Cele mai citite
 


T. Băsescu: România oferă servicii de proastă calitate, dar promovarea noii legislaţii a avut o opoziţie extraordinară
miercuri, 19 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Traian Băsescu a afirmat, marţi, că România le oferă cetăţenilor săi servicii de proastă calitate în ceea ce priveşte sistemul de sănătate şi de educaţie, dar, cu toate acestea, soluţiile Guvernului român nu au fost susţinute în mass-media.
'Trebuie sa recunoaştem că România oferă cetăţenilor săi servicii de proastă calitate. Mă refer la două care sunt esenţiale pentru prezentul şi viitorul naţiunii: sănătatea şi educaţia - două servicii fundamentale pe care un stat trebuie să le ofere. Promovarea noi legislaţii a avut o opoziţie extraordinară, deşi şi cei care se opuneau ştiau că şi serviciul de sănătate şi cel de educaţie, practic, îngroapă naţiunea în anul următor. Deci, este şi o chestiune de responsabilitate a cuvântului propagat', a afirmat şeful statului.

El a afirmat că actualul Guvern şi majoritatea parlamentară s-au aflat într-o situaţie dificilă, într-o perioadă de recesiune, cu resurse puţine, dar cu toate acestea, au găsit în interiorul lor soluţii, deşi nu au avut susţinerea mass-media.

'Acest Guvern şi această majoritate la limită s-au aflat într-o dificultate extraordinară. Un Guvern în perioadă de recesiune profundă, cu resurse tot mai puţine, un Guvern aflat într-o situaţie de criză economică profundă este un Guvern aflat în a doua situaţie după cea de război, ca dificultate. (...) Nu a existat niciun fel de sprijin public, decât foarte rar, pentru ca acest guvern să-şi ducă la capăt măcar acţiunile bune', a explicat preşedintele Băsescu.

El a ţinut să precizeze că vina pentru situaţia în care se află sistemul sanitar şi cel al educaţiei nu le aparţine administraţiilor locale sau centrale.

'Arătaţi-mi cine a susţinut descentralizarea şi restructurarea sistemului de sănătate! Toţi ştiu că avem vreo 200 de spitale în plus, toţi ştiu că avem cel mai mare număr de paturi pe mia de locuitori din UE, toţi ştiu că în spitale plata se face în funcţie de numărul de paturi ocupate. (...) Dar parcă funcţionează o lege a tăcerii, nimeni nu vrea să spună la tv adevărurile, ca să le audă şi omul din mediul rural. Impresia este că Guvernul acesta este împotriva propriului popor, iar preşedintele şi mai şi. Ceea ce este o mare minciună', a mai spus Băsescu.

Potrivit acestuia, interesele unor oameni de afaceri au făcut ca atmosfera creată în perioadă de criză să fie cea a unui colaps.

'Atmosfera creată a fost una prin care s-a dorit un colaps. Uite că nu s-a întâmplat şi nu se va întâmpla. Au fost interese ale unor oameni de afaceri care ar fi vrut ca statul să intre în colaps', a spus preşedintele Băsescu.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Băsescu: România riscă să reintre într-o perioadă de criză economică Preşedintele Traian Băsescu a declarat marţi că în România există bariere în ceea ce priveşte relansarea economică şi că există riscul ca ţara noastră să reintre într-o perioadă de criză în contextul în care Guvernul a utilizat mai puţini bani pentru investiţii din bugetul de stat, îndreptându-i către...
Traian Băsescu: Guvernul să restructureze sistemul de sănătate şi apoi să plătească arieratele din domeniu Bucureşti, 4 nov /Agerpres/ - România a solicitat organismelor internaţionale de finanţare să i se ofere posibilitatea de a restructura mai întâi sistemul de sănătate, pentru ca abia apoi să achite arieratele din acest sector, astfel încât să poată acorda, cu prioritate, subvenţiile pentru agricultori...
PSD: Traian Băsescu şi-a propus să distrugă sistemul de sănătate românesc Departamentul de Sănătate al Partidului Social Democrat (PSD) îşi manifestă îngrijorarea faţă de demersul preşedintelui Traian Băsescu de reformare a sistemului de sănătate, acuzând că, de fiecare dată când şeful statului ''a pus ochii pe un sistem din această ţară, sub pretextul restructurării şi reformării...
Băsescu: Faţă de 2008, starea sistemului de sănătate este mai slabă, cu toate că finanţările au crescut Starea sistemului de sănătate este mai slabă în prezent decât în 2008, cu toate că finanţarea în acest domeniu a crescut de la un miliard de dolari în 2000 la şase miliarde de euro în acest an, a afirmat, marţi, preşedintele Mişcării Populare, Traian Băsescu, precizând că a discutat pe această temă cu...
Traian Băsescu: Rateurile de diagnostic ale medicilor, efect şi al sistemului de Educaţie Preşedintele Traian Băsescu a apreciat, luni, că una dintre cauzele ratei mari de greşeli în diagnosticul pronunţat de medici este sistemul de educaţie neperformant.
Traian Băsescu: Guvernul să restructureze sistemul de sănătate şi apoi să plătească arieratele din domeniu România a solicitat organismelor internaţionale de finanţare să i se ofere posibilitatea de a restructura mai întâi sistemul de sănătate, pentru ca abia apoi să achite arieratele din acest sector, astfel încât să poată acorda, cu prioritate, subvenţiile pentru agricultori, a declarat, joi, preşedintele...