Cele mai citite
 


Mureş: Jeno Szasz îl vede ca posibil candidat la preşedinţia UDMR pe ministrul Attila Cseke
joi, 20 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Partidului Civic Maghiar, Jeno Szasz, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că posibila candidatură a ministrului Sănătăţii Attila Cseke la conducerea UDMR ar schimba raportul de forţe în timpul alegerilor pentru conducerea Uniunii.
'Candidaturile nu s-au terminat (de depus -n.r.), probabil vom mai avea surprize din partea gazdelor şi nu m-aş mira dacă domnul Cseke ar fi un contracandidat serios din partea judeţului Bihor, Satu Mare, Sălaj, partea vestică a Transilvaniei. Dacă se înscrie în cursă, atunci probabil raporturile de forţe se vor recreiona', a arătat Szasz.
Liderul PCM crede că, alături de candidatul platformei liberale, Peter Ecksetein Kovacs, Attila Cseke ar fi 'răul cel mai mic' pentru UDMR.
Szasz a susţinut că liderul UDMR, Marko Bela, 'l-a crescut pe Kelemen Hunor cu o bibliografie care corespundea pentru tovarăşii din UDMR', invocând faptul că părinţii ministrului Culturii ar fi fost activişti de partid.
'Mi se pare foarte curios?faptul că singura familie alungată în 1989, decembrie, din bazinul Ciucului, de către populaţie, au fost părinţii lui Kelemen Hunor. Doamna, atunci tovarăşa a lucrat la partid, tovarăşul era numărul 1, pe plan politic, în agricultură. Nu e întâmplător faptul că dânsul (Kelemen Hunor -n.r.) este acum alesul lui Marko Bela. Nu este un om care a fost crescut creştineşte, nu a frecventat biserica, din contră, pedagogii care au frecventat biserica şi şi-au dus copiii la botez au fost daţi afară din învăţământ chiar de doamna Kelemen', a declarat Jeno Szasz.
În privinţa deputatului Olosz Gergely, Jeno Szasz a subliniat că acesta 'ar fi mai bun de candidat la funcţia de casier al UDMR', în sensul că 'e un politician ca Borbely sau Verestoy, numai ediţie mai tânără'.
Despre Peter Eckstein Kovacs liderul PCM a afirmat că ar fi cel mai deschis la un dialog cu celelalte organizaţii politice.
'Dacă ar fi după mine, dintre aceşti patru candidaţi, şi Eckstein şi Cseke ar fi răul mai mic. Olosz încă nu are capacitate de a conduce, ar putea fi un bun casier şi mai departe. Pe Kelemen Hunor nu l-aş pune, datorită faptului că atunci UDMR nu se schimbă cu nimic', conchis preşedintele PCM.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Attila Cseke anunţă că vor fi 'schimbări semnificative' la conducerea spitalelor Târgu Mureş, 28 ian /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că de la preluarea portofoliului de nu a schimbat niciun manager de spital din ţară, însă vor urma schimbări, în primul rând pe criterii de eficienţă.
Mureş: Dr. Radu Deac susţine că Attila Cseke a recunoscut că desfiinţarea IBCvT a fost o decizie politică Profesorul universitar doctor Radu Deac a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că fostul ministrul al Sănătăţii, Attila Cseke, ar fi recunoscut în faţa sa că desfiinţarea Institutului de Boli Cardiovasculare şi Transplant (IBCvT) din Târgu Mureş a fost o decizie strict politică.
Liderul UDMR Târgu Mureş se va retrage din politică pentru a pregăti specialişti în domeniul hematologiei Preşedintele UDMR Târgu Mureş, prof. univ. dr. Benedek Istvan, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că intenţionează să se retragă din politică pentru a se concentra pe pregătirea unei noi generaţii de specialişti în domeniul hematologiei şi transplantului medular.
UDMR ar putea interveni în procesul în care se cere anularea Cartei UMF Târgu Mureş Avocatul Asociaţiei Maghiare pentru Pregătirea Medicală şi Farmaceutică din România (AMPMFR), Kincses Elod, a anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, că UDMR va interveni în procesul în care asociaţia a solicitat Tribunalului Mureş constatarea nulităţii Cartei Universităţii de Medicină şi Farmacie...
UDMR, nemulţumită de locurile cu taxă la UMF Târgu Mureş pentru candidaţii maghiari Preşedintele UDMR Târgu Mureş, Benedek Istvan, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că la Facultatea de Medicină, din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş, candidaţii maghiari au fost discriminaţi în ceea ce priveşte locurile cu taxă, în urma unei decizii a Senatului U...
Dr. Benedek Istvan (UDMR) consideră că ce se întâmplă la UMF Târgu Mureş este o 'manipulare grosolană' Preşedintele UDMR Târgu Mureş, dr. Istvan Benedek, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că ceea ce se întâmplă la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş este ''o manipulare grosolană'' şi că în realitate se doreşte doar dezvoltarea unor secţii şi crearea competiţiei...