Cele mai citite
 


Banca Mondială donează Haiti 15 milioane de dolari pentru combaterea holerei
joi, 20 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Banca Mondială (BM) a anunţat marţi că a făcut o donaţie de 15 milioane de dolari pentru a ajuta Haiti să lupte împotriva epidemiei de holeră, relatează AFP.
Consiliul de administraţie al instituţiei a aprobat alocarea acestei sume care ar urma să contribuie la 'ameliorarea mijloacelor medicale ale ţării pentru a reacţiona la maladie, dezvoltându-le capacitatea de supraveghere şi de prevenire a unor astfel de epidemii', a precizat BM într-un comunicat.

Fondurile vor ajunge la Ministerul Sănătăţii şi la Direcţia naţională a apei potabile pentru realizarea unui sistem de alertare şi de gestiune a deşeurilor medicale.

La un an după seism, 'persoanele strămutate continuă să trăiască în tabere provizorii, folosind o apă insalubră şi fără un sistem de purificare adecvat, ceea ce se dovedeşte a fi un teren fertil pentru holeră', a mai apreciat BM.

Instituţia financiară citează estimări ale ONU conform cărora 3.000 de haitieni au murit din cei 140.000 care s-au îmbolnăvit de holeră.

'Haiti are nevoie de tot ajutorul pe care îl poate obţine pentru a răspunde la epidemia criminală de holeră care a devastat anumite regiuni ale ţării', a declarat ministrul haitian al finanţelor, Ronald Baudin, citat în comunicat.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Epidemia de holeră se extinde în Haiti 135 de persoane au decedat în ultimele zile în Haiti ca urmare a unei epidemii de holeră declanşate în nordul ţării şi alte 1.500 de cazuri au fost recenzate, a anunţat - joi - Claude Surena, preşedintele Asociaţiei medicale haitiene, citat de AFP.
Haiti: 76 de noi morţi în epidemia de holeră (Ministerul Sănătăţii) Port-au-Prince, 17 nov /Agerpres/ - Epidemia de holeră din Haiti s-a soldat cu 1.100 de morţi în total, conform unui nou bilanţ comunicat miercuri de Ministerul Sănătăţii, cu 76 mai mulţi decât la raportarea difuzată anterior, relatează AFP.
Ministerul Sănătăţii doreşte continuarea colaborării cu Banca Mondială Ministerul Sănătăţii intenţionează continuarea colaborării cu Banca Mondială (BM) şi după data de 15 martie, atunci când proiectul actual se va finaliza, în acest sens ministrul Eugen Nicolăescu şi secretarul de stat Raed Arafat având joi o întâlnire cu reprezentanţii băncii.
Epidemia de holeră în Haiti, adusă pe insulă de ONU Zvonul care circula printre haitieni şi care a fost dezminţit oficial de Naţiunile Unite a devenit realitate după ce profesorul epidemiolg francez Renaud Piarroux a declarat joi că soldaţii nepalezi din cadrul Forţei ONU detaşaţi în Haiti s-ar afla la originea epidemiei de holeră care a ucis 2.120 de...
Haiti: 76 de noi morţi în epidemia de holeră (Ministerul Sănătăţii) Port-au-Prince, 17 nov /Agerpres/ - Epidemia de holeră din Haiti s-a soldat cu 1.100 de morţi în total, conform unui nou bilanţ comunicat miercuri de Ministerul Sănătăţii, cu 76 mai mulţi decât la raportarea difuzată anterior, relatează AFP.
Peste 1.000 de morţi în epidemia de holeră din Haiti Port-au-Prince, 16 nov /Agerpres/ - Bilanţul victimelor epidemiei de holeră care a lovit Haiti la jumătatea lunii octombrie a depăşit 1.000 de morţi, înregistrându-se un total de 1.034 de morţi, cu 117 mai mulţi faţă de bilanţul difuzat duminică, informează Ministerul Sănătăţii, relatează AFP.