Cele mai citite
 


A fost creat un iaurt care favorizează pierderea în greutate
miercuri, 19 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cercetători irlandezi au reuşit să pună la punct un iaurt care favorizează pierderea în greutate, datorită unei bacterii modificate genetic, informează site-ul maxisciences.com.
Cercetătorii sunt nutriţionişti. Ei au studiat compoziţia unui iaurt şi s-au ocupat în special de lactobacillus, bacterie de acid lactic responsabilă de producerea acizilor graşi polisaturaţi. Oamenii de ştiinţă s-au hotărât să modifice o genă a acestei bacterii, pentru a crea o bacterie modificată genetic al cărei rol ar fi să distrugă grăsimile din organism.

Pentru a valida modificarea genetică, noua bacterie a fost încercată pe un grup de şoareci, iar un alt grup a fost elementul de comparaţie. După absorbţia bacteriei modificate genetic, şoarecii aveau de patru ori mai mulţi acizi graşi polisaturaţi decât cei din grupul de comparaţie. Catherine Stanton, unul din autorii studiului, precizează: 'Grăsimea este astfel mai repede arsă şi asta pare să frâneze şi dezvoltarea celulelor canceroase în intestinul gros.' Este o veste care ar putea revoluţiona domeniul regimurilor şi al cercetării medicale, încheie site-ul maxisciences.com.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cercetători japonezi au descoperit o proteină care arde grăsimile O echipă de cercetători de la Universitatea din Kyoto, Japonia, a anunţat descoperirea unei proteine care ajută la arderea grăsimilor din organism, permiţând astfel consumul unor mese bogate în grăsimi, transmite agenţia Xinhua.
Frigul ar putea fi un aliat în curele de slăbire (studiu) Frigul ar putea fi un aliat bun în curele de slăbire, potrivit unor cercetători de la Universitatea din Geneva care au realizat mai multe experimente şi au publicat rezultatele în revista Cell. Conform studiului publicat frigul este inamicul anumitor bacterii prezente în flora intestinală care ar favoriza...
Pierderea în greutate este benefică la orice vârstă (studiu) Excesul de greutate constituie un factor evident de risc cardiovascular. Un studiu amplu realizat de cercetători britanici arată că pierderea în greutate are efecte pozitive la orice vârstă, scrie passionsante.be.
Cercetătorii americani au descoperit o mutaţie genetică ce ar putea cauza obezitatea Cercetătorii Spitalului pentru copii din oraşul american Boston au identificat o cauză genetică a obezităţii severe care, deşi puţin frecventă, ridică noi întrebări asupra creşterii în greutate şi consumului de energie în cazul populaţiei obeze în general, scrie vineri publicaţia digitală spaniolă ABC...
Meditaţia poate favoriza pierderea în greutate (studiu) Un regim reuşit constă în alimentaţie echilibrată, activitate fizică regulată, dar şi în meditaţie, o echipă de cercetători americani descoperind recent efectele acestei tehnici mentale asupra pierderii în greutate, scrie actusante.net.
Anorexia şi hiperactivitatea sunt legate de un mecanism molecular comun (studiu) Anorexia mentală, tulburare gravă a comportamentului alimentar, şi hiperactivitatea fizică sunt legate de un mecanism molecular comun, descoperire ce ar putea să conducă la un tratament al acestei patologii care îi afectează în special pe adolescenţi, potrivit unui studiu recent, preluat de AFP.