Cele mai citite
 


Sistemul public de pensii din SUA se confruntă cu un deficit de 2.500 miliarde dolari
joi, 20 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Sistemul de pensii public din SUA se confruntă cu un deficit de 2.500 de miliarde de dolari, ce va forţa autorităţile federale să-şi vândă o parte din bunuri şi să reducă anumite servicii, potrivit fostului preşedinte al Fondului de pensii din New Jersey, citat de Financial Times.
Recesiunea severă din SUA a evidenţiat ani de gestionare defectuoasă a finanţelor, inclusiv o subfinanţare cronică a fondurilor destinate pensiilor.
'Statele se confruntă cu presiuni legate de costuri, mai ales din partea fondurilor de pensii şi a Medicaid (programul de sănătate destinat săracilor)', a declarat Orin Kramer pentru FT. 'Una dintre consecinţe va fi intensificarea vânzărilor de bunuri şi a privatizării. Consecinţa foarte nefericită este că diverse 'plase de siguranţă' pentru cei mai vulnerabili cetăţeni vor fi reduse'.
Kramer, un personaj cu greutate în Partidul Democrat şi în continuare membru al consiliului de investiţii care supervizează Fondul de pensii din New Jersey, a fost un critic deschis al modului în care sunt contabilizate pensiile publice, ce permite calcularea mediei între câştigurile din investiţii şi pierderi pe un număr de ani printr-un proces denumit 'smoothing'.
Folosind date provenite de la state, Pew Center on the States, un grup de cercetare, a apreciat că gaura de finanţare pentru pensii, asigurările de sănătate şi alte beneficii, precum asigurările de viaţă, era de cel puţin 1.000 miliarde de dolari la finalul anului fiscal 2008.
Chris Christie, guvernatorul republican din New Jersey, a afirmat în discursul său despre starea statului de săptămâna trecută că, fără o reformă, aşa-numita responsabilitate nefinanţată (unfunded liability) a sistemului de pensii al statului va creşte de la 54 de miliarde de dolari, în prezent, la 183 de miliarde, în următorii 30 de ani.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII 9 - 15 MAI Economia românească traversează o revenire ciclică sprijinită de cererea internă puternică astfel încât creşterea PIB ar urma să atingă 4,2% în 2016, principalele riscuri la adresa perspectivei fiind incertitudinile electorale şi cele externe, arată experţii FMI într-un raport elaborat în urma consultărilor...
Reforma sănătăţii din SUA: spitalele îi curtează pe medicii de îngrijire primară În cadrul unuia dintre primii paşi concreţi de reformare a modului în care se practică îngrijirea medicală, spitalele din SUA sunt în competiţie pentru a angaja medici de îngrijire primară, încercând să-i atragă de la practicarea privată a meseriei lor, pentru a lucra ca angajaţi salariaţi alături de...
WestEye Hospital, 2 ani de investitii in tehnologii de prevenire si tratare a afectiunilor ochiului WestEye Hospital aniverseaza 2 ani de activitate prin tehnologii de ultima generatie si servicii la costuri accesibile
Roche – compania cu cele mai mari investitii in cercetare si dezvoltare, la nivel global Raportul investitiilor in cercetarea si dezvoltarea industriala, elaborat de Comisia Europeana, plaseaza compania Roche pe primul loc al topului mondial.
Prof. dr. Irinel Popescu, realizatorul primului transplant de ficat din România, la moment aniversar (interviu) Fără doar şi poate, criteriul cantitativ este departe de a fi relevant în definirea unei personalităţi de excepţie, în general, a unui eminent chirurg în particular. Şi asta nici măcar la un moment aniversar, cum este împlinirea vârstei de 60 de ani.