Cele mai citite
 


Constanţa: Protestatarul implicat în incidentul din timpul mitingului pensionarilor militari a suferit o contuzie la genunchi
miercuri, 19 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Protestatarul implicat în incidentul din timpul mitingului pensionarilor care s-a desfăşurat, luni, în faţa Prefecturii Constanţa, a mers la spital pentru că acuza dureri la un picior, iar medicii au constatat că acesta are o contuzie la un genunchi.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa, dr. Florian Stoian, după efectuarea investigaţiilor medicale necesare, pacientului i s-a pus o atelă gipsată la genunchiul stâng, nefiind necesară spitalizarea.
Prefectul judeţului Constanţa, Claudiu Palaz, a declarat că incidentul din timpul mitingului pensionarilor militari a fost ''o provocare căreia manifestanţii nu i-au răspuns''.
''Aveam informaţii că se încearcă o astfel de acţiune care să dea amploare mitingului. (...) El a forţat locaţia pentru care a fost autorizat mitingul şi nu este normal să facă asta. (...) S-a creat o stare de confuzie, el n-a vrut să se legitimeze'', a afirmat prefectul, menţionând că jandarmii au fost vigilenţi şi au acţionat conform prevederilor legale.
Potrivit lui Claudiu Palaz, bărbatul care a provocat conflictul, Vasile Teofil, locotent colonel în rezervă după cum acesta a le-a spus jandarmilor, este angajat al Primăriei Constanţa ca referent în cadrul Serviciului Trafic Rutier şi Ordine Publică.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Constanţa, Sorin Trancă, a spus că Vasile Teofil a fost sancţionat contravenţional cu 1.000 de lei în urma incidentului produs, conform prevederilor legale cu privire la organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice.
Circa 300 de pensionari militari au protestat timp de două ore, luni, în faţa Prefecturii Constanţa, faţă de măsurile luate de guvernanţi prin care după recalcularea pensiilor veniturile lor au fost diminuate.
La scurt timp de la demararea protestului, unul dintre participanţi a depăşit perimetrul impus de jandarmi, devenind violent, între el şi forţele de ordine creându-se o busculadă.
Potrivit preşedintelui Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD) Constanţa, Remus Macovei, ''cadrele militare în rezervă şi retragere sunt nemulţumite că le-au fost diminuate cu 40-60% drepturile legal constituite'' şi nu vor renunţa la acţiuni de protest până când nu-şi vor recupera sumele respective.
Preşedintele SCMD a declarat că o amplă acţiune de protest se va desfăşura pe 24 ianuarie la Bucureşti, la care vor participa pensionari militari, cât şi cadre active din toate structurile de apărare a ţării.
La finalul mitingului cadrelor militare în rezervă, o delegaţie a acestora a fost primită de prefectul Claudiu Palaz, acesta spunându-le protestatarilor că va informa guvernanţii despre nemulţumirile pe care ei le au. Totodată, prefectul le-a dat reprezentanţilor protestatarilor documentaţia cu privire la modul de recalculare a pensiilor militarilor.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Botoşani: Protest al angajaţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă în faţa CJ Botoşani, 18 feb/ Agerpres/- Aproximativ 40 de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati din Botoşani au pichetat, joi, sediul Consiliului Judeţean, în semn de protest faţă de neacordarea unor drepturi salariale, dar şi faţă de condiţiile de muncă.
Botoşani: Protest spontan la Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati Aproximativ 40 de salariaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' din Botoşani au întrerupt, vineri dimineaţă, munca, protestând în biroul managerului unităţii faţă de neacordarea, de patru luni, a tichetelor de masă.
Brăila: Angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă ameninţă cu declanşarea protestelor Cei 2.000 de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila ameninţă cu declanşarea unor acţiuni de protest, care pot ajunge chiar până la greva generală, deoarece de trei luni nu le-au fost semnate contractele de muncă şi că nu le sunt acordate tichete de masă.
UPDATE DNA: Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Constanţa, Dănuţ Căpăţînă, reţinut pentru luare de mită Procurorii DNA l-au reţinut miercuri pe Dănuţ Căpăţînă, manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, cu privire la săvârşirea infracţiunii de luare de mită, în formă continuată.
Ebola: Stare de urgenţă în Liberia; Sierra Leone mobilizează militari în jurul centrelor pentru bolnavi Epidemia de Ebola a făcut peste 930 de morţi în Africa de Vest, determinând Liberia să decreteze stare de urgenţă, Nigeria, care a înregistrat o a doua victimă, să încerce să beneficieze de un tratament experimental american, iar Sierra Leone să mobilizeze sute de militari în jurul centrelor în care...
Patru pacienţi care au suferit arsuri grave, transportaţi de urgenţă cu o aeronavă C-27J Spartan la Bucureşti O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni de evacuare medicală, execută joi o misiune umanitară de urgenţă pe ruta Otopeni - Târgu Mureş - Otopeni, pentru transferul către Capitală a patru pacienţi care au suferit arsuri grave, informează un comunicat de presă al...