Cele mai citite
 


Cresc solicitările pentru cardurile de sănătate
miercuri, 17 iunie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Drobeta-Turnu Severin, 17 iunie /Agerpres/ - Un număr de 117 persoane, interesate să-şi petreacă concediul de odihnă în străinătate, au solicitat în luna iunie eliberarea cardurilor de sănătate, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, preşedintele Casei Judeţene a Asigurărilor de Sănătate (CJAS) Mehedinţi, Doina Borugă.

Potrivit acesteia, documentul dă dreptul deţinătorului să beneficieze de servicii medicale în unităţile medicale şi spitaliceşti, pe durata şederii în ţări ale Uniunii Europene, în cazul îmbolnăvirii sau al unui accident.

'Cererile pentru eliberarea cardurilor au crescut. Pe primele cinci luni ale anului în curs circa 400 persoane şi-au exprimat decizia de a intra în posesia unor astfel de documente. Iată că în sezonul estival tot mai mulţi mehedinţeni vor să le obţină', a precizat Borugă. Pentru ca o persoană să intre în posesia unui card de sănătate trebuie să înceapă demersurile cu circa 15 zile înainte de a întreprinde călătoria, întrucât acestea trebuie personalizate şi executate numai la Bucureşti. AGERPRES/(Florian Copcea)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui:Şefa CJAS le cere furnizorilor de servicii medicale să nu solicite adeverinţă de asigurat celor care au card de sănătate Preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Vaslui, Simona Polak, a atras atenţia, luni, asupra faptului că în continuare pacienţii "sunt puşi pe drumuri şi umiliţi" de unii furnizori de servicii medicale care solicită adeverinţă de asigurat, deşi persoanele în cauză aveau asupra lor...
Tulcea: Poşta Română ar putea fi sancţionată din cauza nedistribuirii unui card de sănătate Oficiul teritorial al Poştei Române riscă să plătească o sancţiune echivalentă cu de 10 ori preţul unui card de sănătate, după ce un tulcean a sesizat că acesta nu i s-a înmânat, deşi în evidenţele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) cardul figurează ca fiind predat posesorului.
CNAS: La nivel naţional, luni au fost acordate 224.470 de servicii medicale şi farmaceutice, cu şi fără card de sănătate La nivel naţional, pe parcursul zilei de luni au fost acordate 224.470 servicii medicale şi farmaceutice, dintre care 136.556 de servicii fără card de sănătate şi 87.914 servicii validate cu cardul de sănătate, a precizat Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS), într-un comunicat remis marţi presei...
Gorj: Aproximativ 850 de persoane au solicitat duplicate ale cardurilor de sănătate Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj a înregistrat sute de cereri de eliberare a unui nou card de sănătate, după ce titularii au declarat pierdut, furat sau distrus documentul.
Mehedinţi: Aproximativ 300 de asiguraţi au solicitat eliberarea unui nou card de sănătate Aproximativ 300 de asiguraţi din Mehedinţi au solicitat reemiterea unui nou card de sănătate, cel deja distribuit iniţial fiind distrus sau pierdut, a declarat marţi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS), Radu Barbu.
Sibiu: 44 din 291.098 pacienţi au refuzat cardurile de sănătate, din "motive religioase" Doar 44 din cei 291.098 de sibieni care au dreptul la un card de sănătate l-au refuzat şi l-au înapoiat personal Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, "din motive religioase", a anunţat luni, dr. Florin Cioloboc, directorul instituţiei.