentru Sănătatea Sexuală şi Reproductivă în România 2012-2015...
Gorj: Primul cabinet de consiliere psihologică aflat în relaţie contractuală cu CJAS, deschis în incinta SJU Târgu-Jiu Persoanele din judeţul Gorj care au nevoie de consiliere psihologică pot beneficia, de aproximativ o lună de zile, de consultaţii gratuite la primul cabinet de profil din incinta ambulatoriului Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu-Jiu, a declarat vineri, pentru AGERPRES, medicul Ramona Peptan Negreanu...
IPP: Femeile nu trebuie obligate să facă şedinţe de consiliere pentru a renunţa la avort Institutul pentru Politici Publice (IPP) şi Societatea Naţională de Medicina Familiei (SNMF) critică noua propunere legislativă prin care femeile vor fi obligate să asiste la şedinţe de consiliere pentru a renunţa la întreruperea de sarcina la cerere.