Cele mai citite
 


Iaşi: O femeie în vârstă de 29 de ani, infectată cu virusul A/H1N1, a decedat
miercuri, 19 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O femeie în vârstă de 29 de ani din oraşul Târgu-Frumos, internată la Spitalul ''Sf. Spiridon'' din Iaşi, a decedat la sfârşitul săptămânii trecute în urma unor multiple complicaţii în starea de sănătate, unele dintre acestea cauzate de infectarea cu virusul gripei noi, potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi.
Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică, Marius Voicescu, a anunţat că luni, la două zile după deces, a ajuns confirmarea infectării acesteia cu virusul gripal de tip A/H1N1.
'Femeia în vârstă de 29 de ani a fost internată, în cursul zilei de vineri, în stare foarte gravă la Secţia de Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţe 'Sf. Spiridon'. S-au constatat mai multe boli cronice şi, având în vedere şi insuficienţa respiratorie a bolnavei, sâmbătă dimineaţa i s-au recoltat probe ce au fost trimise la Institutul Cantacuzino din Bucureşti', a declarat marţi Marius Voicescu.
Acesta este cel de-al doilea deces, după ce luni reprezentanţii Spitalului de Pneumoftiziologie din Iaşi au informat că preşedintele filialei Iaşi-Vaslui a Ordinului Arhitecţilor din România, un bărbat în vârstă de 60 ani, a decedat duminică noaptea la Clinica de Anestezie şi Terapie Intensivă.
Acesta fusese diagnosticat de Institutul Cantacuzino din Bucureşti cu gripă de tip A/H1N1, dar existau şi alte complicaţii infecţioase severe. Persoana respectivă a fost intubată timp de 10 zile, starea de sănătate fiind foarte gravă.
De la începutul anului, la Iaşi s-au mai confirmat alte două cazuri de gripă de tip nou la persoane care prezentau forme uşoare ale bolii: o femeie de 34 de ani internată la Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi, după ce s-a întors din Italia, şi un tânăr de 30 ani ce urmează tratamentul la domiciliu.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
UPDATE Iaşi: O femeie în vârstă de 29 de ani, infectată cu virusul A/H1N1, a decedat O femeie în vârstă de 29 de ani din oraşul Târgu-Frumos, internată la Spitalul ''Sf. Spiridon'' din Iaşi, a decedat la sfârşitul săptămânii trecute în urma unor multiple complicaţii în starea de sănătate, unele dintre acestea cauzate de infectarea cu virusul gripei noi, potrivit reprezentanţilor Direcţiei...
Iaşi: A murit una din cele trei persoane diagnosticate cu virusul gripei noi Bărbatul de 60 de ani, internat la Clinica de Anestezie - Terapie Intensivă de la Spitalul de Pneumoftiziologie din Iaşi, diagnosticat, în urmă cu o săptămână, cu gripa de tip A/H1N1, a murit, în noaptea de duminică spre luni, au informat reprezentanţii unităţii medicale.
Iaşi: O lehuză, primul deces din cauza virusului gripei pandemice Iaşi, 15 dec /Agerpres/ - Autorităţile sanitare ieşene recunosc faptul că, în urmă cu două zile, a fost înregistrat primul deces în cazul unei persoane infectate cu virusul gripal A/H1N1.
Iaşi: Numărul persoanelor confirmate cu gripă de tip nou a ajuns la trei Specialiştii de la Institutul Cantacuzino din Bucureşti au mai confirmat, în ultimele ore, un caz de gripă de tip AH1N1 în municipiul Iaşi.
Iaşi: Vaccinul A/H1N1, privit cu scepticism Autorităţile sanitare ieşene recunosc că s-au efectuat puţine vaccinări împotriva virusului pandemic A/H1N1 în rândul elevilor de liceu, studenţilor, personalului sanitar, precum şi al personalului din armată şi din MAI, deşi zilnic sunt confirmate noi cazuri.
Iaşi: Vaccinul pentru virusul pandemic, sub semnul îndoielii Reprezentanţii autorităţilor sanitare ieşene susţin că aproape 80.000 de doze de vaccin pentru gripa pandemică vor fi aduse joi noaptea la Iaşi, în timp ce cadrele medicale sau chiar elevii refuză să se supună unor astfel de imunizări.