Cele mai citite
 


(Corespondenţă) Epidemie de gripă A/H1N1 declarată în regiunea Sofia
joi, 20 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Corespondentul Agerpres, Ivan Radev, transmite: Epidemie de gripă A/H1N1 a fost declarată în regiunea Sofia, care include zona în jurul capitalei bulgare, dar nu şi oraşul Sofia.
Se aşteaptă că în următoarele zile să fie declarată epidemie şi în alte regiuni, a declarat Anghel Kuncev, directorul departamentului de supraveghere şi control al bolilor infecţioase din cadrul Ministerul bulgar al Sănătăţii, citat de postul naţional de radio.

Kuncev a spus că, în 90 la sută dintre cazuri, este vorba de virusul A/H1N1. În cea mai mare parte din cazuri, maladia este într-o formă uşoară sau medie, a adăugat el.

Mira Kojuharova, consultantul naţional de epidemiologie, susţine că situaţia este normală pentru luna ianuarie, transmite agenţia Focus. În opinia dnei Kojuharova, experienţa cu virusul A/H1N1 din anul trecut arată că domină cazurile uşoare, iar cele grave sunt mai rare. Trebuie însă spus că fiecare epidemie de gripă provoacă un anumit număr de victime, a mai afirmat Mira Kojuharova.

Întrebată dacă este deja târziu pentru vaccinare, Mira Kojuharova a răspuns că niciodată nu este târziu, dar că oamenii trebuie să ştie că vaccinarea devine eficientă la 10-15 zile după administrare şi în această perioadă nu oferă niciun fel de protecţie. Consultantul naţional de epidemiologie a recomandat pacienţilor să caută un medic imediat după apariţia primelor simptome.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
(Corespondenţă) Cazuri de gripă A/H1N1 la graniţa României (presa bulgară) Sofia, 23 ian - Corespondentul Agerpres, Ivan Radev, transmite: Două cazuri de gripă de tip California, A/H1N1, au fost confirmate în oraşul bulgar Ruse, situat la graniţa cu România, scrie miercuri cotidianul sofiot Monitor.
Comitet de criză la Ministerul Sănătăţii pentru gripa A/H1N1 Comitetul de coordonare al Ministerului Sănătăţii pentru gripa nouă se reuneşte luni pentru a analiza măsurile ce se impun pentru prevenirea răspândirii virusului A/H1N1, în contextul evoluţiilor din ultimele zile.
Măşti de protecţie, dezinfecţie în şcoli - măsuri ale autorităţilor împotriva gripei A/H1N1 Autorităţile locale ale Capitalei au luat în această săptămână măsuri de protecţie pentru prevenirea îmbolnăvirii cu virusul A/H1N1, în urma anunţurilor făcute de Ministerul Sănătăţii şi a dispoziţiilor Administraţiei Spitalelor din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, după ce au fost confirmate...
Gripa A/H1N1: 16 cazuri mortale în Kuweit Două noi decese provocate de gripa A/H1N1 au fost înregistrate în Kuweit, ceea ce creşte la 16 numărul cazurilor mortale provocate de această boală în emiratul din regiunea Golfului, a anunţat joi o sursă oficială, informează AFP.
Bihor: Două cazuri noi de gripă A/H1N1 la Oradea Două cazuri noi de îmbolnăvire cu virusul A/H1N1 au fost confirmate, la sfârşitul săptămânii trecute, de Institutul Cantacuzino, ambele persoane - o elevă şi un şofer de TIR - fiind internate şi se află sub tratament la secţia de boli infecţioase din Oradea.
Maramureş: Virusul A/H1N1, confirmat la o femeie gravidă În urma determinărilor de laborator efectuate de specialiştii Institutului Cantacuzino din Bucureşti s-a confirmat diagnosticul de gripă A/H1N1 la o femeie gravidă în vârstă de 31 de ani din localitatea Petrova, judeţul Maramureş, internată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Baia Mare.