Cele mai citite
 


Covasna: Numărul persoanelor care solicită sprijinul Crucii Roşii a crescut cu 40%
joi, 20 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul persoanelor care au solicitat sprijinul Crucii Roşii Covasna a crescut în această iarnă cu aproape 40%.
Directorul instituţiei, Pap Adolf, a declarat, pentru AGERPRES, că tot mai mulţi oameni cu venituri mici vin la sediul Crucii Roşii din Sfântu Gheorghe cu speranţa că vor fi ajutaţi cu alimente, medicamente sau îmbrăcăminte.
''Sărăcia s-a accentuat şi mai mult odată cu venirea iernii, pentru că veniturile oamenilor au scăzut, iar facturile la utilităţi sunt mari. (...) Numărul solicitanţilor este mereu dublu sau triplu faţă de câţi putem noi ajuta, dar în ultima perioadă a crescut considerabil, cu aproximativ 40%'', a declarat Pap Adolf.
Acesta a menţionat că în cadrul ''Programului de iarnă'', care se derulează de 19 ani în judeţul Covasna cu sprijinul Crucii Roşii elveţiene, în luna decembrie 2010 au fost acordate unor familii nevoiaşe 800 de pachete cu alimente de bază, însumând aproximativ 25 de tone.
Luna aceasta, numărul beneficiarilor va creşte la 1.250, a mai spus Pap Adolf, potrivit căruia în următoarele trei luni vor fi distribuite aproape 60 de tone de alimente celor mai sărace familii selectate prin intermediul celor 20 de subfiliale ale Crucii Roşii din judeţ.
Pap Adolf a remarcat că de la apariţia crizei, care a influenţat negativ nivelul de trai, a sesizat o solidaritate mai mare între oameni, majoritatea fiind mai receptivi la necazurile celor din jurul lor şi chiar dispuşi, pe măsura posibilităţilor, să facă mici donaţii atunci când li se solicită ajutorul.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: Numărul persoanelor care apelează la ajutorul Crucii Roşii a crescut cu 40% Numărul persoanelor care apelează la ajutorul Crucii Roşii a crescut cu aproape 40% în judeţul Covasna.
Voluntarii Crucii Roşii din Sibiu - în campanie pentru revigorarea programului 'Banca de alimente' Voluntarii Crucii Roşii Sibiu vor măsura tensiunea şi vor asigura gratis, cursuri de prim-ajutor, chiar în hipermarketurile din oraş pentru a le reaminti sibienilor că pot dona hrană pentru cei săraci, în cadrul programului "Banca de alimente".
Proiectul 'Banca de alimente' al Crucii Roşii, implementat şi la Târgovişte şi Piatra Neamţ "Banca de alimente", un proiect al Crucii Roşii de ajutorare a persoanelor fără venituri sau cu venituri reduse, este prezentă, din aceste zile, şi la Târgovişte şi Piatra Neamţ.
Sălaj: Campanie umanitară a Instituţiei Prefectului şi Crucii Roşii, pentru persoanele nevoiaşe Instituţia Prefectului şi filiala judeţeană a Crucii Roşii Sălaj au demarat o campania umanitară ce are ca scop strângerea de fonduri pentru ajutorarea persoanelor aflate în dificultate materială şi vulnerabilitate socială.
Crucea Roşie Româna distribuie alimente şi tichete sociale familiilor şi persoanelor singure aflate în dificultate Crucea Roşie Română (CRR) vine în sprijinul persoanelor aflate în dificultate, în preajma Sărbătorilor de iarnă, oferind pachete cu alimente de bază şi tichete sociale pentru peste 12.000 de familii, se arată într-un comunicat de presă remis luni AGERPRES.
Olt: Persoanele care nu se pot deplasa vor fi ajutate de voluntari ai Crucii Roşii pentru cumpărături Persoanele vârstnice ori bolnave care, în următoarea perioadă, ce se anunţă a fi geroasă, nu se vor putea deplasa pentru a cumpăra alimente, medicamente sau plata unor facturi la utilităţi vor fi ajutate de voluntari ai Crucii Roşii, în colaborare cu poliţiştii locali, anunţă Prefectura Olt, într-un...