Cele mai citite
 


Molahul Omar ar fi suferit o criză cardiacă şi este în convalescenţă la Karachi (presă)
joi, 20 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Liderul talibanilor afgani, molahul Omar, ar fi suferit o criză cardiacă pentru care este tratat la Karachi graţie ajutorului asigurat de serviciile secrete pakistaneze, scrie marţi Washington Post.
Liderul spiritual al talibanilor, care a fugit din ţară după răsturnarea regimului în toamna lui 2001, ar fi suferit o criză cardiacă la 7 ianuarie. El ar fi fost apoi spitalizat timp de câteva zile la Karachi, timp în care i s-a introdus un stent, scrie Washington Post pe site-ul său de internet, citând un raport al grupului Eclipse.

'După trei, patru zile de tratament postoperator la spital, el a fost dat în grija ISI (serviciile de informaţii pakistaneze)', potrivit grupului Eclipse, care menţionează mărturia unui medic.

Molahul Omar s-ar reface în prezent într-o 'casă sigură' a ISI de la Karachi, precizează o altă sursă a Eclipse.

Deşi Pakistanul este oficial aliat al coaliţiei internaţionale din Afganistan, ISI sunt frecvent acuzate de joc dublu şi suspectate că îi susţin pe talibani pe uşa din dos.

Ambasadorul Pakistanului în SUA, Husain Haqqani, a dezminţit informaţia publicată de Washington Post, apreciind că este 'lipsită de orice fundament'.

Grupul Eclipse este format din foşti militari americani, responsabili ai CIA şi ai Departamentului de Stat şi, potrivit Washington Post, beneficiază de susţinerea Pentagonului.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Un medic a fost lovit de o criză cardiacă 'în direct' pe un post de televiziune din Turcia Un medic turc a fost victima unui atac de cord în faţa a milioane de telespectatori într-un show medical foarte popular transmis marţi în direct pe un post de televiziune din Turcia, informează AFP.
Infectarea cu HIV creşte cu 50% riscul de infarct (studiu) Infectarea cu HIV, virusul care provoacă SIDA, sporeşte cu circa 50% riscul de criză cardiacă, potrivit unui studiu realizat în rândul a 82.000 de persoane din SUA şi făcut public luni, care confirmă cercetări precedente, informează AFP.
Bărbaţii care sar peste micul dejun riscă mai mult să facă o criză cardiacă (studiu) Bărbaţii care nu iau micul dejun se confruntă cu mai multe riscuri de a face o criză cardiacă sau de a muri din cauza unei maladii cardiace decât ceilalţi care respectă masa de dimineaţă, potrivit unui studiu publicat luni în SUA, relatează marţi AFP.
Japonia: O persoană activă din cinci riscă să moară de surmenaj (raport) O cincime dintre angajaţii japonezi riscă să moară de surmenaj, potrivit unui raport guvernamental despre acest fenomen caracteristic societăţii nipone, relatează AFP.
SUA: Anual, depresia afectează circa 3 milioane de adolescenţi americani (raport) În doar un an de zile aproape 3 milioane de adolescenţi americani s-au confruntat cu o criză majoră de depresie, potrivit unui raport al executivului american, scrie UPI.com.
SUA: Interzicerea fumatului în locurile publice s-ar solda cu 18 000 de infarcturi mai puţin Interzicerea fumatului în locurile publice din Statele Unite s-ar solda anual cu 18 000 spitalizări mai puţin pentru crize cardiace, se spune într-un studiu apărut joi, preluat de AFP.