Cele mai citite
 


Traian Băsescu despre justiţie: Aici, probabil că avem şi noi o pasiune să ne autoflagelăm
miercuri, 19 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Traian Băsescu susţine că nu poate fi conceput un stat modern fără o justiţie eficientă şi că în ceea ce priveşte acest domeniu, avem şi 'o pasiune să ne autoflagelăm'.
'Sigur, nu poate fi conceput un stat modern fără justiţie, o justiţie eficientă. Aici, probabil că avem şi noi o pasiune să ne autoflagelăm şi, în acelaşi timp, există şi o pasiune a aliaţilor noştri, de a găsi marea problemă a României. Eu nu spun că nu este o problemă, justiţia. Totuşi, cifrele încep să contrazică percepţia că în România nu se luptă împotriva corupţiei', a declarat Băsescu, marţi, la o dezbatere despre reforma statului.

Potrivit acestuia, sunt câteva sute de grupări infracţionale, grupări de crimă organizată, care au fost demantelate de DIICOT şi sunt şi câteva sute de poliţişti şi vameşi cu dosare penale şi scoşi din sistem.

'Parchet General, în mod deosebit prin DIICOT, şi DNA, - ne arată că România devine tot mai eficientă în lupta împotriva corupţiei. Sigur, oglinda se pune atunci când vedem şi sentinţele definitive în justiţie. Dar exact aici a acţionat Guvernul, în ultima perioadă, prin adoptarea Legii micii reforme, care permite accelerarea procesului de judecare şi diminuarea numărului de tertipuri care pot fi utilizate împotriva judecătorului, dacă îmi este permis să spun aşa, sau împotriva intereselor legii, de a avea procese cât mai rapid soluţionate', a explicat Băsescu.

În ceea ce priveşte sistemul sanitar, şeful statului a criticat unica abordare care există cu privire la acest subiect, aceea că sistemul este subfinanţat.

'Dacă aţi observat, atunci când vine vorba de sănătate, nu există decât o singură abordare: sistemul este subfinanţat. Nu afirm că nu este aşa. Dar înainte de a cere bani mai mulţi pentru sistemul de sănătate, ca de altfel şi pentru educaţie, elementul-cheie este eficientizarea costurilor în interiorul sistemului. Bugetul de stat nu poate fi pregătit să continue să pompeze bani într-un sistem de sănătate ineficient, cu prea multe spitale, cu prea multe paturi, cu prea puţină activitate de prevenţie şi prea multă activitate în spitale', spune Băsescu.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Traian Băsescu: Guvernul să restructureze sistemul de sănătate şi apoi să plătească arieratele din domeniu Bucureşti, 4 nov /Agerpres/ - România a solicitat organismelor internaţionale de finanţare să i se ofere posibilitatea de a restructura mai întâi sistemul de sănătate, pentru ca abia apoi să achite arieratele din acest sector, astfel încât să poată acorda, cu prioritate, subvenţiile pentru agricultori...
Traian Băsescu: Guvernul să restructureze sistemul de sănătate şi apoi să plătească arieratele din domeniu România a solicitat organismelor internaţionale de finanţare să i se ofere posibilitatea de a restructura mai întâi sistemul de sănătate, pentru ca abia apoi să achite arieratele din acest sector, astfel încât să poată acorda, cu prioritate, subvenţiile pentru agricultori, a declarat, joi, preşedintele...
T. Băsescu: România oferă servicii de proastă calitate, dar promovarea noii legislaţii a avut o opoziţie extraordinară Preşedintele Traian Băsescu a afirmat, marţi, că România le oferă cetăţenilor săi servicii de proastă calitate în ceea ce priveşte sistemul de sănătate şi de educaţie, dar, cu toate acestea, soluţiile Guvernului român nu au fost susţinute în mass-media.
Băsescu: Anul acesta, România nu are nevoie în mod cert de niciun euro de la FMI sau de la UE Preşedintele Traian Băsescu susţine că, în acest an, România nu are nevoie, "în mod cert", de niciun euro de la Fondul Monetar Internaţional sau de la Uniunea Europeană.
PSD: Traian Băsescu şi-a propus să distrugă sistemul de sănătate românesc Departamentul de Sănătate al Partidului Social Democrat (PSD) îşi manifestă îngrijorarea faţă de demersul preşedintelui Traian Băsescu de reformare a sistemului de sănătate, acuzând că, de fiecare dată când şeful statului ''a pus ochii pe un sistem din această ţară, sub pretextul restructurării şi reformării...
UPDATE Băsescu: România are nevoie urgent de o nouă lege a Sănătăţii Preşedintele Traian Băsescu a declarat vineri că România are nevoie urgent de o nouă lege a Sănătăţii, făcând apel la cei responsabili să se aplece asupra proiectului pe care l-a pus în dezbatere cu Emil Boc.