Cele mai citite
 


Harghita: Spitalul Judeţean a fost amendat cu 10 mii lei de Inspectoratul Teritorial de Muncă
joi, 20 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc a fost amendat cu suma de 10 mii lei de către Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Harghita, întrucât centrala termică a unităţii sanitare nu are autorizare ISCIR.
Managerul spitalului, dr. Demeter Ferencz, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES că reprezentanţii ITM nu au ţinut cont de faptul că procedurile de autorizare sunt începute, dar au fost sistate, momentan, din cauza lipsei fondurilor.
Dr. Demeter a explicat că anul trecut s-a efectuat licitaţia pentru a începe lucrările de reabilitare a centralei, astfel încât să fie adusă la nivelul la care poate fi autorizată, dar fondurile pentru investiţie au venit foarte târziu şi nu au putut fi incluse în buget. Procedurile se vor relua după votarea bugetului Consiliului Judeţean Harghita şi se speră că lucrările de reabilitare vor începe în luna februarie.
'Este adevărat că centrala are unele structuri vechi care trebuie schimbate, dar există şi structuri noi, abia cumpărate, care trebuie autorizate. (...) Reprezentanţii ITM nu au ţinut cont că noi, în mod forţat, nu am reuşit să facem reabilitarea centralei', a afirmat managerul spitalului. Acesta a anunţat că va contesta amendat aplicată de ITM Harghita.
De cealaltă parte, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial de Muncă Harghita, Daniela Bortoş, a declarat că amenda a fost aplicată pentru încălcarea legii privind securitatea şi sănătatea în muncă, întrucât 'cazanele, compresoarele şi autoclavele centralei termice aveau expirată data de autorizare ISCIR şi putea fi pusă în pericol viaţa lucrătorilor'.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Harghita: Deficitul de medici de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc este în scădere Deficitul de medici de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc este în scădere, după ce tineri specialişti au reînceput să se îndrepte către această unitate sanitară.
Harghita: Lipsă de medici specialişti la Spitalul Judeţean din Miercurea Ciuc; UPU are un singur medic Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc se confruntă cu o lipsă de medici specialişti, cea mai mare problemă fiind semnalată la Unitatea Primiri Urgenţe (UPU), unde este angajat un singur medic.
Harghita: Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc a fost acreditat ca Centru de recoltare de organe Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc a fost acreditat de Ministerul Sănătăţi ca Centru de recoltare de organe, această activitatea urmând să înceapă în curând.
Harghita: Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc are nevoie de un RMN Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc are nevoie de un aparat de Rezonanţă Magnetică Nucleară (RMN), atât pentru noua secţie de neurochirurgie care urmează să se înfiinţeze, cât şi pentru pacienţii care sunt nevoiţi să meargă în judeţele învecinate pentru o astfel de investigaţie.
Harghita: La Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc a debutat în premieră activitatea de neurochirurgie La Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc a debutat în premieră activitatea de neurochirurgie, iar pacienţii din Harghita nu vor mai fi nevoiţi să meargă să se trateze în judeţele învecinate.
Harghita: Au început lucrările de construire a unui nou bloc operator, la Spitalul Judeţean Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc va avea un nou bloc operator, lucrările la noua investiţie fiind demarate în această săptămână.