Cele mai citite
 


Atacul armat din Arizona: deputata rănită a fost operată cu succes la ochi şi 'a zâmbit'
miercuri, 19 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Deputata împuşcată în cap în timpul atacului din Tucson, Arizona, 'le zâmbeşte' apropiaţilor şi a fost operată cu succes la ochi în weekend, au declarat luni medicii săi, iar soţul său a precizat pe postul ABC că l-a masat pe gât, relatează AFP şi AP.
Gabrielle Giffords, ale cărei progrese constante au permis în acest weekend ca starea sănătăţii sale să nu mai fie catalogată drept 'critică' ci 'gravă', este acum capabilă să-i zâmbească soţului său, au precizat medicii Centrului spitalicesc universitar (UMC) din Tucson, în cadrul unei conferinţe de presă.

'Asta vrea să însemne că îl recunoaşte şi că interacţionează cu el de o manieră mai familiară', a spus neurochirurgul Michael Lemole.

Acesta a mai precizat că parlamentara democrată a fost supusă cu succes unei operaţii la orbita ochiului, pentru extragerea unor fragmente de os. Creierul dnei Giffords a fost străbătut dintr-o parte în alta de către un glonte în timpul atacului, soldat cu şase morţi şi 14 răniţi.

La câteva ore după operaţie, deputata s-a trezit şi 'are în prezent are acceaşi stare de dinainte de operaţie', a adăugat Lemole.

Soţul lui Gabrielle Giffords, astronautul Mark Kelly, a acordat la rândul său un interviu în exclusivitate postului ABC care urmează să fie difuzat luni seară şi în care confirmă progresele stării de sănătate ale soţiei sale care chiar i-a 'masat gâtul'.

'Este tipic pentru ea. Este la terapie intensivă, este grav rănită şi ea petrece zece minute masându-mi gâtul', a spus soţul deputatei.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Spitalul Militar: Starea a şase răniţi de la Colectiv aflaţi la Terapie Intensivă rămâne critică Starea a şase răniţi din clubul Colectiv din cei opt internaţi la Terapie Intensivă la Spitalul Militar rămâne critică, a declarat miercuri comandantul instituţiei medicale, Florentina Ioniţă Radu.
Spitalul de Arşi: Patru răniţi în Colectiv - la Terapie Intensivă; 11 - în stare gravă, dar stabili Patru răniţi în incendiul din clubul Colectiv se află la Terapie Intensivă, iar ceilalţi 11 sunt în stare gravă, dar stabili, fiind internaţi pe secţii, a declarat marţi, pentru AGERPRES, directorul Spitalului de Arşi, Cristian Niţescu.
Spitalul Militar: Starea celor opt răniţi aflaţi la terapie intensivă este un pic ameliorată Starea celor opt răniţi în incendiul de la Colectiv, aflaţi în Secţia de terapie intensivă a Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central "Dr. Carol Davila", este staţionară, "un pic ameliorată", a declarat marţi seară comandantul instituţiei, Florentina Ioniţă Radu.
Spitalul de Arşi: 9 răniţi la Colectiv - în stare critică, 13 pacienţi au fost operaţi luni Nouă răniţi de la Spitalul de Arşi se află în continuare în stare critică, şase dintre aceştia fiind operaţi luni, ei trecând cu bine peste intervenţiile chirurgicale, a declarat purtătorul de cuvânt al unităţii medicale Adrian Stănculea.
Spitalul 'Sfântul Ioan': 3 răniţi în Colectiv - la Terapie Intensivă, în stare gravă Cei trei răniţi în incendiul din clubul Colectiv, care mai sunt internaţi la Spitalul 'Sfântul Ioan', se află la Terapie Intensivă, în stare gravă, a declarat vineri pentru AGERPRES medicul Carmen Giuglea.
Colectiv/ Spitalul Bagdasar-Arseni: Patru răniţi aflaţi la Terapie Intensivă au starea ameliorată Patru răniţi în clubul Colectiv, internaţi în Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Bagdasar-Arseni, au o stare ameliorată, a declarat duminică pentru AGERPRES medicul Mircea Carantino.