Cele mai citite
 


Hossu: România uită elemente importante în relaţia angajat-angajator
joi, 20 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
România uită elemente importante în relaţia dintre angajat şi angajator, a declarat Bogdan Hossu, preşedintele Cartel Alfa, în cadrul unei conferinţe privind lansarea unui proiect Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane.
'De fapt România uită elemente importante legate de relaţia angajat-angajator. Dacă ne amintim declaraţia din 1949 de la Philadephia, din Statele Unite, care spune: 'Munca nu este un produs de vânzare ci înseamnă co-participarea dintre salariat şi deţinătorul de capital, ci este conceptul de bază al construirii unei democraţii care să fie participativă şi care să ducă la creşterea productivităţii şi relansării economice', a afirmat Hossu.
El a spus că regretă foarte mult că nu există un studiu economic destul de fundamentat ca să conştientizeze politicienii şi angajatorii, în acelaşi timp, asupra costurilor enorme pe care întreprinderea le face indirect prin lipsa unei politici clare de securitate şi sănătate.
Asociaţia Română pentru Securitate şi Sănătate în Muncă a lansat, miercuri, programul POSDRU 'Flexibilitate organizaţională, funcţională şi de ocupare - condiţii decisive pentru dezvoltarea economică a întreprinderilor'.
Proiectul, în valoare de 17.608.566 lei se referă la creşterea nivelului de pregătire profesională specifică, prin cursuri, şi îmbunătăţirea cunoştinţelor pentru asigurarea sănătăţii şi securităţii la locul de muncă, protecţiei mediului, adaptabilităţii, mobilităţii şi flexibilităţii angajaţilor şi angajatorilor, şi întroducerii tehnologiilor moderne, în condiţiile unui mediu economic mereu în schimbare.
'Grupul ţintă este format din 2.115 salariaţi, 150 întreprinzători, 100 manageri şi 50 persoane fizice autorizate. Programul a început în noiembrie 2010 şi se derulează până în 31 octombrie 2013', a declarat managerul de proiect Vasile Bârdă. Regiunile în care se implementează proiectul sunt Sud-Est (Brăila şi Galaţi), Bucureşti - Ilfov, Sud Vest Oltenia (judeţul Dolj).
'Sperăm că cei care s-au angajat în acest program să nu aibe problemele financiare pe care le au şi alte programe din cadrul fondurilor structurale cu decontările şi problemele respective', a mai spus Hossu.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Pacienţii de la sate din Brăila, Galaţi, Tulcea şi Constanţa vor beneficia de consultaţii fără a se deplasa la oraş Aproape 200 de medici de familie din mediul rural din judeţele Brăila, Galaţi, Tulcea şi Constanţa au primit echipamente portabile pentru diverse analize şi au fost instruiţi cum să le folosească, astfel încât bolnavii cronici nu vor mai trebui să parcurgă zeci de kilometri până la oraş pentru a-şi efectua...
Galaţi: Conferinţa naţională a asistentelor medicale, o premieră pentru România Peste 200 de asistenţi medicali din ţară au participat, vineri, la Galaţi, la Conferinţa naţională 'Calitatea vieţii profesionale a asistentelor medicale; probleme şi soluţii. O strategie pentru apărarea intereselor asistentelor medicale', eveniment organizat în premieră în România, de Federaţia 'So...
Brăila: Decizie definitivă privind tăierea a 15% din sporurile medicilor legişti din judeţ Medicii legişti brăileni se plâng, într-o scrisoare deschisă dată publicităţii marţi, că o instanţă a Curţii de Apel Galaţi a decis definitiv că angajaţii medico-legali din judeţ îşi pierd 15% din sporurile pentru condiţii deosebite.
Societatea de Stomatologie Estetică din România a lansat primul proiect de economie socială din medicina dentară românească destinat sănătății orale În cadrul proiectului ”DENS - Dezvoltarea EcoNomiei Sociale”, co-finanțat din Fondul Social European, Societatea de Stomatologie Estetică din România (SSER) va înființa până la sfârșitul anului viitor 10 cabinete de medicină dentară, reprezentând o premieră în domeniu.
Galaţi: Deficit?mare de personal în spitale Unităţile medicale din judeţul Galaţi se confruntă cu o lipsă acută de personal pe fondul plecării cadrelor medicale la muncă în străinătate, dar şi a faptului că puţine posturi sunt deblocate, deficitul de salariaţi fiind de peste 170 de medici şi peste 280 de asistenţi medicali.
Cotojman (FSHR): A apărut un nou proiect de OUG privind salarizarea personalului bugetar - îl respingem categoric Federaţia Sindicală Hipocrat din România (FSHR) respinge noul proiect de ordonanţă de urgenţă privind salarizarea personalului bugetar, iar de săptămâna viitoare vor fi reluate protestele, a declarat marţi preşedintele FSHR, Ion Cotojman, după audierile de la Comisia pentru sănătate din Camera Deputaţilor...