Cele mai citite
 


Polonia: Apusul lactobarurilor
vineri, 21 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Lactobarurile, corespondentul socialist şi în orice caz mai sănătos al fast-food-urilor occidentale, sunt pe cale să dispară din Polonia, relatează cotidianul britanic The Telegraph.
Reducerile subvenţiilor la anumite produse comercializate în lactobaruri vor duce la creşteri de preţuri de până la 50%, conform publicaţiei britanice.

În ultimii 20 de ani lactobarurile au avut de înfruntat concurenţa francizelor fast-food occidentale. Din cele peste 500 de lactobaruri din 1990 au supravieţuit până în prezent aproximativ 150.

Reducerile subvenţiilor vor avea ca efect creşterea preţurilor şi având în vedere faptul că principalii clienţi ai lactobarurilor, elevii, studenţii şi pensionarii, nu dispun de mulţi bani, şi mai multe dintre acestea ar putea fi închise.

'A fost greu şi devine şi mai greu. Mulţi dintre clienţii noştri nu-şi permit preţuri mai mari', a comentat Justyna Kowalewska, proprietara unui lactobar din Varşovia.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Studenţii la medicină se îndreaptă spre Europa de Est Un număr tot mai mare de studenţi străini se îndreaptă spre Europa de Est pentru studii medicale, stomatologice sau farmaceutice, în contextul în care regiunea pare să atragă un tot mai mare interes, deşi în prezent ea găzduieşte cu mult mai puţini studenţi internaţionali decât Europa de Vest, relatează...
Mişcarea 'Şi eu trăiesc sănătos!' reprezintă România în cadrul Epode International Network Mişcarea naţională "Şi eu trăiesc sănătos" - SETS a devenit membru oficial al Epode International Network (EIN), alături de alte 23 de programe naţionale cu metodologii similare din 18 ţări, printre care Franţa, Belgia, Spania, Olanda, Grecia, Mexic, Canada, Brazilia, Polonia, Portugalia, Australia şi...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII 9 - 15 MAI Economia românească traversează o revenire ciclică sprijinită de cererea internă puternică astfel încât creşterea PIB ar urma să atingă 4,2% în 2016, principalele riscuri la adresa perspectivei fiind incertitudinile electorale şi cele externe, arată experţii FMI într-un raport elaborat în urma consultărilor...
Procedurile de gestionare a calităţii de asigurat pentru elevii şi studenţii cu vârsta între 18 şi 26 de ani se simplifică Procedurile de gestionare a calităţii de asigurat pentru elevii şi studenţii, inclusiv doctoranzii, cu vârsta între 18 şi 26 de ani se simplifică, în urma semnării unui protocol pe această temă între Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice (MENCS) şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate...
Cluj: Studenţii la Farmacie promovează stilul de viaţă sănătos Cluj-Napoca, 19 apr /Agerpres/ - Studenţii farmacişti din Cluj vor să-i convingă pe concitadinii lor, îndeosebi pe cei tineri, să adopte un stil de viaţă mai sănătos, iniţiind în acest sens campania de responsabilizare socială 'Sănătatea ta, mai presus de toate!'.
Elevii şi studenţii români au obţinut cele mai multe medalii de aur la Infomatrix 2015 Elevii şi studenţii din România au câştigat 15 medalii de aur, 30 de argint şi 26 de bronz la concursul internaţional de proiecte IT Infomatrix, organizat la Bucureşti, în perioada 14-18 mai, de către Lumina Instituţii de Învăţământ.