Cele mai citite
 


Botoşani: Personalul TESA din Spitalul Judeţean primeşte salarii fără diminuare de 25%
joi, 20 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Personalul administrativ al Spitalului Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' din Botoşani primeşte salariile fără diminuarea cu 25% impusă de Guvern.
Personalul a beneficiat de salariile aferente lunii decembrie iar acestea le-au fost acordate la acelaşi nivel ca la 1 iulie 2010, după ce sindicatul TESA a obţinut o hotărâre judecătorească favorabilă.
Situaţia nu este aceeaşi şi pentru cadrele medicale, cu studii medii sau superioare, care, pentru ultima lună a anului precedent, au primit tot salarii diminuate.
'În urma hotărârii judecătoreşti, personalul TESA a primit suma în totalitate, conform hotărârii. Ceilalţi nu. N-am dreptul să măresc decât la cei care au câştigat în instanţă', a declarat miercuri managerul spitalului, Ovidiu Mimor.
Reprezentanţii Sindicatului Sanitas, care reprezintă cadrele medicale, susţin că situaţia este discriminatorie. Preşedintele filialei Sanitas, Octavian Dumitru, afirmă că sindicatul va proceda în acelaşi mod ca Sindicatul personalului TESA şi speră să obţină în instanţe majorarea salarială, la fel ca şi colegii lor.
'Chestiunea asta şi noi am gândit să o facem. Faptul că au reuşit colegii să câştige acest proces înseamnă că e bine şi au fost cu un pas înaintea noastră. O să facem şi noi acest lucru', a spus Octavian Dumitru.
Sindicatul personalului TESA a obţinut în instanţă suspendarea aplicării actelor normative care prevedeau diminuarea cu 25% a salariilor, pe motiv că salariaţii din spitale nu sunt angajaţi în sistemul bugetar şi nu sunt plătiţi din bugetul de stat, ci din fondul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, care gestionează un fond privat şi care face decontările pe baza unor servicii prestate.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Botoşani: Curtea de Apel Suceava obligă Spitalul Judeţean Mavromati să plătească integral salariile angajaţilor Angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' Botoşani beneficiază, începând din luna noiembrie, de drepturi salariale integrale, potrivit unei sentinţe a magistraţilor Curţii de Apel Suceava.
Botoşani: Grevă de avertisment în Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati Peste 1.000 de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati din Botoşani participă, miercuri, la o grevă de avertisment în semn de protest faţă de inechităţile din sistemul sanitar, a declarat, pentru AGERPRES, liderul sindical din spital, Lia Temciuc.
Botoşani: Medicii Spitalului Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' vor participa la şedinţa CJ în care se va discuta comasarea Toţi medicii Spitalului Judeţean de Urgenţă ''Mavromati'' Botoşani vor participa, joi, la şedinţa Consiliului Judeţean (CJ) în cadrul căreia va fi dezbătut proiectul de hotărâre privind comasarea unităţii medicale cu alte trei spitale de interes judeţean. Medicul Gheorghe Apetroaie a declarat, luni,...
Botoşani: Nemulţumiri la Spitalul Judeţean de Urgenţă; salariaţii ameninţă cu proteste Botoşani, 16 feb/ Agerpres/- Angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' Botoşani ameninţă că vor picheta, începând de joi, sediul Consiliului Judeţean (CJ), în semn de protest faţă de neacordarea tichetelor de masă şi a gradului principal pentru asistenţii medicali, a anunţat, marţi, liderul...
Cadrele medicale din ţară au protestat două ore pentru îmbunătăţirea condiţiilor din sistem (grupaj) Consiliul Naţional al Federaţiei SANITAS a decis, la jumătatea acestei luni, organizarea unei greve de avertisment în data de 25 noiembrie, urmată de grevă generală pe termen nelimitat, începând din 28 noiembrie, printre solicitările greviştilor fiind demisia ministrului Sănătăţii, liberalul Eugen Nicolăescu...
Botoşani: Salariaţii spitalului judeţean au protestat prin întreruperea activităţii pentru două ore Aproximativ 70 de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă ''Mavromati'' din Botoşani au participat, miercuri, la o grevă de avertisment, întrerupând pentru două ore activitatea.