Cele mai citite
 


Un nou caz de infectare cu virusul gripal A/H1N1
miercuri, 17 iunie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Gripa porcina
 

Bucureşti, 17 iunie /Agerpres/ - Institutul Cantacuzino a confirmat existenţa unui nou caz de infectare cu virusul gripal A/H1N1, a anunţat, miercuri, un comunicat al Ministerului Sănătăţii.

Astfel, numărul persoanelor confirmate cu noua gripă, pe teritoriul României, se ridică la 10. Este vorba despre o persoană sosită în data de 8 iunie de la Toronto şi care s-a prezentat, în ziua următoare, la Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş" cu simptome specifice noii gripe.

În prezent, aceasta este internată în Institutul "Matei Balş", sub supraveghere medicală. Medicii declară că starea sa de sănătate este bună, persoana în cauză aflându-se sub tratament cu medicamente antivirale.

În acelaşi timp, autorităţile sanitare au început investigaţia epidemiologică pentru identificarea contacţilor. Având în vedere că, din primele cercetări, reiese că persoana infectată s-a deplasat doar între aeroport şi casă, medicii specialişti se aşteaptă ca numărul contacţilor să fie redus.

Potrivit sursei citate, în cursul zilei de marţi s-au externat din Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş" toţi pacienţii care fuseseră infectaţi cu noua gripă.

Dr. Ion Bazac, ministrul Sănătăţii, a participat, marţi, la reuniunea Consiliului Uniunii Europene, care s-a desfăşurat la Luxemburg. Împreună cu ministrii ţărilor europene, ministrul român al Sănătăţii a discutat o serie de teme importante, printre care şi asigurarea securităţii sănătăţii prin vaccinarea împotriva virusului gripal A/H1N1.

La Luxemburg s-a stabilit că este prioritară obţinerea unui vaccin eficient împotriva virusului A/H1N1, la un preţ echitabil în ceea ce priveşte distribuirea şi vânzarea acestuia. De asemenea, s-a mai discutat despre necesitatea elaborării de urgenţă a unei strategii comune a UE pentru vaccinare. În cadrul acesteia, ar urma să fie incluse pentru vaccinare aproximativ 5% dintre persoanele care lucrează în serviciile publice, în administraţie, armată şi sănătate. La acestea se adaugă încă 30% dintre persoanele aparţinând unor categorii la risc din populaţia generală.

Institutul Naţional Cantacuzino are capacitatea de a înfiola o cantitate de 5 milioane de doze de vaccin gripal, în decursul a 3 luni de zile după izolarea tulpinii virusului, adaugă comunicatul Ministerului Sănătăţii. AGERPRES/(AS)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Noul virus gripal A (H1N1) ar putea fi o eroare de laborator, potrivit unui cercetător australian Canberra, 21 mai /Agerpres/ - Noul virus gripal A (H1N1) ar putea să se fi dezvoltat în laborator dintr-o eroare umană, susţine omul de ştiinţă australian Adrian Gibbs, care a colaborat la cercetările care au dus la dezvoltarea de către grupul farmaceutic elveţian Roche a antiviralului Tamiflu, relatează...
Medicii, sfătuiţi să recomande Tamiflu pentru femeile însărcinate infectate cu virusul H1N1 Atlanta, 21 mai /Agerpres/ - Autorităţile medicale americane recomandă medicilor să prescrie Tamiflu în cazul femeilor însărcinate infectate cu virusul gripei porcine, H1N1, riscul reprezentat de acest virus fiind considerat mai mare decât cel pe care medicamentul Tamiflu al putea să-l aibă asupra fătului...
Un nou caz de gripă cu virusul A/ H1N1 Bucureşti, 1 iulie /Agerpres/ - Încă un caz de gripă A/ H1N1 a fost depistat de reţeaua de supraveghere a bolilor transmisibile, informează vineri un comunicat transmis AGERPRES de Ministerul Sănătăţii.
Copil de nouă ani, infectat cu virusul AH1N1 Ploieşti, 30 iunie /Agerpres/ - Un copil de nouă ani, din Ploieşti, venit la sfârşitul săptămânii trecute din Canada, a fost diagnosticat, miercuri, cu virusul AH1N1, acesta fiind primul caz din Prahova.
Apel la acţiune comună împotriva pandemiei de gripă Bucureşti, 30 iunie /Agerpres/ – Compania Sanofi Aventis a donat Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) 100 de milioane de doze de vaccin antigripal, pentru a ajuta ţările în curs de dezvoltare să poată face faţă pandemiei de gripă, a declarat Christopher A. Viehbacher, director executiv al Sanofi Aventis...
Un nou caz de infectare cu virusul gripal AH1N1 Bucureşti, 23 iunie /Agerpres/ - Un nou caz de infectare cu virusul gripal AH1N1 a fost depistat de reţeaua de supraveghere a bolilor transmisibile, informează un comunicat al Ministerului Sănătăţii, remis, joi, AGERPRES.