Cele mai citite
 


Teleorman: Conducerea Spitalului Judeţean din Alexandria refuză controlul CJ
miercuri, 19 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Alexandria a refuzat să prezinte vreun document reprezentanţilor Consiliul Judeţean (CJ) Teleorman, care a încercat să verifice
activitătea economico-financiară a unităţii spitaliceşti.

Potrivit unui comunicat remis AGERPRES, marţi, de biroul de presă al CJ Teleorman, modul cum sunt cheltuiţi banii publici la cea mai mare unitate sanitară cu paturi 'constituie un secret bine păzit'.

CJ a preluat managementul asistenţei medicale la spitalul din Alexandria în vara anului 2010, pe baza unui act normativ emis de Guvern privind descentralizarea în sistemul sanitar, dar de atunci nu a reuşit să impună schimbarea consiliului de administraţie şi nici a actualului manager, al cărui contract a expirat la 3 ianuarie 2011.

Conform sursei citate, în perioada 15 iulie-30 noiembrie 2010 datoriile acumulate de spitalul din Alexandria faţă de bugetul consolidat al statului au crescut de la 4 la 7 milioane de lei, motiv pentru care CJ a dorit să identifice cauzele printr-o acţiune de control, demers stabilit prin votul consilierilor judeţeni în prima şedinţă din acest an.

În acest fel, se urmărea clarificarea faptului că obligaţiile ce privesc direct interesele salariaţilor spitalului (impozitul pe salarii, dreptul la pensie, la asistenţă medicală şi ajutorul de şomaj) au fost amânate la plată, în condiţiile în care datoriile la diverşi furnizori s-au redus în perioada respectivă de la 12 la 6 milioane de lei, se precizează în comunicat.

Despre obstrucţionarea exercitării de către a CJ Teleorman a prerogativelor pe care le are la Spitalul Judeţean de Urgenţă au fost înştiinţaţi factorii de decizie de la nivel guvernamental, iar demersurile, inclusiv în justiţie, vor continua până la instalarea legalităţii în cea mai importantă unitate sanitară, mai arată sursa citată.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Teleorman: Situaţie 'tensionată' la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alexandria Alexandria, 7 ian /Agerpres/ - Consiliul Judeţean (CJ) Teleorman ar putea ajunge să solicite întoarcerea la Ministerul Sănătăţii a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Alexandria, deşi în vara anului trecut administraţia locală preluase unitatea sanitară, conform procesului de descentralizare iniţiat de...
Teleorman: CJ a aprobat Regulamentul de organizare şi funcţionare a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alexandria Consiliul Judeţean Teleorman a aprobat miercuri Regulamentul de organizare şi funcţionare a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alexandria, care, prin reorganizare, a preluat şi personalul de la Spitalul de Psihiatrie Cronici din localitatea Balaci.
Teleorman: Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alexandria are un nou manager Printr-o dispoziţie a preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Teleorman, Liviu Dragnea, medicul Valentin Filip a fost numit manager interimar al Spitalului Judeţean de Urgenţă din municipiul Alexandria, se arată într-un comunicat remis joi AGERPRES.
Raed Arafat: Asistenţa medicală de urgenţă este bine reglementată Bucureşti, 24 mai /Agerpres/ - Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii dr. Raed Arafat afirmă că, în prezent, legislaţia permite existenţa unui sistem privat în asistenţa medicală de urgenţă sub o formă bine reglementată.
Teleorman: Peste 23,4 milioane de lei s-au alocat anul trecut pentru asistenţa medicală primară Peste 23,4 milioane de lei s-au alocat anul trecut prin Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman pentru asistenţa medicală primară în judeţul din sudul ţării, se arată într-un raport dat publicităţii marţi de această instituţie.
Eugen Nicolăescu: Unităţile din sistemul sanitar şi farmaciile sunt pregătite pentru a asigura asistenţa medicală Unităţile din sistemul public de sănătate şi farmaciile cu circuit deschis sunt pregătite pentru a asigura asistenţa medicală populaţiei în perioada 24 decembrie 2013 - 5 ianuarie 2014, a declarat joi ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, într-o conferinţă de presă.