Cele mai citite
 


Fonduri insuficiente pentru spitale în judeţul Giurgiu
miercuri, 17 iunie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Giurgiu, 17 iunie /Agerpres/ - Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Giurgiu a constatat din analiza bugetară că fondurile pentru asigurarea serviciilor medicale, tratamentelor şi medicamentelor în spitalele din judeţul Giurgiu sunt insuficiente şi nu vor putea acoperi necesarul pentru ultimul trimestru al anului.

“După finalizarea procesului de contractare a serviciilor medicale de către CJAS Giurgiu cu furnizorii de servicii medicale, au apărut o serie de discuţii şi obiecţiuni la contractele încheiate, obiecţiunile vizând în primul rând faptul că valoarea contractelor încheiate nu este suficientă pentru acoperirea întregii nevoi exprimate de furnizorii de servicii medicale, în special, de spitale”, a declarat pentru AGERPRES directoarea CJAS Giurgiu, Florentina Popescu.

CJAS Giurgiu are cu 20 de procente mai puţine fonduri în acest an faţă de anul trecut, de la 98,8 milioane de lei la 80,6 milioane de lei în acest an ceea ce înseamnă că serviciile medicale pentru ultimul trimestru al anului sunt insuficiente.

Conducerea CJAS Giurgiu a contractat servicii medicale la un nivel care să asigure funcţionarea sistemului la un nivel minim acceptabil, neputându-se asigura acoperirea tuturor nevoilor exprimate de furnizorii de servicii medicale şi, totodată a transmis Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate o propunere de suplimentare a bugetului alocat judeţului Giurgiu pentru acest an cu 30 de milioane de lei. AGERPRES/(Camelia Bigan)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Giurgiu: Campanie de strângere de fonduri pentru operaţia unei fetiţe de trei ani Fundaţia 'Nicolae Barbu' din municipiul Giurgiu înfiinţată la începutul acestei luni a demarat o campanie de strângere de fonduri pentru a plăti operaţia unei fetiţe în vârstă de trei ani şi jumătate din municipiul Giurgiu.
Giurgiu: Spitalele pot fi în subordinea oricui, dacă sunt alocate şi fonduri, spune preşedintele CJ Giurgiu, 29 ian /Agerpres/ - Preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Dumitru Beianu, este de părere că spitalele pot rămâne în subordinea oricui dacă sunt alocate şi fondurile necesare pentru acestea.
Giurgiu: Centrul de la Mogoşeşti va fi reabilitat şi extins din fonduri europene Centrul de asistenţă medico-socială de la Mogoşeşti, judeţul Giurgiu, va beneficia de lucrări de reabilitare şi extindere.
Giurgiu: Fluxul gravidelor către capitală se va reduce după modernizarea Maternităţii, susţine şeful acesteia Şeful maternităţii din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu, Basil Stoica, spune că se va reduce fluxul gravidelor din judeţ care plecau spre spitale din capitală, după ce secţia pe care o conduce a primit fonduri şi sunt în plină desfăşurare lucrările de reabilitare şi dotare.
Giurgiu: Spaţiul alocat persoanelor vârstnice din căminul de la Mironeşti aproape se va dubla după un proiect european Giurgiu, 27 mar/ Agerpres/- Spaţiul din dormitoare pentru bătrânii aflaţi la Căminul pentru persoane vârstnice de la Mironeşti, judeţul Giurgiu, aproape se va dubla după implementarea unui proiect de reabilitare, modernizare şi extindere a căminului din fonduri europene.
Giurgiu: Economişti, jurişti şi ziarişti interesaţi de instruirea în acordarea primului-ajutor Un număr de 20 de voluntari privind acordarea primului-ajutor de bază au început joi cursurile organizate de Filiala de Cruce Roşie Giurgiu în cadrul unui program naţional de formare susţinut cu fonduri europene.