Cele mai citite
 


Fostul vicepreşedinte american Dick Cheney ar putea suferi un transplant cardiac
joi, 20 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Fostul vicepreşedinte american Dick Cheney, criticat pentru rolul său în acţiunile militare din Irak şi Afganistan, a declarat marţi, într-o emisiune televizată, că ar putea suferi un transplant cardiac, informează AFP.
Fostul vicepreşedinte al lui George W. Bush, care va împlini 70 de ani la sfârşitul lui ianuarie, a spus că pompa care i-a fost instalată în iulie pentru ameliorarea funcţionării inimii este 'un miracol al tehnologiei moderne', dar că nu constituie decât o soluţie 'temporară'.

El a explicat că aceasta a fost 'realizată iniţial în optica unei tranziţii pentru persoanele care au atins punctul în care au nevoie de o grefă iar aceasta nu este imediat disponibilă'. 'Deci pompa este folosită temporar', a precizat el.

'Nu am luat încă o decizie' privind un eventual transplant cardiac, a precizat Cheney, întrebat dacă există posibilitatea de a suferi o astfel de intervenţie.

Dick Cheney a adăugat că tehnologia legată de această pompă s-a ameliorat dar că va trebui să decidă 'la un anumit moment' dacă vrea vrea sau nu să se supună unui transplant cardiac.

Fostul om din umbră al administraţiei lui George W. Bush, considerat de mediile politice unul dintre cei mai puternici vicepreşedinţi din istoria SUA, a avut patru crize cardiace între 1978 şi 2000 şi a suferit un cvadruplu pontaj coronarian în 1988. El poartă din 2001 un pacemaker şi un defibrilator. Cheney a avut prima sa criză cardiacă la vârsta de 37 de ani, notează AFP.

În ciuda problemelor sale cardiace, el a continuat să fie activ pe scena politică după venirea lui Barack Obama la Casa Albă, devenind unul dintre cei mai feroci critici ai noului preşedinte.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Primă grefă de penis efectuată în SUA Un bărbat de 64 de ani care îşi pierduse o mare parte din penis din cauza unei forme rare de cancer a beneficiat de prima grefă a unui astfel de organ realizată în SUA, a anunţat luni spitalul din Boston în care s-a realizat intervenţia chirurgicală cu o durată de 15 ore.
Prima grefă de penis prevăzută în SUA pentru un soldat rănit în Afganistan Chirurgii americani se pregătesc să realizeze prima grefă de penis din SUA pentru un soldat rănit în Afganistan, care va deschide calea şi altor militari care au suferit astfel de răniri, a informat luni centrul spitalicesc universitar Johns Hopkins, citat de AFP.
Barack Obama şi-a anulat din nou toate deplasările pentru a se ocupa de criza privind Ebola Preşedintele Statelor Unite ale Americii (SUA), Barack Obama, şi-a anulat toate deplasările prevăzute pentru joi, cum a procedat şi miercuri, pentru a se ocupa de gestionarea crizei privind Ebola, după ce o a doua infirmieră a contractat virusul în Texas, relatează AFP.
După o grefă de laringe, a doua realizată în lume, o femeie si-a recăpătat glasul O echipă internaţională de chirurgi a realizat un transplant reuşit de laringe, al doilea din lume, care i-a permis femeii operate să-şi recapete vocea după 11 ani, a anunţat joi centrul medical Davis din California (vestul Statelor Unite), citat de AFP.
Mureş: Transplant de grefă pentru refacerea sistemului hematopoietic şi imunitar al organismului, în premieră naţională Şeful Clinicii de Hematologie şi Transplant Medular din Târgu Mureş, profesor doctor Benedek Istvan, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, că a efectuat în premieră naţională un transplant de grefă, de la un tânăr polonez la unul român, cei doi având grupe sanguine diferite, pentru refacerea sistemului...
Proiectul unui neurochirurg italian de realizare a unui transplant de cap uman, primit cu scepticism de comunitatea medicală Proiectul unui neurochirurg italian de a realiza prima grefă de cap uman a fost întâmpinat cu scepticism de confraţii săi la o conferinţă medicală, vineri, în Statele Unite, unde a făcut apel la donatori.