Cele mai citite
 


Harghita: Liderul PCM critică dur modul de alegere a preşedintelui UDMR
miercuri, 19 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Liderul Partidului Civic Maghiar (PCM), Szasz Jeno, a criticat, marţi, în termeni duri, modul de alegere a preşedintelui UDMR, acuzând Uniunea că practică o democraţie de tip comunist, în care ''succesiunea se moşteneşte''.
Szasz Jeno a declarat, pentru AGERPRES, că totul e greşit în modul de alegere a preşedintelui UDMR, în condiţiile în care nu s-a încheiat încă perioada de depunere a candidaturilor, dar organizaţiile au decis deja cu cine vor vota.
''Aceasta este o democraţie comunistă, specifică UDMR. Încă nu avem candidaturile finale, dar ştim cu cine vom vota. (...) Nici nu are rost să comentăm. Nu e un joc curat, democratic, e doar mişcarea liderului Marko Bela care va conduce, în continuare, UDMR, prin intermediul instrumentului numit Kelemen Hunor'', a spus Szasz Jeno.
Acesta este de părere că nu ar fi o surpriză ca organizaţiile UDMR din Sălaj, Bihor sau Satu Mare să aibă propriul candidat la preşedinţia Uniunii, aşa cum nu ar fi exclus ca organizaţia din Oradea să-l desemneze candidat pe Cseke Attila, ministru al Sănătăţii.
Liderul PCM nu este de acord cu informaţiile vehiculate în presă, potrivit cărora deputatul Olosz Gergely, care strânge semnături pentru a candida la şefia UDMR, este susţinut de FIDESZ (partidul de guvernământ din Ungaria).
Szasz Jeno spune că FIDESZ nu agreează UDMR pentru că are experienţa relaţiilor cu Partidul Socialist din Ungaria.
''FIDESZ nu cred că este implicat şi nu cred că ar susţine pe vreunul dintre candidaţi, pentru că FIDESZ nu agreează UDMR. FIDESZ ştie că nu vor fi surprize la congresul UDMR pentru că Uniunea este un partid postcomunist şi, cum se obişnuieşte la tovarăşi şi la comunişti, succesiunea se moşteneşte. Marko Bela vrea ca poziţia lui să fie moştenită de Kelemen Hunor şi acest lucru se va întâmpla, nu vor fi surprize'', a susţinut liderul civicilor maghiari.
Acesta consideră că organizaţiile de pe dreapta eşicherului politic al comunităţii maghiare ar trebui să conlucreze la o construcţie nouă, pentru binele maghiarilor din România.
El s-a referit la o posibilă colaborare între Partidul Civic Maghiar şi Laszlo Tokes, susţinând că ''aceasta ar fi reţeta bună pentru comunitatea maghiară, după perioada neagră a UDMR, în care numărul ungurilor din România a scăzut considerabil''.
Szasz Jeno a mai afirmat că PCM are o relaţie bună cu FIDESZ, partid care îl susţine şi pe Laszlo Tokes şi este necesar ca civicii maghiari şi europarlamentarul UDMR ''să îşi rezolve problemele acasă''.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Preşedintele UDMR Sălaj: Şapte propuneri pentru funcţia de ministru al Sănătăţii; îl susţinem pe candidatul UDMR Bihor Organizaţiile UDMR din ţară au, până în prezent, şapte propuneri pentru funcţia de ministru al Sănătăţii, candidatul organizaţiei din Bihor a Uniunii, medicul Ritli Ladislau, fiind susţinut şi de organizaţia din Sălaj, potrivit senatorului Seres Denes, preşedintele UDMR Sălaj.
Bihor: Deputatul UDMR Cseke Attila invită parlamentarii bihoreni la un consens privind regionalizarea Deputatul UDMR Cseke Attila, vicepreşedintele Comisiei pentru administraţie publică din Camera Deputaţilor, va organiza, la sfârşitul lunii ianuarie 2013, o întâlnire cu parlamentarii bihoreni şi liderii judeţeni de partide pentru a se pune de acord asupra abordării unitare privind regionalizarea şi...
Fostul ministru al Sănătăţii Cseke Attila, mulţumit de demararea Programului de screening pentru cancerul de col uterin Senatorul UDMR Cseke Attila, fost ministru al Sănătăţii, şi-a manifestat, joi, mulţumirea că judeţul Bihor face parte din cele şase judeţe în care, de săptămâna aceasta, a început screening-ul pentru depistarea cancerului de col uterin, ţinând să transmită mulţumiri fostului ministru Ladislau Ritli pentru...
Bihor: Cei mai merituoşi asistenţi medicali, premiaţi de fostul ministru al Sănătăţii, Cseke Attila Deputatul UDMR Cseke Attila a anunţat joi organizarea celei de-a patra ediţii a decernării Premiilor Dr.Mozes Karoly pentru cei mai buni asistenţi medicali din Bihor şi nu numai.
Bihor: Cseke Attila, dezamăgit de întârzirea construirii Centrului Oncologic Candidatul UDMR pentru Primăria Oradea, senatorul Cseke Attila a semnalat miercuri faptul că proiectul pentru construirea celui mai important obiectiv medical al judeţului, Centrul oncologic, trenează şi este împiedicat ''în mod intenţionat'' să nu se finalizeze la termen, deşi construcţia ar trebui...
UDMR îl propune pe Ritli Ladislau pentru funcţia de ministru al Sănătăţii Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR) îl propune pe Ritli Ladislau pentru funcţia de ministru al Sănătăţii, anunţă Uniunea într-un comunicat transmis, miercuri, AGERPRES.