Cele mai citite
 


UPDATE Iaşi: O femeie în vârstă de 29 de ani, infectată cu virusul A/H1N1, a decedat
miercuri, 19 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O femeie în vârstă de 29 de ani din oraşul Târgu-Frumos, internată la Spitalul ''Sf. Spiridon'' din Iaşi, a decedat la sfârşitul săptămânii trecute în urma unor multiple complicaţii în starea de sănătate, unele dintre acestea cauzate de infectarea cu virusul gripei noi, potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi.
Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică, Marius Voicescu, a anunţat că luni, la două zile după deces, a ajuns confirmarea infectării pacientei cu virusul gripal de tip A/H1N1.
'Femeia în vârstă de 29 de ani a fost internată, în cursul zilei de vineri, în stare foarte gravă la Secţia de Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţe 'Sf. Spiridon'. S-au constatat mai multe boli cronice şi, având în vedere şi insuficienţa respiratorie a bolnavei, sâmbătă dimineaţa i s-au recoltat probe ce au fost trimise la Institutul Cantacuzino din Bucureşti', a declarat marţi Marius Voicescu.
Acesta este cel de-al doilea deces, după ce luni reprezentanţii Spitalului de Pneumoftiziologie din Iaşi au informat că preşedintele filialei Iaşi-Vaslui a Ordinului Arhitecţilor din România, un bărbat în vârstă de 60 ani, a decedat duminică noaptea la Clinica de Anestezie şi Terapie Intensivă.
El fusese diagnosticat de Institutul Cantacuzino din Bucureşti cu gripă de tip A/H1N1, dar existau şi alte complicaţii infecţioase severe. Persoana respectivă a fost intubată timp de 10 zile, starea de sănătate fiind foarte gravă.
De la începutul anului, la Iaşi s-au mai confirmat alte două cazuri de gripă de tip nou la persoane care prezentau forme uşoare ale bolii: o femeie de 34 de ani internată la Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi, după ce s-a întors din Italia, şi un tânăr de 30 ani ce urmează tratamentul la domiciliu.
Reprezentantul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii pentru România, dr. Victor Olsavsky, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, că structura virusului A/H1N1 nu s-a modificat.
'Aşa cum s-au aşteptat specialiştii, s-a înregistrat o creştere a valului epidemic în partea de vest şi ne aşteptăm să vină şi la noi', a precizat Victor Olsavsky.
El a explicat că, din acest motiv, tulpina A/H1N1 a fost introdusă în vaccinul antigripal pentru actualul sezon.
Din datele colectate de Centrul European pentru Controlul al Bolilor - ECDC rezultă că peste 40% din îmbolnăvirile de gripă de până acum au fost date de virsul A/H1N1.
Dr. Olsavsky a informat că, în continuare, sunt afectate persoanele care au boli asociate şi adultul tânăr.
În România, săptămâna trecută au fost confirmate patru cazuri de gripă cu virusul A/H1N1.
Primul caz de gripă cu virus nou din România a fost confirmat de Ministerul Sănătăţii în mai 2009, la o tânără de 30 de ani, rezidentă în SUA, care s-a întors în Bucureşti. Alte două persoane bolnave s-au dovedit a fi tatăl femeii şi copilul de un an şi două luni al acesteia, cele două cazuri fiind cu transmitere secundară.
La numai şase săptămâni de la semnalarea primului caz de gripă porcină de pe Glob - la sfârşitul lunii martie 2009, în Mexic -, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a decretat trecerea la faza şase de alertă pandemică. Potrivit OMS, boala s-a extins rapid, prin comparaţie cu pandemiile precedente, în cazul cărora virusurile gripale s-au propagat în şase luni.
La aceeaşi dată, pe teritoriul României, numărul persoanelor confirmate cu noua gripă, se ridica la 11, ajungând la mijlocul lunii iunie ca îmbolnăvirile cu virusul gripal A/H1N1 să crească la 16.
După numai o lună de la confirmarea primului caz de gripă cu virus nou din România, Centrul Naţional de Prevenire şi Control al Bolilor Transmisibile a depistat, pe 27 iunie, cel de-al 25-lea caz de îmbolnăvire cu virusul A/H1N1 de pe teritoriul ţării. La aceeaşi dată, în Europa erau raportate 6.092 de cazuri.
La două luni de la semnalarea primului caz de infectare cu virusul gripal A/H1N1, pe 27 iulie, Institutul Cantacuzino a confirmat că numărul total al persoanelor infectate înregistrat pe teritoriul României s-a ridicat la 107, de patru ori mai mare decât cazurile înregistrate la aceeaşi dată în luna iunie (25).
Până la jumătatea lunii august 2009, potrivit evidenţelor Ministerului Sănătăţii, pe teritoriul României au fost confirmate 253 de cazuri de infecţie cu A/H1N1, neînregistrându-se cazuri de infecţie locale, iar la sfârşitul lunii august numărul persoanelor depistate cu noul virus gripal a depăşit 300 (307).
În perioada 26 octombrie - 1 noiembrie 2009, se înregistrau un număr de 555 de îmbolnăviri. În numai două săptămâni, în perioada 10 - 24 noiembrie, numărul cazurilor de gripă cu virus A/H1N1 s-a dublat faţă de perioada anterioară, totalul ridicându-se la 2.455.
Pe 23 noiembrie 2009, România a confirmat primul deces de gripă porcină, la aproape şase luni de la izbucnirea epidemiei pe teritoriul ţării.
Era vorba despre un bărbat de 43 de ani din Siret, judeţul Suceava, care a murit în ambulanţă, în timp ce era transportat de la Spitalul din Rădăuţi la Spitalul de boli infecţioase Iaşi, în urma unui stop cardio-respirator. Pacientul avea boli asociate - hipertensiune, diabet, obezitate - care au reprezentat factori de risc.
În luna martie 2010, Ministerul Sănătăţii anunţa că numărul total de cazuri confirmate de gripă cu virus A/H1N1 pandemic era de 7.006, din care 122 cu deces.
Un nou caz de infectare cu acest virus, era anunţat în 18 noiembrie 2010 de ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, care confirma un caz cu gripă porcină la un copil de trei ani din Călăraşi, cazul nefiind grav.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: O femeie în vârstă de 29 de ani, infectată cu virusul A/H1N1, a decedat O femeie în vârstă de 29 de ani din oraşul Târgu-Frumos, internată la Spitalul ''Sf. Spiridon'' din Iaşi, a decedat la sfârşitul săptămânii trecute în urma unor multiple complicaţii în starea de sănătate, unele dintre acestea cauzate de infectarea cu virusul gripei noi, potrivit reprezentanţilor Direcţiei...
Începe vaccinarea împotriva gripei porcine Ministerul Sănătăţii (MS) demarează începând cu data de 26 noiembrie campania de vaccinare împotriva virusului gripal A/H1N1. Până la sfârşitul anului 2009, Institutul Cantacuzino va produce cinci milioane de doze de vaccin, care sunt destinate persoanelor adulte. Astfel, primele 1.340.000 de doze de...
Iaşi: O lehuză, primul deces din cauza virusului gripei pandemice Iaşi, 15 dec /Agerpres/ - Autorităţile sanitare ieşene recunosc faptul că, în urmă cu două zile, a fost înregistrat primul deces în cazul unei persoane infectate cu virusul gripal A/H1N1.
Iaşi: A murit una din cele trei persoane diagnosticate cu virusul gripei noi Bărbatul de 60 de ani, internat la Clinica de Anestezie - Terapie Intensivă de la Spitalul de Pneumoftiziologie din Iaşi, diagnosticat, în urmă cu o săptămână, cu gripa de tip A/H1N1, a murit, în noaptea de duminică spre luni, au informat reprezentanţii unităţii medicale.
Iaşi: Numărul persoanelor confirmate cu gripă de tip nou a ajuns la trei Specialiştii de la Institutul Cantacuzino din Bucureşti au mai confirmat, în ultimele ore, un caz de gripă de tip AH1N1 în municipiul Iaşi.
Constanţa: A murit lăuza suspectată de gripă cu virus A/H1N1 Tânăra în vârstă de 27 de ani care a născut în urmă cu trei zile şi era în stare gravă, suspectată de gripă cu virus A/H1N1, a murit, vineri, la Secţia Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa.