Cele mai citite
 


Naştere cu greutate, la maternitatea Cuza Vodă din Iaşi
miercuri, 17 iunie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Pediatrie
 

Iaşi, 17 iunie /Agerpres/ - O femeie a reuşit să uimească obstetricienii cu vechime după ce a născut un copil de peste cinci kilograme.

Un băieţel în greutate 5,1 kilograme a fost născut natural, marţi, la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie Cuza-Vodă din Iaşi.

Pentru ca mama, în vârstă de 28 de ani, să poată naşte cât mai uşor, obstetricienii au folosit cele mai noi tehnici de analgezie peridurală.

“Este recomandată efectuarea cezarianei la o greutate atât de mare a fătului. Starea de sănătate şi constituţia fizică a mamei au permis naşterea naturală”, a declarat dr. Vicuta Todosiciuc, managerul Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie.

La o zi de când a văzut lumina zilei, susţine medicul, nou născutul se simte bine şi este în afara oricărui pericol.

Acesta este nou-născutul cel mai greu din cursul primei jumătăţi a acestui an. Recordul la greutate înregistrat la maternitatea ieşeană a fost în anul 2006, când un nou născut a cântărit 5,7 kg. AGERPRES/(Daniela Malache)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Prima naştere după fertilizarea in vitro, la Iaşi Primul copil conceput prin fertilizare in vitro într-o clinică din Iaşi - o fetiţă - a fost născută la începutul acestei săptămâni la Spitalul de Obstretică şi Ginecologie 'Cuza Vodă' din Iaşi.
Botoşani: Protest împotriva cadrelor medicale din Maternitate, după decesul unui bebeluş la două zile de la naştere Aproximativ 100 de persoane au participat, joi după-amiază, la o acţiune de protest în semn de solidaritate cu o familie al cărei copil a murit, zilele trecute, la doar două zile după naştere.
REALITÃTI DIN SPITALE ROMANESTI Ca sa fie ingrijite in maternitate, mamicile din Iasi trebuie sa vina pregatite cu portofelul plin. Femeile internate in Spitalul "Cuza Voda" trec aproape zilnic pe la farmacia situata peste drum de maternitate pentru a-si cumpara medicamente si materiale sanitare.
Iaşi: Cea mai mare maternitate din Moldova vrea să înfiinţeze o fundaţie pentru strângerea de fonduri Conducerea celui mai mare spital de obstetrică şi ginecologie din partea estică a României, Spitalul ''Cuza Vodă'' din Iaşi, vrea să înfiinţeze o asociaţie sau fundaţie pentru a putea strânge fonduri necesare achiziţionării medicamentelor şi materialelor sanitare.
Botoşani: Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă infirmă o eventuală culpă medicală în cazul bebeluşului mort în Maternitate Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati din Botoşani exclude varianta unei culpe medicale în cazul nou-născutului care a murit, pe 3 septembrie, în timp ce se afla în Maternitate.
Iaşi: O fata de 14 ani care a născut prematur a fost stabilizată de medicii de la Spitalul 'Cuza Vodă' Medicii de la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie ''Cuza Vodă'' din Iaşi au reuşit să stabilizeze o fată de 14 ani care a născut prematur, a declarat pentru AGERPRES managerul unităţii medicale prof.univ.dr Mircea Onofriescu.