Cele mai citite
 


Hunedoara: Peste 21.000 de persoane s-au vaccinat împotriva gripei
vineri, 21 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
În judeţul Hunedoara, s-au vaccinat împotriva gripei, în acest sezon, 21.618 persoane, vaccinul folosit asigurând imunizarea şi împotriva virusului A/H1N1.
În această iarnă, în judeţul Hunedoara nu a fost înregistrat niciun caz de gripă, iar numărul bolnavilor care suferă de infecţii respiratorii acute este mai mic, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.
'Conform datelor raportate de medicii de familie, în perioada 10 - 16 ianuarie au fost semnalate 1.307 cazuri de infecţii acute respiratorii, din care 586 sunt pneumonii şi niciun caz de gripă. În aceeaşi perioadă a anului trecut se înregistrau mult mai multe cazuri: 2.364 de infecţii respiratorii acute, din care 696 pneumonii şi 9 cazuri de gripă cu tulpină A/H1N1', se precizează, joi, într-un comunicat de presă al Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara.
Medicii recomandă populaţiei să se vaccineze împotriva gripei, mai ales că imunizarea este gratuită prin cabinetele medicilor de familie.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Hunedoara: Infecţiile respiratorii au crescut cu peste 32 la sută Deva, 22 feb /Agerpres/ - Cazurile de bolnavi diagnosticaţi cu infecţii respiratorii acute a crescut cu 32 % în ultimele două săptămâni, în judeţul Hunedoara, pe fondul unui număr redus de persoane care s-au vaccinat împotriva gripei, chiar dacă imunizarea este gratuită, potrivit datelor statistice făcute...
Sibiu: A crescut cu 50 % numărul de infecţii respiratorii faţă de anul trecut Numărul de infecţii respiratorii acute a crescut cu peste 50 % la începutul acestei luni, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.
Hunedoara: Stocul de vaccin antigripal s-a epuizat Stocul de vaccin antigripal din depozitul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara s-a epuizat, toate cele 14.900 de doze de vaccin aduse de la Ministerul Sănătăţii pentru campania de imunizare din această iarnă fiind distribuite medicilor de familie, spitalelor şi căminelor pentru persoanele în...
Olt: A crescut frecvenţa îmbolnăvirilor prin infecţii respiratorii; cei mai afectaţi sunt copiii şi tinerii Frecvenţa îmbolnăvirilor prin infecţii respiratorii acute şi pneumonii a crescut săptămâna trecută, odată cu scăderea temperaturilor, peste o sută de persoane din judeţul Olt necesitând internarea în spitale din cauza afecţiunilor menţionate, potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP)...
Hunedoara: Cinci persoane au murit din cauza gripei;cazurile consemnate, cele mai multe după 2010 Cinci persoane bolnave de gripă au murit în această iarnă şi primăvară în judeţul Hunedoara, cazurile consemnate fiind cele mai multe de la pandemia din perioada 2009-2010, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara, dr. Cecilia Birău.
Mehedinţi: Aproape 1.500 de persoane cu infecţii respiratorii şi pneumonii acute Un număr de 1.071 de persoane au fost diagnosticate în judeţul Mehedinţi cu infecţii ale căilor respiratorii, iar alte 327 cu pneumonii acute, a declarat joi pentru AGERPRES directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Mehedinţi, Romaniţa Ionovici.