Cele mai citite
 


Peste 3.700 de deţinuţi au fost internaţi în 2010 în Penitenciarul Spital Bucureşti Jilava
joi, 20 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 3.700 de deţinuţi au fost internaţi în 2010 în Penitenciarul Spital Bucureşti Jilava, arată bilanţul pe anul 2010 al acestei unităţi, dat publicităţii miercuri.
Potrivit acestuia, numărul bolnavilor trataţi anul trecut în Penitenciarul Spital Bucureşti Jilava se ridică la 3.986, iar cel al bolnavilor externaţi este de 3.771.
Numărul persoanelor private de liberate prezentate în 2010 la Institutul Naţional de Medicină Legală se ridică la 616, arată sursa citată.
Pe parcursul anului trecut nu au existat cazuri de deţineri ilegale, de liberări eronate şi 'nu au fost înregistrate petiţii care să confirme că nu au fost acordate drepturile corespunzătoare persoanelor private de libertate'.
Eficientizarea activităţii medicale spitaliceşti şi optimizarea indicatorului durată de spitalizare este trecută la rubrica obiective nefinalizate în 2010. Drept cauze ale nerealizării acestui obiectiv anul trecut sunt stipulate: patologia pentru care unitatea nu are specialişti, pacienţi care necesită multiple consultaţii de specialitate în reţeaua Ministerului Sănătăţii, solicitate în cadrul expertizelor medico-legale, bolnavi cu stare generală gravă, cu dializă, neoplazii în tratament, care nu pot fi externaţi la penitenciare sau în secţiile de cronici din reţeaua sanitară a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP).
Printre obiectivele generale ale Penitenciarului Spital Bucureşti Jilava pentru 2011 se numără demararea procedurilor privind acreditarea I.S.O pentru laborator şi radiologie.
Conform unui comunicat al Penitenciarului Spital Jilava, prezentarea bilanţului activităţii unităţii pentru anul 2010 a avut loc, marţi, la sediul instituţiei. Printre cei prezenţi la eveniment s-a numărat şi comisarul şef de penitenciare dr. Geta Cucu, director Direcţia Medicală din ANP.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vladimir Beliş: Medicina legală este atipică faţă de alte specialităţi Medicina legală este atipică faţă de alte specialităţi medicale, a afirmat duminică profesorul dr Vladimir Beliş, arătând că niciunui tânăr care intră la medicină nu îi vine în minte ''în acel moment că poate deveni doctor legist''.
Cluj: Directorul IML demis; procurorii au început o anchetă pentru infracţiunea de profanare de cadavre Directorul Institutului de Medicină Legală (IML) din Cluj-Napoca, Costel Siserman, a fost demis, marţi, din funcţie, prin ordin al ministrului Sănătăţii, în urma anchetei desfăşurate în privinţa cadavrelor profanate în luna martie.
Cluj: Concurs pentru funcţia de director, la Institutul de Medicină Legală Concursul pentru ocuparea funcţiei de director al Institutului de Medicină Legală (IML) din Cluj-Napoca, care se va desfăşura între 22 şi 29 iulie, aduce în competiţie patru medici, printre care şi fostul ocupant al postului de conducere, Costel Siserman, destituit în luna aprilie a acestui an, prin...
Programul-pilot "Telemedicina" pentru deţinuţi va fi lansat vineri Programul-pilot de tip "Telemedicina" pentru deţinuţi va fi lansat vineri şi se va derula pe o perioadă de şase luni în penitenciarele Gherla, Oradea, Penitenciar Spital Dej, precum şi la sediul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP).
Comunicat de presă - IICCMER IICCMER continuă investigaţiile arheologice pentru căutarea şi descoperirea mormintelor deţinuţilor politici morţi în lagărul de muncă de la Periprava, jud. Tulcea