Cele mai citite
 


Sălaj: Focar de hepatită A la Şimleu Silvaniei
miercuri, 19 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Direcţia de Sănătate Publică Sălaj a declarat focar de hepatită acută virală de tip A într-o comunitate de romi dintr-un cartier din Şimleu Silvaniei, după ce 22 de copii bolnavi au ajuns la Secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Zalău, cinci dintre ei în ultima săptămână.
'Sunt 22 de cazuri de hepatită A în cinci blocuri vecine. S-a declarat focar pentru că au apărut cinci cazuri noi în ultima săptămână. Un doctor merge cu o echipă să îi vaccineze pe ceilalţi copii sănătoşi. Vaccinarea e gratuită. Este o epidemie de contact, nu epidemie hidrică, adică nu e din cauza apei, ci din cauza transmiterii între persoane. Proba de apă este bună, dar problema este de igienă interioară', a declarat, marţi, pentru AGERPRES, Gabriel Nae, directorul DSP Sălaj.
Conform sursei citate, toţi copii bolnavi sunt internaţi la Secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Zalău.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bacău: 20 de cazuri de hepatită A, înregistrate în localitatea Slobozia Nouă Un focar de hepatită acută virală de tip A, maladie cunoscută şi sub denumirea de 'boala mâinilor murdare', a fost înregistrat în satul Slobozia Nouă, din comuna băcăuană Stănişeşti.
Suceava: Cinci localităţi cu focare de hepatită A, monitorizate de DSP Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava monitorizează mai multe focare comunitare de hepatită de tip A, în cinci localităţi din judeţ, în primele zece luni ale acestui an fiind înregistrate 338 de cazuri, dintre care 37 numai în luna octombrie, a declarat vineri, pentru AGERPRES, adjunctul instituţiei...
Suceava: Peste 400 cazuri de hepatită A înregistrate în 2015 judeţ, majoritatea în mediul rural În judeţul Suceava s-au înregistrat peste patru sute de cazuri de hepatită acută virală de tip A, în cursul anului trecut, a declarat presei, joi, directorul adjunct al DSP Suceava, medicul epidemiolog Cătălina Zorescu. Potrivit acesteia, focarele comunitare în care s-au înregistrat cele mai multe cazuri...
Hunedoara: Focar de hepatită A, într-o zonă din oraşul Petrila; o sută de copii au fost vaccinaţi Un număr de 17 cazuri de hepatită A au fost semnalate în patru blocuri învecinate din oraşul Petrila, în Valea Jiului, medicii apreciind că de vină pentru apariţia bolii sunt condiţiile improprii în care trăiesc familiile din acea zonă, o mare parte din locuinţe fiind debranşate de la reţeaua de alimentare...
Harghita: Focar de hepatită A într-o comunitate din Cristuru Secuiesc Un focar de hepatita A a fost identificat într-o comunitate defavorizată din Cristuru Secuiesc, unde mai mulţi copii s-au îmbolnăvit, autorităţile sanitare luând măsurile care se impun în astfel de cazuri.
Anchetă a DSP Vâlcea în cazul apariţiei unui focar de hepatită A la liceul din Horezu Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vâlcea a început luni o anchetă epidemiologică, în urma apariţiei unui focar de infecţie cu hepatita virală de tip A, în oraşul Horezu, a declarat pentru AGERPRES, dr. Luminiţa Apostolescu, şefa DSP Vâlcea.