Cele mai citite
 


Bihor: Centru de cardiologie intervenţională, la Oradea
miercuri, 19 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Viceprimarul municipiului Oradea Gheorghe Carp a prezentat marţi, într-o conferinţă de presă, detalii cu privire la aprobarea proiectului 'Centru euroregional pentru intervenţii invazive cardio-vasculare', ce va înfiinţat până la sfârşitul anului în oraş.
Primăria Oradea a fost înştiinţată marţi de Secretariatul Tehnic Comun al Programului de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-România că proiectul 'Centru euroregional pentru intervenţii invazive cardio-vasculare' a fost aprobat pentru cofinanţare.

Municipalitatea are în vedere amenajarea acestui centru la Spitalul Clinic Judeţean, într-un spaţiu care să permită respectarea tuturor circuitelor. În atribuţiile municipalităţii va intra amenajarea spaţiului, dotarea cu aparatură medicală şi instruirea personalului, care cel mai probabil se va face prin colaborarea cu Centrul medical din Debrecen.

Valoarea totală a bugetului aprobat este de 2.029.581 euro. Din suma alocată, municipalitatea va suporta 2% şi cheltuielile neeligibile.

'Această finanţare ne va da posibilitatea să punem bazele unui centru de cardiologie mult mai complex, care să includă săli de operaţie pe cord, punerea de stenturi, dar şi operaţii de bypass. Acest proiect a fost demarat de Primăria Oradea acum un an şi jumătate, deoarece executivul a considerat că oraşul are nevoie reală de un centru de cardiologie intervenţională. Acum, sunt deja create toate condiţiile pentru ca acest centru să devină operaţional din acest an', a spus viceprimarul Gheorghe Carp.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Arad: Aparatură medicală de peste jumătate milion de euro adusă la noua secţie de cardiologie de la SCJU Aparatură medicală în valoare de peste 500.000 euro a fost descărcată, marţi, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, pentru dotarea noii secţii private de cardiologie intervenţională care va funcţiona în cadrul unităţii medicale.
Bihor: Centru de zi pentru copii cu sindromul Down, prin finanţare europeană Copiii şi tinerii cu sindromul Down din Oradea vor avea, în martie 2012, un centru de zi nou, modern, adaptat persoanelor cu dizabilităţi, adecvat cerinţelor europene, care va fi realizat printr-un proiect al Primăriei Oradea cu finanţare din Programul Operaţional Regional 2007-2013.
Bihor: Centru euroregional de intervenţie cardio-vasculară, la Oradea, prin proiect transfrontalier Municipiul Oradea ar putea avea începând cu anul acesta un Centru euroregional de intervenţie cardio-vasculară şi ar putea demara lucrările la o pistă internaţională de biciclete între Oradea şi prima localitate ungară, lungă de peste 35 de km.
Conf. dr. Horaţiu Suciu: Este necesară o strategie naţională în domeniul chirurgiei cardiovasculare pediatrice (interviu) Şeful Clinicii Chirurgie Cardiovasculară Adulţi şi Copii Tg. Mureş, conf. dr. Horaţiu Suciu, a subliniat într-un interviu acordat AGERPRES că în România nu există cardiologie intervenţională pediatrică, deşi sunt numeroase patologii care pot fi tratate în acest mod şi care pot scuti numeroase intervenţii...
Bihor: Lucrări de reabilitare în spitalele orădene, anunţate de autorităţi Oradea, 27 oct /Agerpres/ - Reprezentanţii Primăriei Oradea şi ai Consiliului Judeţean Bihor au anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă comună, o serie de măsuri pentru reabilitarea şi modernizarea spitalelor orădene, inclusiv a celui mai mare spital judeţean, preluat recent de primărie de la CJ...
Bihor: Primarul Bolojan a vizitat trei obiective de investiţii din municipiul Oradea Primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan a prezentat marţi pe teren, în ultima conferinţă de presă a anului 2011, stadiul lucrărilor la patru proiecte mari de investiţii ale municipalităţii, realizate prin fonduri europene.