Cele mai citite
 


Sorin Ovidiu Vîntu, internat din nou la Spitalul Floreasca
vineri, 21 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu este din nou internat în Spitalul Floreasca din Capitală, au declarat pentru AGERPRES surse medicale.
Omul de afaceri, care este internat de miercuri, are o rotulă spartă.
Conform surselor citate, Sorin Ovidiu Vîntu suferă şi de o fragilitate osoasă, cauzată de poliomelita pe care a avut-o în copilărie.
Omul de afaceri a mai fost internat tot la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, pentru probleme mai vechi cardiace, fiind externat pe 11 ianuarie.
Pe 10 ianuarie, internarea lui Sorin Ovidiu Vîntu a fost motivul invocat de avocaţii săi la Tribunalului Bucureşti, unde se judecă procesul în care omul de afaceri este acuzat de favorizarea infractorului.
Sorin Ovidiu Vîntu are interdicţia de a părăsi teritoriul României şi este obligat să se prezinte la toate termenele procesului de la Tribunalul Bucureşti.
Procurorii Parchetului General l-au trimis în judecată pe Vîntu, sub acuzaţia că i-ar fi trimis în Indonezia mai multe sume de bani fostului director al Gelsor, Nicolae Popa, condamnat la 15 ani de închisoare în dosarul FNI.
Astfel, procurorii susţin că, în perioada octombrie 2009 - ianuarie 2010, Sorin Ovidiu Vîntu i-a transmis lui Nicolae Popa două tranşe, de 50.000 de euro şi 20.000 de euro.
Suma îi era necesară lui Nicolae Popa pentru a se ascunde în scopul de a nu fi descoperit de autorităţile îndrituite să pună în executare mandatul european de arestare emis pe numele său pentru executarea pedepsei de 15 ani închisoare la care fusese condamnat prin hotărâre judecătorească definitivă şi executorie.
Procurorii declară că Sorin Ovidiu Vîntu a identificat şi modalităţile concrete de transfer al banilor menite să prevină identificarea tranzacţiilor şi a persoanelor implicate în aceste operaţiuni. Astfel, transferul sumei de 50.000 de euro a fost pus în executare de Octavian Ţurcan.
De asemenea, pe 11 noiembrie 2009, Vîntu, prin intermediul lui Alexandru Stoian, a transmis o altă tranşă, de 20.000 de euro, sumă ce urma a fi folosită pentru plata diferitelor servicii de către Nicolae Popa, mai spun procurorii.
Potrivit acestora, după ce Nicolae Popa a fost arestat în Indonezia, pe 2 decembrie 2009, Vîntu şi Alexandru Stoian au desfăşurat acţiuni de sprijinire a lui Nicolae Popa cu scopul îngreunării procedurii de extrădare a acestuia în România. Sprijinul s-a concretizat în demersuri de îngreunare a procedurilor de extrădare, pentru a-l scăpa pe condamnat de închisoare şi a-l ajuta să rămână în Indonezia.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sorin Ovidiu Vîntu, internat la Spitalul de Urgenţă Floreasca Bucureşti, 10 ian /Agerpres/ - Sorin Ovidiu Vîntu este internat la Spitalul de Urgenţă Floreasca, acesta fiind motivul invocat, luni, de avocaţii săi la Tribunalului Bucureşti, unde se judecă procesul în care omul de afaceri este acuzat de favorizarea infractorului.
Sorin Ovidiu Vîntu a ieşit din spital Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu a fost externat din Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, au declarat marţi, pentru AGERPRES, surse spitaliceşti.
Tribunalul Bucureşti a amânat pentru 15 februarie procesul lui Sorin Ovidiu Vîntu Magistraţii Tribunalului Bucureşti au amânat marţi pentru 15 februarie dosarul în care omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu este acuzat că i-ar fi trimis în Indonezia mai multe sume de bani fostului director al Gelsor, Nicolae Popa, condamnat la 15 ani de închisoare în dosarul FNI.
Spitalul de Urgenţă Floreasca: Doi răniţi în Colectiv - în stare critică Doi răniţi în clubul Colectiv din cei şase internaţi la Spitalul de Urgenţă Floreasca sunt în stare critică, a declarat miercuri pentru AGERPRES şeful Secţiei de chirurgie plastică şi reparatorie, Ioan Lascăr.
Spitalul de Urgenţă Floreasca: Şase răniţi în incendiul din Colectiv - în stare critică Şase răniţi în incendiul de la club Colectiv se află în stare critică, a declarat marţi şeful Clinicii de Chirurgie Plastică a Spitalului Floreasca, Ioan Lascăr.
Voiculescu: La Spitalul Floreasca sunt probleme majore de comunicare La Spitalul de Urgenţă Floreasca există probleme majore de comunicare, a apreciat miercuri seara ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, în urma unei discuţii cu reprezentanţii medicilor demisionari de la Departamentul UPU - SMURD al unităţii medicale respective.