Cele mai citite
 


Suceava: Judeţul cu cea mai mare incidenţă de diabet la copii
miercuri, 19 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Judeţul Suceava are cei mai mulţi copii diabetici din ţară, alături de Braşov, a declarat marţi, la deschiderea Ambulatoriului de diabet din cadrul Spitalului de Urgenţă 'Sfântul Ioan cel Nou' Suceava, Gabriela Creţeanu, şefa Secţiei de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice.
'Dacă înainte aveam un număr mediu lunar de 1.500 de copii cu diabet, în ultimii trei ani, de la programul de evaluare a stării de sănătate a populaţiei, sunt 2.500 copii', a spus Creţeanu.

Prezent la inaugurarea ambulatoriului, după o modernizare ce a costat 200.000 de lei, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, şi-a exprimat îngrijorarea în privinţa numărului mare de diabetici din judeţ, aflat în creştere îngrijorătoare în ultimii ani.

Flutur a spus că modernizarea Ambulatoriului de diabet a fost absolut necesară, în condiţiile în care numărul diabeticilor este în continuă creştere, şase-şapte cazuri noi pe zi, cifrele fiind alarmante în special la copii.

'Din păcate, suntem judeţul care are 27.000 de bolnavi diabetici şi este o îngrijorare pentru noi. Este un număr mare de copii bolnavi de diabet şi cred că şi prevenţia este una dintre urgenţele la care noi trebuie să intervenim. E o investiţie extrem de necesară'', a subliniat Flutur.

Managerul spitalului, Vasile Rîmbu, a precizat că ambulatoriul cuprinde o sală de tratament şi fişierul unde sunt arhivate cele circa 27.000 de fişe ale pacienţilor cu diabet zaharat, două cabinete medicale pentru consultaţii, un cabinet de educaţie terapeutică, vestiar pentru personal, grupuri sanitare şi spaţiu pentru arhiva ambulatoriului.

Gabriela Creţeanu a susţinut că, deşi problema spaţiului şi condiţiilor în care se derulează activitatea a fost rezolvată, 'va fi foarte greu la personal, şi la asistenţi, şi la cei care fac educaţie şi la medici', în condiţiile în care Spitalul Judeţean are în organigrama funcţională doar patru medici specialişti în diabet.

La rândul său, managerul spitalului a afirmat că deficitul de personal nu reprezintă o problemă, deoarece pentru Centrul antidiabetic vor fi redistribuiri de personal de la alte secţii.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Suceava: Incidenţa diabetului este mai ridicată în regiunea Nord-Est Ziua Mondială a Diabetului, ce se sărbătoreşte anual pe 14 noiembrie, a fost marcată la Suceava prin organizarea unei campanii de informare a populaţiei privind această maladie, dar şi prin testarea gratuită a glicemiei personalului care lucrează în Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, a aparţinătorilor...
Braşov: Peste o mie de medici participă la Congresul de Diabet Nutriţie şi Boli Metabolice Braşov, 25 mai /Agerpres/- Congresul Naţional al Societăţii Române de Diabet Nutriţie şi Boli Metabolice, eveniment la care participă peste o mie de medici şi diferiţi alţi specialişti, începe miercuri la Braşov.
Cluj: În România există două milioane de diabetici şi trei milioane cu prediabet Numărul persoanelor cu diabet zaharat este în continuă creştere, relevă datele prezentate la Congresul Naţional al Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice (FRDNBM), care se desfăşoară în perioada 5-7 noiembrie la Cluj-Napoca.
AL XIII-LEA CONGRES AL FEDERAŢIEI ROMÂNE DE DIABET NUTRIŢIE ŞI BOLI METABOLICE - Consolidarea colaborării interdisciplinare, o prioritate pentru îmbunătățirea îngrijirii persoanelor cu diabet zaharat Speakeri internaționali, sesiuni multidisciplinare, cooperare, inițiative educaționale – sunt elementele definitorii ale ediției 2015 a Congresului Federației Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice.
Suceava: 'Salvaţi Copiii' a donat un incubator performant Spitalului Judeţean Secţia de Neonatologie din cadrul Spitalului de Urgenţă ''Sfântul Ioan cel Nou'' Suceava a fost dotată, luni, cu un incubator performant, graţie Organizaţiei Salvaţi Copiii, prin filiala locală Suceava, echipament achiziţionat în cadrul campaniei de strângere de fonduri 'Bun venit pe lume'.
Diabetul zaharat - problemă de sănătate publică prioritară! Diabetul zaharat înregistrează o creştere epidemică a numărului de cazuri în România. Cum afecţiunea are implicaţii serioase din perspectiva suferinței persoanelor afectate asupra sistemului sanitar şi financiar, atât prin costurile aferente îngrijirii medicale, cât şi prin resursele necesare...