Cele mai citite
 


Sărurile de baie ar putea fi interzise în SUA
joi, 20 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Îndrăgitele săruri de baie, utilizate pe scară largă ca produs cosmetic, ar avea un impact negativ asupra sănătăţii umane, la această concluzie a ajuns o echipă de experţi americani, relatează miercuri portal-women.
Potrivit experţilor, acest aparent inofensiv produs de relaxare este capabil să provoace halucinaţii, pierderi de memorie şi chiar dependenţă.

Astfel, producerea şi comercializarea sărurilor de baie, în compoziţia căreia intră şi Methylenedioxypyrovalerone (MDPV), ar urma să fie interzise în curând în SUA. Acest compus chimic nu este recomandat pentru uz medical în Statele Unite ale Americii.

Medicii americani semnalează cazuri frecvente de halucinaţii, de diminuare sau pierderea memoriei la persoanele care recurg în mod regulat la baia cu săruri. Aceştia avertizează că sărurile de baie favorizează bolile mintale şi paranoia.

În plus, sărurile de baie pot fi folosite ca substitut pentru cocaină şi, prin urmare, dau dependenţă, mai spun ei.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
'Sărurile de baie', drogul care duce la nebunie Incidentul cu bărbatul care a fost ucis sâmbătă la Miami în timp ce mânca din faţa unui om a pus în evidenţă un fenomen îngrijorător: folosirea tot mai frecventă a unui drog sintetic foarte violent, relatează 20minutes.ch.
Cercetători americani au experimentat cu succes pe cobai primul vaccin anti-heroină Un vaccin care combate dependenţa de heroină este o ştire de senzaţie publicată în revista Academiei de Ştiinţe din SUA. Realizat de cercetători coordonaţi de Institutul de cercetare Scripps din California, vaccinul acţionează interceptând substanţele psihoactive din sânge şi împiedicând afluxul lor...
În SUA au crescut vânzările de Vicodin, medicamentul preferat de dr.House În ultimii cinci ani, vânzările de Vicodin - un analgezic capabil să creeze dependenţă, la care recurge frecvent Gregory House, medicul cinic din popularul serial televizat 'Dr. House' interpretat magistral de Hugh Laurie - au crescut cu peste 19 milioane de reţete. Doar anul trecut, americanii au consumat...
Dependenţa de Internet accentuează depresia adolescenţilor /studiu/ Adolescenţii dependenţi de Internet sunt de două ori şi jumătate mai susceptibili să cadă pradă depresiei decât colegii lor de generaţie care navighează pe web în mod normal şi controlat, relevă un studiu ştiinţific publicat luni în SUA, potrivit AFP.
SUA: Consumul de canabis s-a dublat într-un deceniu Consumul de canabis s-a dublat în Statele Unite ale Americii într-un interval de un deceniu, în prezent trei consumatori din zece, adică 7 milioane de persoane, abuzând de acest drog sau având dezvoltată o dependenţă de el, relevă un studiu publicat miercuri în revista medicală americană JAMA Psychiatry...
Anxietatea sociala si dependenta Imagineaza-ti o camera plina de oameni. Nu cunosti pe nimeni. Incep sa-ti transpire mainile. Inima incepe sa-ti bata mai puternic. Esti cuprins de panica.