Cele mai citite
 


Campanie pentru donare de sânge
miercuri, 17 iunie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Bucureşti, 17 iunie /Agerpres/ - Sângele este esenţa vieţii şi nimic nu-l poate înlocui - acest adevăr stă la baza campaniei sociale lansate de Fundaţia Donatorilor Benevoli de Sânge, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, psiholog Aime Bugner, preşedinta Fundaţiei Donatorilor Benevoli de Sânge, în preajma Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge, care se celebrează pe 14 iunie, în întreaga lume.

Psihologul a menţionat că Federaţia Internaţională a Organizaţiilor de Sânge (FIODS) a hotărât ca în acest an, Ziua Mondiala a Donatorului de Sânge să se desfăşoare sub deviza ''Siguranţa transfuzională este determinată în primul rând de trecerea la donarea benevolă şi neremunerată de sânge, pe care o dorim în procent de 100%''.

Pentru a marca evenimentul, Fundaţia Donatorilor Benevoli de Sânge lansează campania socială ''Donează sânge! Salvează o viaţă!''. Obiectivele campaniei sunt să-i convingă pe cei care nu au donat niciodată să devină donatori şi să-i determine pe foştii donatori, care din motive diverse au renunţat la donare, să revină să doneze.

Pe lângă promovarea clasică a campaniei, vor fi organizate şi o serie de evenimente care vor susţine mesajul acesteia.

În cadrul Institutului Naţional de Hematologie Transfuzională va fi inaugurată Galeria permanentă de artă, ocazie cu care va fi lansată şi expoziţia neconvenţională "Arta poate salva vieţi!”, realizată de absolvenţi ai Universităţii de Arte din Bucureşti.

Duminică, 14 iunie, FDBS, în parteneriat cu Asociaţia Persoanelor cu Thalasemie Majoră, a organizat un eveniment în cursul căruia voluntarii, având umbrele roşii inscripţionate cu sloganul ''Sunt mândru că sunt donator'', vor împărţi baloane şi pliante, în Parcul Circului.AGERPRES/(Cornelia Stanciu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Parlamentarii TSD vor dona luni sânge la Centrul de Hematologie Bucureşti Bucureşti, 8 aprilie /Agerpres/ - Tineretul Social-Democrat informează într-un comunicat de presă remis Agerpres că parlamentarii TSD vor dona luni sânge la Centrul de Hematologie din Bucureşti, o acţiune ce face parte dintr-o amplă campanie denumită "O şansă pentru viaţă" şi destinată informării şi...
Campania pentru donare de sânge a avut rezultate pozitive Sursa: Agerpres Bucureşti - Programul "O şansă pentru viaţă", iniţiat de Asociaţia REACT şi Vodafone România, în parteneriat cu MSP, Institutul Naţional de Transfuziologie şi Uniunea Naţională a Studenţilor din România, a adus speranţă pentru mii de oameni. Campania a reuşit să atragă 8.802 donatori...
Studenţii donează sânge Uniunea Naţională a Studenţilor din România (UNSR), Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Proiectelor în Domeniul Sănătăţii (APPDPDS), în parteneriat cu Universitatea 'Politehnica' Bucureşti şi Institutul Naţional de Hematologie organizează în perioada 20-23 octombrie prima sesiune de donare de...
Campanie de strângere de fonduri pentru Clinica de Oncopediatrie 'Louis Ţurcanu' de la Timişoara, demarată de Asociaţia 'Salvează Vieţi' Bucureşti, 2 dec /Agerpres/ - O campanie de strângere de fonduri pentru Clinica de Oncopediatrie 'Louis Ţurcanu' de la Timişoara a fost lansată joi de Asociaţia Salvează Vieţi, prin aceasta propunându-se înfiinţarea primului centru de excelenţă în diagnoza şi tratamentul cancerului limfatic din România...
Campanie pentru ajutorarea victimelor din Colectiv a studenţilor de la Facultatea de Medicină Dentară UMF Târgu Mureş Organizaţia Studenţească de Medicină Dentară din Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş va iniţia, în cadrul Festivalului 'UniFEST', o campanie pentru adunarea de fonduri pentru ajutorarea victimelor de la Clubul Colectiv din Bucureşti.
Campanie de strângere de fonduri pentru transportul unui copil de 3 ani în Germania, pentru control cardiologic Asociaţia "Salvează o inimă" organizează o campanie de strângere de fonduri în valoare de aproximativ de 1.000 de euro pentru transportarea Larisei Stancu (3 ani) în Germania, unde aceasta va beneficia de un control cardiologic, informează un comunicat al asociaţiei, transmis AGERPRES.