Cele mai citite
 


Publicitatea la produse pentru igienă sexuală va putea fi făcută la orice oră, cu condiţia respectării protecţiei minorilor
joi, 20 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Publicitatea la produse pentru igienă sexuală va putea fi făcută la orice oră, cu condiţia să respecte regulile general valabile privind protecţia minorilor şi publicitatea, se propune în proiectul de modificare al Codului de reglementare a conţinutului audiovizual.
'În funcţie de cum e realizat spotul, poate fi difuzat pe diferite paliere orare, în funcţie de conţinut', a declarat preşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), Răsvan Popescu.
Membrii CNA au revenit, miercuri, asupra propunerii formulate săptămâna trecută, potrivit căreia publicitatea la produsele pentru igienă sexuală, cum ar fi prezervativele, este permisă numai după ora 24,00.
Decizia a fost luată după discuţia purtată la sediul Consiliului cu Mioara Predescu, director de proiect al Centrului Român HIV/SIDA, precum şi cu reprezentantul Population Services International, Dragoş Gavrilescu şi cu cel al Centrului Euroregional pentru Iniţiative Publice, Florin Buhuceanu.
'Rugamintea noastră este să ne ajutaţi să clarificăm această problemă în scopul sănătăţii publice şi a sănătăţii comunitare, în aşa fel încât să nu umblăm cu vraful de legi pe la televiziuni (...) şi să recunoaştem că în spatele faptului că noi avem o educaţie şi o pudoare există realitatea din stradă, care este cumplită', a declarat Mioara Predescu.
La rândul său, Dragoş Gavrilescu a spus că prezervativul nu este un produs de igienă sexuală, el fiind încadrat legal în România drept dispozitiv medical, prin transpunerea unei directive europene.
De asemenea, pe această temă CNA a primit două documente. Într-unul dintre acestea, Centrul Român HIV/SIDA îşi manifestă 'profunda îngrijorare legată de neclarităţile proiectului noului Cod Audiovizual referitoare la interzicerea promovării utilizării prezervativului la TV şi radio în intervalul orar 6 - 24'.
În opinia semnatarilor documentului, printre care se numără şi Institutul Matei Balş, este în spiritul celor mai bune interese de sănătate publică a României ca prezervativul să rămână în continuare un produs cu promovare permisă nelimitat pe orice canal media la orice oră, fiind principalul instrument de combatere a infecţiei cu HIV sau a altor boli cu transmitere sexuală.
'Prezervativul este un produs care protejează individul şi societatea de răspândirea acestor afecţiuni şi în niciun caz un produs destinat stimulării activităţii sexuale sau a unor comportamente dăunătoare', se arată în documentul citat.
În cel de-al doilea document trimis CNA, o firmă producătoare de prezervative semnalează, printre altele, faptul că tinerii din România au nevoie de o mai bună informare pentru a-şi proteja sănătatea sexuală.
Preşedintele CNA, Răsvan Popescu, a afirmat, pe 13 ianuarie, că 'publicitatea la produse pentru igienă sexuală, cum ar fi prezervativele, la publicaţii şi filme erotice va fi permisă numai după ora 24,00', aceasta fiind, până în prezent, interzisă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Institutul 'Matei Balş' continuă campania 'Salvează Vieţi: spală-te pe mâini' Societatea Română de Pediatrie îşi continuă "Misiunea pentru sănătate" şi susţine campania "Salvează Vieţi: spală-te pe mâini', iniţiată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi derulată în România de Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Prof. Dr. Matei Balş", se arată într-un comunicat de presă al...
UNOPA şi Institutul 'Matei Balş' au lansat campania "HIV Street Art" UNOPA, Institutul Naţional de Boli Infecţioase şi Fundaţia 'Prof. Dr. Matei Balş' au lansat vineri o campanie naţională de informare, educare şi conştientizare a importanţei testării HIV, care se va derula timp de un an.
12.500 de persoane au fost testate pentru HIV, hepatită B şi C printr-un program derulat de Institutul 'Matei Balş' Un număr de 12.500 de persoane au fost testate gratuit pentru HIV, hepatită B şi hepatită C în cadrul unui program derulat de Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş", iar dintre acestea 7,6% au ieşit pozitiv la testul pentru hepatită B, 3,28% - la cel pentru hepatită C şi 0,4% pentru HIV...
Dr. Sorin Petrea (Institutul 'Matei Balş'): Infecţia cu hepatita C este în creştere la utilizatorii de droguri injectabile Din ce în ce mai mulţi utilizatori de droguri injectabile sunt infectaţi cu hepatita C, a afirmat dr. Sorin Petrea, directorul medical al Institutului Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş".
Campania de promovare a igienei orale corecte 'Zâmbeşte România' continuă în 2015 Campania de educare şi promovare a igienei orale corecte "Zâmbeşte România" va continua în acest an, încercând să îmbunătăţească starea de sănătate orală a românilor, a anunţat joi la o conferinţă de presă Helen Tomlinson, director general al GSK pentru România şi Ţările Adriatice.
Abordări integrate de prevenire HIV/SIDA în România Bucureşti, 8 iul /Agerpres/ - Abordări integrate de prevenire HIV/SIDA în România - reprezintă un proiect care îşi propune să le ofere tinerilor între 15 şi 24 de ani informaţii corecte în ceea ce priveşte HIV/SIDA.