Cele mai citite
 


Medicii nu au mai reuşit să-i salveze braţul tânărului lovit de tren la Bacău
joi, 20 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Medicii de la Spitalul de Urgenţă Floreasca nu au reuşit, în ciuda eforturilor depuse, să-i mai salveze braţul tânărului lovit de tren în localitatea Letea, judeţul Bacău.
Prof. dr. Ioan Lascăr a declarat, miercuri seara, pentru AGERPRES, că, din păcate, bărbatul a ajuns prea târziu la Bucureşti, după nouă ore de la accident, timpul ideal pentru a se face intervenţii reconstructive fiind de maxim 6 ore.
'Din păcate nu s-a mai putut face nimic de către echipa de chirurgie reconstructivă. Singura soluţie a fost amputarea braţului', a spus prof. dr. Ioan Lascăr.
Un bărbat în vârstă de 27 de ani din Bacău şi-a pierdut o mână, în cursul nopţii de marţi spre miercuri, fiindu-i retezată, în timp ce mergea pe lângă calea ferată în zona Letea din municipiu, de un tren marfar. Stăpânindu-şi durerea şi emoţia, tânărul şi-a recuperat mâna tăiată şi s-a îndreptat spre spital. Ar fi încercat să facă semn unor maşini, însă niciun autoturism nu a oprit. După aproximativ 300 de metri de la locul accidentului a căzut, însă un trecător a sunat la 112 şi bărbatul a fost transportat la spital.
Cum singurul medic din Bacău care ar fi putut interveni în acest caz nu a răspuns la telefon, spitalul a luat legătura cu o clinică din Iaşi, dar singura echipă ce putea interveni se afla într-o operaţie complicată.
Prin intermediul dr. Adian Cotârleţ, directorul Spitalului de urgenţă din Moineşti, a fost apelat dr. Raed Arafat, subsecretar de stat la Ministerul Sănătăţii, care a solicitat serviciile unui avion spre Bacău pentru a-l transporta pe pacient la Spitalul Floreasca din Bucureşti. Din cauza ceţii, aeronava nu a putut ateriza la Bacău, victima fiind transportată la Iaşi cu o ambulanţă şi, de acolo, la Bucureşti, cu avionul.
Este al doilea accident de tren după cel petrecut în judeţul Bacău pe 1 ianuarie, când în comuna Palanca, un tânăr a sfârşit tragic, sub roţile unui tren de persoane.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bacău: Dumitru Sechelariu, fost primar al muncipiului, internat la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti Fostul primar al municipiului Bacău în perioada 1996-2004, Dumitru Sechelariu, a fost internat în stare gravă, duminică, la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti.
Bacău: Un tânăr şi-a luat mâna tăiată de tren şi a plecat spre spital Un bărbat în vârstă de 27 de ani din Bacău şi-a pierdut o mână, în cursul nopţii de marţi spre miercuri, fiindu-i retezată, în timp ce mergea pe lângă calea ferată în zona Letea din municipiu, de un tren marfar.
INTERVIU Prof. Ioan Lascăr: Când îţi exprimi un punct de vedere, trebuie să ai un nivel de informare şi competenţă Şeful Secţiei de chirurgie plastică şi reparatorie a Spitalului de Urgenţă Floreasca, prof. dr. Ioan Lascăr, a povestit într-un interviu acordat AGERPRES despre motivele care l-au făcut să aleagă această specialitate şi să rămână să profeseze în România, despre sistemul medical românesc şi nevoile acestuia...
Spitalul de Urgenţă Floreasca: Doi răniţi în Colectiv - în stare critică Doi răniţi în clubul Colectiv din cei şase internaţi la Spitalul de Urgenţă Floreasca sunt în stare critică, a declarat miercuri pentru AGERPRES şeful Secţiei de chirurgie plastică şi reparatorie, Ioan Lascăr.
Spitalul de Urgenţă Floreasca: Şase răniţi în incendiul din Colectiv - în stare critică Şase răniţi în incendiul de la club Colectiv se află în stare critică, a declarat marţi şeful Clinicii de Chirurgie Plastică a Spitalului Floreasca, Ioan Lascăr.
Răniţii în accidentul de elicopter de la Bacău au o evoluţie favorabilă a stării de sănătate Militarul rănit săptămâna trecută în accidentul de elicopter de la Bacău şi care se află internat la Spitalul de Urgenţă Floreasca are o evoluţie bună a stării de sănătate, conform aşteptărilor, a declarat, luni, pentru AGERPRES, prof. dr. Ioan Lascăr, şeful Departamentului de Chirurgie plastică şi ...