Cele mai citite
 


MS: Au fost confirmate 16 cazuri de gripă, din care 13 cu tulpină A/H1N1
miercuri, 19 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministerul Sănătăţii a precizat, marţi, că, având în vedere raportările Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, în prezent, pe teritoriul României, numărul infecţiilor respiratorii acute continuă să rămână în limite normale.
La nivel naţional, după cum susţine MS, se înregistrează o creştere a cazurilor de îmbolnăvire prin infecţii respiratorii şi gripă, însă acestea sunt cazuri sporadice, fără a se acumula în focare epidemice.

'Până la această dată, la nivel naţional au fost confirmate 16 cazuri de gripă, din care 13 cazuri cu tulpină A/H1N1, 2 cazuri cu tulpină de tip B şi un caz cu tulpină A/H3N2', precizează comunicatul de presă.

Sursa citată menţionează că, între 15 şi 18 ianuarie, din cauza formelor severe de boală, au fost înregistrate trei decese la persoane infectate cu virus gripal A/H1N1: un bărbat de 61 ani din judeţul Iaşi care a călătorit în afara ţării şi două femei - una de 29 de ani din Iaşi, cealaltă de 23 de ani din Prahova.

Ministerul Sănătăţii afirmă că niciuna dintre aceste persoane nu au fost vaccinate împotriva gripei, deşi se încadrau în grupele cu risc crescut de a dezvolta gripa sau complicaţii ale acesteia.

În context, specialiştii transmit populaţiei că vaccinarea este singura metodă eficientă de prevenire a îmbolnăvirilor prin gripă şi le recomandă persoanelor care se află în grupele cu risc crescut să se adreseze medicului de familie în acest sens.

Totodată, potrivit comunicatului de presă, cei care au fost vaccinaţi în anul anterior beneficiază de protecţie împotriva infectării cu virusul gripal A/H1N1, precum şi cei care s-au vaccinat cu vaccinul sezonier de anul acesta, acesta conţinând tulpina pandemică A/H1N1.

'Până la data de 9 ianuarie 2011, la nivel naţional au fost efectuate aproximativ 1.100.000 vaccinări împotriva gripei, din care 49,9% la grupa de vârsta de 65 ani şi peste. Ministerul Sănătăţii va continua să informeze populaţia asupra evoluţiei infecţiilor respiratorii la nivel naţional, săptămânal, în ziua de miercuri, pe baza datelor raportate de la nivel naţional de către Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, precum şi ori de câte ori este nevoie', se mai arată în comunicatul de presă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Numărul infecţiilor respiratorii este în creştere Numărul total al infecţiilor respiratorii acute raportate este de 78.211, în creştere cu 16,5% faţă de cel înregistrat în săptămâna precedentă, peste 6.200 de cazuri înregistrate necesitând internare într-o unitate de specialitate, a informat, miercuri, într-un comunicat de presă, Ministerul Sănătăţii...
UPDATE Iaşi: O femeie în vârstă de 29 de ani, infectată cu virusul A/H1N1, a decedat O femeie în vârstă de 29 de ani din oraşul Târgu-Frumos, internată la Spitalul ''Sf. Spiridon'' din Iaşi, a decedat la sfârşitul săptămânii trecute în urma unor multiple complicaţii în starea de sănătate, unele dintre acestea cauzate de infectarea cu virusul gripei noi, potrivit reprezentanţilor Direcţiei...
Numărul infecţiilor respiratorii, în creştere Bucureşti, 16 feb /Agerpres/ - Numărul infecţiilor respiratorii acute a fost de 97.474 cazuri înregistrate, cu 8,1% mai mult ca în săptămâna precedentă, fără însă a depăşi valorile maxime aşteptate, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii.
Dr. Alexandru Rafila: Situaţia infecţiilor gripale - în limitele aşteptate Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii dr. Alexandru Rafila a declarat, vineri, pentru AGERPRES, că în ceea ce priveşte infecţiile gripale în ţara noastră acestea sunt în limitele aşteptate.
Începe vaccinarea împotriva gripei porcine Ministerul Sănătăţii (MS) demarează începând cu data de 26 noiembrie campania de vaccinare împotriva virusului gripal A/H1N1. Până la sfârşitul anului 2009, Institutul Cantacuzino va produce cinci milioane de doze de vaccin, care sunt destinate persoanelor adulte. Astfel, primele 1.340.000 de doze de...
Ministerul Sănătăţii: Nu se înregistrează o epidemie de gripă în România Ministerul sănătăţii informează într-un comunicat de presă remis presei luni că până în prezent în România nu se înregistrează o epidemie de gripă.