Cele mai citite
 


UE va simplifica serviciile medicale transfrontaliere
joi, 20 ianuarie 2011   ::   1 Comentarii :: :: Stiri
 
Pacienţii europeni vor putea, până la sfârşitul lui 2013, să se deplaseze mai uşor într-un alt stat al Uniunii Europene pentru a primi acolo îngrijiri medicale şi să-şi deconteze mai bine cheltuielile aferente, în virtutea unui proiect de lege aprobat miercuri de către Parlamentul European, relatează AFP.
Eurodeputaţii, reuniţi în sesiune plenară la Strasbourg, au aprobat larg acest text de lege, ce rezultă dintr-un compromis la care s-a ajuns în decembrie cu statele membre, care au de acum înainte doi ani la dispoziţie pentru a-l transpune în legislaţia lor naţională.
Proiectul de lege se referă la servicii medicale prevăzute şi programate dinainte, şi nu la cele de urgenţă, ca de exemplu în cazul unui turist care a fost victima unui accident în locul său de vacanţă, servicii care, în principiu, se află deja în grija unor diferite sisteme naţionale de protecţie socială.
Directiva /lege europeană/ vizează clarificarea şi armonizarea procedurilor care le permit pacienţilor să treacă frontiera, de exemplu, pentru a face un examen medical, pentru a consulta un medic sau pentru a se opera, îndeosebi pentru a evita timpul prea mare de aşteptare în propria ţară.
''Progresul medical face că oferta nu mai poate fi pentru toate patologiile una strict naţională şi că trebuie uneori să treci frontiera pentru a te trata'', a rezumat în cadrul unei dezbateri în plen raportorul textului, conservatoarea franceză Fran?oise Grosset?te.
Principiul general este că serviciile medicale de care cineva beneficiază într-un alt stat membru vor fi decontate de către casa asigurărilor de sănătate a pacientului la tarife practicate ca în cazul celor ''la domiciliu'', în limita cheltuielilor angajate în mod real.
Pentru acest tip de servicii medicale /îndeosebi întreaga spitalizare de cel puţin o noapte/, pacienţii vor trebui să ceară în prealabil o autorizaţie de la casa lor de asigurări înainte de a merge la tratament în străinătate. Deputaţii au obţinut însă, împotriva voinţei iniţiale a statelor membre, limitarea strictă a criteriilor care le permit caselor de asigurări să refuze această autorizaţie.
Notare
Comentarii
de Ovidiu LITA
Va fi un dezastru pentru incompetenta si obraznicia medicala din Romania! E bine ca putem insfarsit sa ne desprindem de incompetenta vanzatorilor de pilule din Romania!
EVRICA!

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Comunicat de presă - Executiv INFORMAŢIE DE PRESÃ
Guvernul a adoptat o ordonanţă care permite decontarea integrală a tratamentului în străinătate al răniţilor de la Colectiv Guvernul a aprobat, miercuri, o ordonanţă de urgenţă privind plata tratamentului în străinătate al răniţilor în incendiul de la Colectiv, purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu, precizând că este prevăzută o sumă "modică" estimată la 90.000 euro pe pacient, dar se permite utilizarea unor fonduri...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII 30 MAI - 5 IUNIE - ECONOMIC Marşul de protest al sindicaliştilor din Educaţie, determinat de proiectul Ordonanţei privind salarizarea bugetarilor, dar şi protestele de la Palatul Cotroceni ale sindicatelor afiliate la BNS, avaria în reţeaua de electricitate, care a afectat judeţele Argeş şi Vâlcea şi raportul Consiliului concurenţei...
Proiectele bugetului de stat şi asigurărilor sociale, transmise miercuri Parlamentului pentru a fi adoptate în regim de urgenţă Proiectele de lege privind bugetul de stat şi bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2016, adoptate de Guvern, vor fi transmise miercuri Parlamentului, cu solicitarea să fie dezbătute şi adoptate în procedură de urgenţă, informează un comunicat al Executivului, remis AGERPRES.
Proiect de act normativ pentru reglementarea asistenţei medicale de urgenţă Cinci parlamentari PDL au iniţiat un proiect de lege pentru modificarea legii asistenţei medicale de urgenţă, prin care propun eliminarea 'discriminării' între furnizorii privaţi şi cei publici de servicii medicale de urgenţă.
Senatul şi-a ales în această săptămână noua conducere (sinteză) Senatorii au aprobat în această săptămână noua conducere a Senatului, cu mici modificări faţă de sesiunea anterioară, membri noi în Biroul permanent fiind social-democratul Dan Şova şi liberalul Cristian Bodea, desemnaţi pentru funcţia de chestor.