Cele mai citite
 


Greva afectează serviciile şi transportul urban din Atena
vineri, 21 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Sindicatele majoritare elene au convocat pentru joi o grevă de patru ore care afectează sectorul serviciilor şi transportul urban şi feroviar, în semn de protest faţă de măsurile de austeritate promovate de guvern, informează agenţia spaniolă de presă EFE.
Uniunea funcţionarilor publici (Adedy) şi Confederaţia lucrătorilor (Gsee), care reprezintă circa două milioane de lucrători, îşi desfăşoară protestul joi între orele 08.30 şi 12.30 locale (06.30 şi 10.30 GMT).

Pentru a-şi reduce deficitul bugetar, Grecia a redus salarii şi pensii, a mărit impozite şi a reformat piaţa muncii.

Circa 600 de funcţionari publici şi din sectorul privat au manifestat paşnic în cursul dimineţii în apropiere de tribunalul din Atena, unde se examinează mii de cazuri de contracte temporare care au ajuns la termen şi a căror prelungire se solicită.

Protestele de joi au afectat activitatea birourilor de servicii publice, grădiniţe, ministere şi serviciile de asigurări sociale.

Cea mai mare parte a transportului urban din Atena este inactiv între orele 11.00 şi 15.30 locale (09.00 şi 13.30 GMT) în semn de protest faţă de fuziunea celor cinci întreprinderi de stat în numai două pentru frânarea enormului deficit.

Greva afectează circulaţia autobuzelor, transportul cu trenul către aeroportul internaţional din Atena şi serviciul feroviar din întreaga ţară.

Pe de altă parte, farmaciile din capitală sunt închise pentru a doua zi, în semn de protest faţă de decizia guvernului de a desfiinţa monopolul profesional cu privire la o sută de activităţi, incluzând şi farmaciile, şi s-au format cozi lungi în puţinele farmacii care au rămas de gardă.

Medicii din spitalele publice participă la o grevă de 24 de ore împotriva reducerilor din sector şi acordă îngrijiri numai în cazurile urgente.

Sindicatul funcţionarilor publici a convocat o grevă de 24 de ore pentru data de 10 februarie împotriva reducerii pensiilor şi salariilor, potrivit aceleiaşi surse.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.
Spitalele de stat din Grecia, în grevă împotriva măsurilor de austeritate Spitalele de stat din Grecia funcţionau vineri doar cu personalul de urgenţă, din cauza unei greve de 24 de ore a personalului sanitar împotriva măsurilor de austeritate impuse de guvern, relatează Associated Press.
Cadrele medicale din ţară au protestat două ore pentru îmbunătăţirea condiţiilor din sistem (grupaj) Consiliul Naţional al Federaţiei SANITAS a decis, la jumătatea acestei luni, organizarea unei greve de avertisment în data de 25 noiembrie, urmată de grevă generală pe termen nelimitat, începând din 28 noiembrie, printre solicitările greviştilor fiind demisia ministrului Sănătăţii, liberalul Eugen Nicolăescu...
Spitalele greceşti, în grevă împotriva concedierilor masive din sectorul medical În spitalele de stat din Grecia mai funcţionează miercuri doar secţiile de urgenţă, ca urmare a grevei convocate în această zi de sindicatele din sectorul medical în semn de protest faţă de concedierile impuse de troica europeană în schimbul salvării financiare ţării, informează miercuri agenţia EFE...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII 30 MAI - 5 IUNIE - ECONOMIC Marşul de protest al sindicaliştilor din Educaţie, determinat de proiectul Ordonanţei privind salarizarea bugetarilor, dar şi protestele de la Palatul Cotroceni ale sindicatelor afiliate la BNS, avaria în reţeaua de electricitate, care a afectat judeţele Argeş şi Vâlcea şi raportul Consiliului concurenţei...
Cluj: Protest prin greva foamei al unui muncitor cu sănătatea vătămată, concediat de Mechel Câmpia Turzii Unul dintre muncitorii concediaţi de Mechel Câmpia Turzii, din grupul celor aproximativ 100 care au continuat, luni, în faţa întreprinderii, pentru a 19-a zi, protestele faţă de neplata salariilor compensatorii de către patronatul rus, a anunţat că a decis să intre, de azi, în greva foamei, pentru că...