Cele mai citite
 


Victor Olsavsky: Nu s-a modificat nimic în structura virusului AH1N1
miercuri, 19 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Structura virsului AH1N1 nu s-a modificat, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, reprezentantul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) pentru România, dr. Victor Olsavsky.
'Aşa cum s-au aşteptat specialiştii, s-a înregistrat o creştere a valului epidemic în partea de vest şi ne aşteptăm să vină şi la noi', a precizat Victor Olsavsky.
El a explicat că, din acest motiv, tulpina AH1N1 a fost introdusă în vaccinul antigripal pentru actualul sezon.
Din datele colectate de Centrul European pentru Controlul al Bolilor - ECDC rezultă că peste 40% din îmbolnăvirile de gripă de până acum au fost date de virsul AH1N1.
Dr. Olsavsky a informat că, în continuare, sunt afectate persoanele care au boli asociate şi adultul tânăr.
În România, săptămâna trecută au fost confirmate patru cazuri de gripă cu virusul AH1N1, două persoane, care sufereau şi de alte boli cronice, murind. O nouă raportare se va face miercuri, 19 ianuarie.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
UPDATE Iaşi: O femeie în vârstă de 29 de ani, infectată cu virusul A/H1N1, a decedat O femeie în vârstă de 29 de ani din oraşul Târgu-Frumos, internată la Spitalul ''Sf. Spiridon'' din Iaşi, a decedat la sfârşitul săptămânii trecute în urma unor multiple complicaţii în starea de sănătate, unele dintre acestea cauzate de infectarea cu virusul gripei noi, potrivit reprezentanţilor Direcţiei...
Timiş: Horia Cristian estimează apariţia unui nou val epidemic de gripă B Timişoara, 4 mar /Agerpres/ - Numărul cazurilor de gripă cu virus B l-a depăşit, în acest sezon, pe cel provocat de virusul AH1N1 şi în condiţiile în care românii s-au vaccinat împotriva virusului AH1N1, nu pentru gripa B, se anunţă un nou val epidemic de gripă, care poate duce la un număr mare de decese...
Nicolăescu: Experţi ai OMS vor veni la Institutul Cantacuzino O echipă de experţi de la OMS va veni în perioada 24-28 februarie în România la Institutul Cantacuzino pentru a sprijini revizuirea proceselor tehnologice, eliminarea neconformităţilor şi prevenirea pe viitor a unor astfel de disfuncţionalităţi în linia de producţie a vaccinului gripal, a anunţat joi...
V.Olsavszky: OMS va face propria evaluare Bucureşti, 18 ian /Agerpres/ - Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) va face propria evaluare privitor la gripa pandemică, a declarat pentru AGERPRES reprezentantul OMS pentru România, dr. Victor Olsavszky. El a spus că reprezentanţii OMS, respectiv consilierul special pentru această problemă, dr. Keiji...
MS: 500.000 de doze de vaccin antigripal în sezonul 2015-2016; aproximativ 80.000 de persoane vaccinate de la demararea campaniei Aproximativ 80.000 de persoane au fost vaccinate în primele două săptămâni de la demararea campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii împotriva gripei de sezon, informează un comunicat al MS transmis joi AGERPRES.
Fotbal: Virusul AH1N1, o ameninţare pentru Cupa Mondială 2010 Organizatorii Cupei Mondiale de fotbal care va avea loc anul acesta în Africa de Sud au avertizat că există riscul izbucnirii unei noi epidemii de gripă provocată de virusul AH1N1, chiar în timpul competiţiei.