Cele mai citite
 


Harghita: O analiză de sânge care determină starea de sănătate, efectuată în premieră la Miercurea Ciuc
joi, 20 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O analiză de sânge care determină starea de sănătate a unei persoane este efectuată, începând de miercuri, în premieră, la Miercurea Ciuc.
Biologul principal Monica Daradics, de la Laboratorul Polisan, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, că procedura se numeşte 'picătura de sânge nativ' şi este efectuată prin metoda Dark Field. Ea susţine că analiza este folosită, în special, în prevenirea bolilor, întrucât poate determina metabolismul bazal, problemele endocrine, parazitozele intestinale, modul în care funcţionează rinichii, ficatul şi inima, dar oferă informaţii şi despre sistemul trombocitar.
Monica Daradics a ţinut să sublinieze că această analiză nu are valoare de diagnostic ci determină starea de sănătate a unei persoane, la un moment dat, în funcţie de care medicul de familie se poate orienta. Potrivit sursei citate, procedura este non-invazivă şi se efectuează pe loc. 'Este un microscop pe fond negru, care presupune alimentare cu o sursă de lumină laterală. (...) Analiza se face pe loc, prin înţeparea pulpei degetului, iar picătura de sânge de pe lama de sticlă se măreşte de 1800 de ori', a afirmat Monica Daradics.
Ea susţine că acest gen de procedură nu se efectuează, încă, în România, dar este foarte răspândită în Anglia sau Germania. Biologul harghitean a ţinut să adauge că are o diplomă obţinută de la Universitatea Cambridge, după ce a efectuat studii, în Ungaria, la o secţie exterioară a acestei instituţii de învăţământ.
Unii medici harghiteni sunt reticenţi la această analiză şi recunosc că nu este unanim cunoscută şi acceptată de lumea medicală.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Harghita: Aparatură folosită în premieră în România, donată Spitalului Judeţean Miercurea Ciuc, 12 mai /Agerpres/ - Aparatură folosită în premieră în România în chirurgia ortopedică pediatrică a fost donată Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc de către un spital de copii din Budapesta.
Harghita: În premieră, Caritas oferă posibilitatea efectuării electrocardiogramei la domiciliul bolnavilor Miercurea Ciuc, 22 feb/Agerpres/- Organizaţia Caritas oferă, în premieră în România, posibilitatea efectuării electrocardiogramei acasă la persoanele bolnave, rezultatele fiind interpretate de medici specialişti de la Bucureşti.
Harghita: Medici voluntari din Ungaria consultă gratuit copiii aflaţi în dificultate O echipă de medici specialişti voluntari din Ungaria, de la Serviciului Internaţional de Salvare a Copiilor, se află în Harghita, în această săptămână, pentru a oferi consultaţii gratuite copiilor aflaţi în dificultate, acţiunea devenind, în ultimii ani, tradiţională.
Harghita: Mii de copii aflaţi în dificultate, consultaţi gratuit de medici voluntari din Ungaria Mii de copii harghiteni aflaţi în dificultate sunt consultaţi gratuit, de două ori pe an, de medici şi profesori universitari din Ungaria, membri ai Serviciului Internaţional de Salvare a Copiilor, care le evaluează starea de sănătate dar oferă şi ajutor pentru tratarea în clinici din Budapesta, dacă...
Harghita: La Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc a debutat în premieră activitatea de neurochirurgie La Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc a debutat în premieră activitatea de neurochirurgie, iar pacienţii din Harghita nu vor mai fi nevoiţi să meargă să se trateze în judeţele învecinate.
Harghita: Toate spitalele din judeţ au fost interconectate la un sistem informatic ultramodern, în premieră naţională Toate spitalele din judeţul Harghita au fost interconectate printr-un sistem informatic ultramodern, realizat cu fonduri europene, care dă posibilitatea medicilor specialişti să aibă acces la datele medicale ale pacienţilor pe care-i tratează, dar permite şi pacienţilor să-şi consulte dosarul medical...