Cele mai citite
 


Grecia: Farmaciştii, avocaţii şi angajaţii feroviari au intrat în grevă
miercuri, 19 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Atena, 19 ian /Agerpres/ - Farmaciştii, avocaţii şi angajaţii feroviari din Grecia se află miercuri în grevă împotriva reformelor guvernului menite să ducă la însănătoşirea finanţelor publice, în schimbul ajutorului financiar internaţional de 110 miliarde de euro, transmite AP
Protestul farmaciştilor şi avocaţilor este programat să dureze trei zile. Greva salariaţilor de la căile ferate, care va dura două zile, a dus la anularea tuturor serviciilor feroviare.

Guvernul elen urmează să discute miercuri proiectul legislativ privind liberalizarea a zeci de profesii închise, care se bucură în prezent de un regim strict controlat de acordare a licenţelor sau de marje fixe de profit.

Angajaţii feroviari se opun planurilor guvernului de a reduce deficitul companiei de căi ferate prin transferuri de personal, tăieri salariale şi privatizări.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Medicii portughezi, în grevă de două zile împotriva austerităţii Medicii portughezi au intrat miercuri în grevă pentru a protesta împotriva măsurilor de austeritate fără precedent, aplicate de guvern în schimbul ajutorului financiar de 78 miliarde de euro primit anul trecut de la Uniunea Europeană şi Fondul Monetar Internaţional, informează AFP.
Marius Sepi (Sanitas): În noiembrie se va intra în grevă generală dacă revendicările noastre nu vor fi soluţionate Angajaţii din sănătate se opun "din răsputeri" proiectului-pilot de schimbare a statutului spitalelor, pentru că, în opinia lor, "apariţia SRL-urilor, a SA-urilor şi a ONG-urilor va distruge tot ce înseamnă sistemul spitalicesc din România", a declarat, luni, la Alba Iulia, prim-vicepreşedintele Federaţiei...
FS "Hipocrat" şi CFSMR intră în grevă de tip japonez din 21 martie, timp de cinci zile Federaţia Sindicală 'Hipocrat " din România - FS 'Hipocrat ' şi Camera Federativă a Sindicatelor Medicilor din România - CFSMR , federaţii membre CNS "Cartel ALFA", încep protestele din 21 martie, prin intrarea în grevă de tip japonez timp de cinci zile, a anunţat, marţi, Ion Cotojman, preşedintele FS...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII 30 MAI - 5 IUNIE - ECONOMIC Marşul de protest al sindicaliştilor din Educaţie, determinat de proiectul Ordonanţei privind salarizarea bugetarilor, dar şi protestele de la Palatul Cotroceni ale sindicatelor afiliate la BNS, avaria în reţeaua de electricitate, care a afectat judeţele Argeş şi Vâlcea şi raportul Consiliului concurenţei...
Sindicaliştii din sănătate încep luni protestele, cu o grevă japoneză de o săptămână Federaţia Sindicală 'Hipocrat " din România şi Camera Federativă a Sindicatelor Medicilor din România (CFSMR) încep luni seria de proteste anunţate, care debutează cu grevă de tip japonez, cu banderolă.
Grevă generală în toate spitalele din ţară în 31 octombrie Sindicaliştii Federaţiei Sanitas vor intra în grevă generală în toate spitalele din ţară în data de 31 octombrie, dacă nu se va ajunge la o soluţie cu autorităţile pe Legea salarizării unitare, a anunţat, joi, preşedintele Sanitas, Leonard Bărăscu.