Cele mai citite
 


Seulul suspectează că în Coreea de Nord există o epidemie de febră aftoasă
miercuri, 19 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Seulul crede că Phenianul încearcă să ţină în frâu o epidemie de febră aftoasă izbucnită pe teritoriul nord-coreean, după ce boala a fost detectată în luna noiembrie, în mai multe ferme sud-coreene, a informat agenţia Yonhap, citată marţi de EFE.
Potrivit surselor oficiale sud-coreene citate de Yonhap, regimul lui Kim Jong-il şi-ar fi mobilizat personalul militar pentru a aplica măsurile menite să controleze răspândirea bolii, care afectează animale precum porcii şi vacile.

Închistata ţară comunistă s-a mai confruntat, în 2007, cu o epidemie de febră aftoasă care a determinat Coreea de Sud - aflată atunci în relaţii mai destinse cu Nordul - să trimită o echipă de medici veterinari, care să contribuie la lupta împotriva epidemiei.

Legăturile dintre cele două ţări s-au deteriorat semnificativ în ultima vreme, şi în special după atacul nord-coreean din noiembrie 2010 în zona unei insule aparţinând Republicii Coreea /Coreea de Sud/ din Marea Galbenă, atac care a făcut patru morţi.

Deşi nu se ştie de unde a izbucnit aparenta epidemie de febră aftoasă din Coreea de Nord, contaminarea s-ar fi putut produce chiar din Sud, unde - în perioada scursă de la sfârşitul lunii noiembrie - s-au confirmat 120 de cazuri în diferite ferme din ţară.

Luna trecută, regimul de la Phenian a interzis importurile de carne de vacă şi de porc din Coreea de Sud, unde boala a determinat, până în acest moment, sacrificarea a circa două milioane de animale. Epidemia ar putea provoca pagube în valoare de miliarde de euro în sectorul bovin.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Coreea de Sud: 19 morţi din cauza infectării cu coronavirusul MERS Coreea de Sud a anunţat marţi trei noi decese provocate de coronavirusul care provoacă Sindromul Respirator din Orientul Mijlociu (MERS), ridicând bilanţul provizoriu al epidemiei la 19 morţi în această ţară care deţine locul patru în topul economic din Asia, informează AFP.
Epidemia de MERS în Coreea de Sud: Bilanţul urcă la 27 de morţi Epidemia de MERS (sindromul respirator din Orientul Mijlociu) care loveşte de o lună în Coreea de Sud a făcut 27 de morţi, potrivit celui mai nou bilanţ prezentat luni de Ministerul Sănătăţii de la Seul, preluat de AFP.
Coreea de Sud: Bilanţul morţilor cauzate de coronavirusul MERS se ridică la 23 Coreea de Sud a anunţat joi trei noi decese cauzate de coronavirusul MERS, fapt ce sporeşte îngrijorările cu privire la capacităţile acestei ţări de a limita epidemia, în timp ce Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a subliniat eşecurile autorităţilor sanitare, notează AFP.
OMS: Epidemia de MERS din Coreea de Sud nu constituie o urgenţă de sănătate publică de interes internaţional Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat miercuri că epidemia de MERS din Coreea de Sud nu constituie o urgenţă de sănătate publică de interes internaţional. Constatând că au existat întârzieri şi deficienţe în răspunsul la această epidemie în Coreea de Sud, organizaţia a cerut tuturor ţărilor...
Coreea de Sud confirmă apariţia a două focare de gripă aviară, primele din 2008 Coreea de Sud, care se confruntă deja cu o epidemie serioasă de febră aftoasă la animale, a confirmat vineri apariţia a două focare de gripă aviară pe teritoriul său, primele din 2008 încoace, relatează AFP şi Reuters, citând surse oficiale.
Coreea de Sud propune un ajutor Nordului Crucea Roşie din Coreea de Sud a anunţat joi că a trimis un mesaj Coreii de Nord în care i-a propus acesteia un ajutor de urgenţă în urma inundaţiilor, în pofida tensiunilor actuale dintre cele două ţări, relatează AFP.