Cele mai citite
 


Constanţa: Protest al salariaţilor Sanatoriului Balnear şi de Recuperare Mangalia
miercuri, 19 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Salariaţii Sanatoriului Balnear şi de Recuperare Mangalia vor protesta, miercuri, pe platoul Casei de Cultură din localitate, faţă de intenţia guvernanţilor de a desfiinţa unitatea medicală şi de a o trece ca instituţie fără personalitate juridică în structura Sanatoriului Balnear şi de Recuperare Techirghiol.
Managerul sanatoriului de la Mangalia, Laura Condur, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, că acţiunea de protest este autorizată să se desfăşoare între orele 12,00 şi 13,00, la ea participând sindicalişti din cele două sindicate din cadrul instituţiei, Sanitas şi TESA.
Sanatoriul Balnear şi de Recuperare Mangalia (SBRM) are 234 de salariaţi şi două baze de tratament cu o capacitate de 275 de locuri.
Conform Laurei Condur, comasarea celor două unităţi sanitare de la Mangalia şi Techirghiol, aflate la o distanţă de 30 de kilometri una de cealaltă, ''nu ar duce în mod cert la îmbunătăţirea calităţii actului medical, ci, dimpotrivă, ar conduce la un management defectuos, cu repercursiuni asupra serviciilor medicale furnizate''.
Pe 11 ianuarie 2011, reprezentanta SBRM a solicitat să fie primită în audienţă şi a trimis memorii pentru respingerea proiectului de hotărâre referitor la desfiinţarea sanatoriului, atât la Preşedinţie, cât şi la Guvern şi la Ministerul Sănătăţii, însă, după cum susţine, până în prezent nu a primit niciun răspuns. Demersuri în acest sens au fost făcute şi de reprezentanţii administraţiei locale din Mangalia.
SBRM funcţionează de 50 de ani fără întrerupere, ca unitate sanitară cu personalitate juridică, renumită în toată ţara, cât şi peste hotare, atrăgând de-a lungul timpului numeroşi turişti români şi străini.
Sanatoriul Balnear şi de Recuperare Mangalia exploatează în scop terapeutic apele sulfuroase specifice Mangaliei cu rezultate terapeutice deosebite, unitatea deţinând în patrimoniul său cinci izvoare de apă sulfuroasă. Microclimatul marin, apele sulfuroase mezotermale şi nămolul sapropelic creează o asociere de factori balneari naturali unică în Europa.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Constanţa: Protest al salariaţilor Spitalului de Pneumoftiziologie Palazu Mare Constanţa, 17 feb /Agerpres/ - Aproximativ o sută de salariaţi ai Spitalului de Pneumoftiziologie Palazu Mare au protestat, joi, în curtea instituţiei, împotriva intenţiei guvernanţilor de a transforma unitatea medicală în secţie exterioară a Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa.
Constanţa: DSP a propus ca Spitalul de Recuperare şi Balneologie Eforie Nord să fie administrat de Universitatea Ovidius Şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Constanţa, dr. Constantin Dina, a declarat, luni, că i-a propus ministrului Sănătăţii, Cseke Attila, ca Spitalul Clinic de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneologie Eforie Nord să fie trecut în administrarea Universităţii Ovidius, şi nu în cea a Institutului...
Constanţa: Protest al salariaţilor Spitalului Cernavodă pentru ca unitatea medicală să nu fie desfiinţată Constanţa, 8 feb /Agerpres/ - Circa 100 de salariaţi de la Spitalul Orăşenesc Cernavodă au protestat, marţi, în faţa instituţiei, faţă de intenţia guvernanţilor de a desfiinţa unitatea sanitară.
Cadrele medicale din ţară au protestat două ore pentru îmbunătăţirea condiţiilor din sistem (grupaj) Consiliul Naţional al Federaţiei SANITAS a decis, la jumătatea acestei luni, organizarea unei greve de avertisment în data de 25 noiembrie, urmată de grevă generală pe termen nelimitat, începând din 28 noiembrie, printre solicitările greviştilor fiind demisia ministrului Sănătăţii, liberalul Eugen Nicolăescu...
Covasna: Protest la hotelul balnear 'Montana' împotriva disponibilizărilor Peste 20 de persoane au protestat marţi, timp de aproape două ore, în faţa hotelului balnear "Montana" din staţiunea Covasna, împotriva disponibilizărilor de personal făcute în această unitate în urmă cu aproape un an.
Constanţa: Directoare în cadrul Sanatoriului Mangalia, cercetată pentru primire de foloase necuvenite O directoare a Sanatoriului balnear şi de recuperare Mangalia este cercetată pentru primire de foloase necuvenite după ce, miercuri, poliţiştii au percheziţionat biroul acesteia şi au găsit sume de bani şi diverse bunuri pe care le primise de la pacienţi.