Cele mai citite
 


Olt: Angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina nu şi-au primit salariile la timp
joi, 20 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, Nicu Vladu, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că unitatea spitalicească nu a plătit la timp salariile angajaţilor şi a solicitat audienţă la premier şi la şeful statului pentru a le aduce la cunoştinţă realitatea din sistemul sanitar românesc.
'Vreau să ajung şi nu pot să ajung, în audienţă la preşedinte, la prim-ministru pentru a spune ce înseamnă spital, ce înseamnă bolnavul de la internare până la externare. Vreau să trag un semnal de alaramă că toată ţara tratează efectele şi nu cauzele. (...) Vreau să am o discuţie, dar eu sunt prea mic, pentru că am toate documentele să argumentez, cu primul ministru şi cu preşedintele. Nu sunt de acord cu ceea ce se întâmplă în sistem. Ce se întâmplă acum nu s-a mai întâmplat niciodată în ultimii 17 ani de când lucrez eu în sistem. Vreau ca premierul şi preşedintele să fie informaţi corect de adevărul din sistemul de sănătate pentru că în opinia mea sunt informaţi greşit în legătură cu situaţi a spitalelor', a spus Vladu.
El a explicat de ce spitalul nu poate plăti salariile, susţinând că refuză semnarea unui act adiţional la contractul de furnizare a serviciilor medicale încheiat în 2010 cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CAS) Olt pe motiv că CAS impune o sumă mult mai mică decât cea cuvenită spitalului pentru serviciile făcute pacienţilor.
Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina a spus că CAS trebuie să deconteze Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina 15,2 milioane lei pentru servicii medicale efectuate de spital anul trecut, în ultimele trei luni, şi neplătite încă pentru că CAS a argumentat că nu are bani. 'Ce era să fac în decembrie? Să închidem spitalul, să primim numai 28 de pacienţi, pentru că CAS a avut bani numai pentru prestare de servicii medicale pentru 28 de pacienţi? Să dăm oameni afară? Să trimitem pacienţii să fie trataţi la Balş că pentru Slatina nu sunt bani? Mi s-au pus în faţă contracte pe care nu le-am semnat pentru că era normal să nu semnez pentru nişte contracte care ne dezavantajează. Banii pe care CAS e dispusă să îi dea sunt insuficienţi. Noi cerem îns& #259; numai să respecte legea, să ne dea bani după cum prevede legea, adică circa 6,7 milioane lei lunar şi nu 5,1 milioane lei pe lună. Suma prevăzută de lege ne-ar fi suficientă şi pentru salarii şi pentru utilităţi, medicamente etc' a afirmat Vladu.
El a adăugat că în cazul în care ar accepta semnarea contractului în forma dorită de CAS Olt ar 'îngropa' spitalul slătinean, ar începe din nou arieratele, pacienţii ar fi trimişi după medicamente, ar fi nevoie de reducerea personalului medical şi în ultimă instanţă o parte din pacienţi nu ar mai internaţi.
Nicu Vladu a mai afirmat că a informat despre situaţia de la Slatina şi Colegiul Medicilor, pe reprezentanţii sindicatelor din spital şi va merge la Comisia de Mediere în încercarea de a ajunge la un acord cu reprezentanţii Casei de Asigurări de Sănătate. În cazul în care medierea nu va duce la un acord, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina va apela la Comisia de Arbitraj. Angajaţii spitalului din Slatina mai sunt dispuşi să aştepte salariile cel mult 7 zile după care ar putea începe protestele.
Managerul Vladu este manager la spitalul slătinean din luna iunie 2010, imediat după ce un pacient de nouă ani a murit din cauza unei fracturi la mână. Directorul de atunci al spitalului, Roxana Dragomir, a fost demis şi înlocuit cu Vladu. El este preşedintele filialei PDL Caracal, oraş în care a fost manager al spitalul municipal.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Olt: La Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina au fost plătite salariile Angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina şi-au primit luni salariile, după o întârziere de peste o săptămână.
Olt: Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina ar putea reduce valoarea contractelor cu furnizorii şi sporurile salariale Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, Andrei Iordache, a declarat joi, pentru AGERPRES, că echipa de conducere a unităţii spitaliceşti are în vedere măsuri de reducere a cheltuielilor printre care renunţarea la tichete de masă, reduceri de sporuri şi micşorarea contractelor cu furnizorii...
Olt: La Spitalul Slatina nu se va pune problema de tăieri de salarii şi concedii fără plată, susţine conducerea instituţiei Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, Nicu Vladu, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că la unitatea sanitară pe care o conduce nu vor fi probleme cu fondurile pentru salariile angajaţilor, nu se înregistrează arierate şi sunt proiecte de investiţii care vor începe în următoarele...
Olt: Spitalul de Pneumoftiziologie Scorniceşti va fi transformat în secţie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina Consilierii judeţeni din Olt au decis joi, cu majoritate de voturi, desfiinţarea Spitalului de Pneumoftiziologie Scorniceşti şi înfiinţarea în locul lui a unei secţii de pneumoftiziologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina.
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.
Olt: Viceprimarul municipiului Slatina nemulţumit de acţiunile managerului spitalului din oraş Viceprimarul municipiului Slatina, Dan Bălăşescu, a criticat vineri, într-o conferinţă de presă, acţiunile managerului Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina Nicu Vladu, care nu a fost de acord cu revenirea asupra unei cereri de demisie depusă de unul dintre cardiologii unităţii sanitare.