Cele mai citite
 


Hrana vie va poate prelungi viata!
joi, 20 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Diete
 

 

 
Scopul acestui articol nu este sa te convinga sa devii naturist si sa renunti la mincarea cu care te-ai obisnuit. Acest articol te poate ajuta sa intelegi importanta alimentatiei naturale pentru viata ta.
Daca vei consuma mai multe cruditati vei constata imbunatatiri spectaculoase ale sanatatii si vitalitatii.

 

 

Alimentatia naturista tine de autoeducatie si de mentalitate, este inainte de toate un mod de viata, simplu, normal si sanatos.

Consecintele stilului de viata modern, a ignorantei si a indiferentei noastre sunt ingrijoratoare: scaderea imunitatii , obezitatea, imbatrinirea prematura. Un organism slabit nu poate sa se apere de boala. Pentru vindecare, are nevoie de un aport energetic suplimentar care poate fi gasit in alimentele crude, neprelucrate termic sau chimic, energie care se pierde inutil prin procesul de gatire care a devenit o obisnuinta pentru majoritatea oamenilor.

Pare incredibil dar este adevarat: cu cit alimentatia este mai sofisticata, mai industrializata, mai trecuta prin para focului cu atit este mai nociva si mai toxica.

Cand vorbim despre alimenatie naturala, vorbim despre respectul fata de viata, respectul fata de noi insine si mai ales respectul fata de legile universale.

De mii de ani, invatati de talia lui Hipocrate , Aristotel, Pitagora ne atentioneaza ca alimentatia naturala, fara tratament termic , asigura acel medicament aliment necesar in cazurile de vindecare sau in medicina preventiva.

Procesul de digestie este unul din cei mai mari consumatori de energie , fie ca ne place sau nu sa recunoastem acest lucru. Dupa o masa copioasa apare o stare de somnolenta , nivelul de energie scade iar organismul se concentreaza pe prelucrarea alimentelor si uneori chiar pe anihilarea toxinelor. Cu cat alimentatia este mai apropriata de natura cu atit energia consumata este mai mica.

Avantajele unui stil de alimentatie natural sunt nenumarate: sanatate, energie , echilibru fizic si psihic, tinerete, vitalitate, imunitate .

 

Articol preluat de pe www.musetel.ro

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Alimentatia si bolile metabolice Alimentatia reprezinta unul dintre principalii factori de sanogeneza. Deoarece modificarile in alimentatie pot determina modificari in schimburile metabolice care concura la mentinerea echilibrului nutritional, masurile dietetice reprezinta mijlocul prin care pot fi contracarate unele...
Stilul vegan - un mod de viaţă Într-o lume în care suntem cu toţii pe fugă, în care mâncăm de multe ori haotic, negândindu-ne la urmări şi punându-ne singuri în pericol sănătatea, există şi oameni care au decis să aleagă un stil de viaţă sănătos, care îi poate defini din toate punctele de vedere.
(Corespondenţă) Daciana Sârbu: Legislaţia menită să promoveze alimentaţia sănătoasă trebuie să fie o prioritate absolută în UE Bruxelles, 11 iun - Corespondentul Agerpres, Florin Ştefan, transmite: Revizuirea legislaţiei în ceea ce priveşte alimentele pentru persoanele cu nevoi nutriţionale speciale era un proces absolut necesar şi redefinirea zonei sale de aplicabilitate va bloca încercările frauduloase de promovare drept hrană...
Vrem copii sănătoși? Atunci trebuie să menţinem un echilibru şi să ne implicăm toți, cu responsabilitate Aceasta este una dintre concluziile dezbaterii „Echilibrul, secretul creşterii sănătoase a copiilor” organizate miercuri, 7 noiembrie a.c. de către CeRe, UN FAO şi Tetra Pak, cu participarea unor reprezentanţi ai factorilor implicaţi în formularea politicilor publice și creşterea şi educarea...
Alimentaţia sănătoasă – Împărţirea raţiei calorice pe principii alimentare Pe lângă stabilirea necesarului caloric, se impune asigurarea acestuia din anumite principii alimentare, într-o anumită proporţie. Dacă se respectă raportul optim dintre diferitele grupe alimentare, necesarul caloric al organismului va fi asigurat de proteine (12-15%), lipide (28-30%) şi glucide (55-60%)...
A inceput scoala. Ce punem in pachetelul de mancare? Recomandari bio si sanatoase de la Republica BIO In fiecare an, odata cu inceperea scolii, emotiile specifice parintilor sunt completate de intrebarea pe care si-o adreseaza cu totii: ”Ce ii pun azi copilului in pachetelul de mancare?” Indiferent de nivelul studiilor, s-a demonstrat ca exista o stransa legatura intre randamentul cerebral...