Cele mai citite
 


Gabrielle Giffords a reuşit să se ridice şi va fi mutată într-un centru de recuperare
vineri, 21 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Gabrielle Giffords, membra democrată a Camerei Reprezentanţilor împuşcată în cap la începutul lunii de un tânăr, a reuşit să se ridice şi să privească pe fereastră, iar în curând va fi mutată din spitalul din Tucson, Arizona, la Houston, unde va fi suspusă unui amplu program de recuperare mentală şi fizică, relatează AP.
Mutarea sa rapidă dintr-o unitate de terapie intensivă într-un centru de recuperare se bazează pe ultimele verificări, care arată că pacienţii se recuperează mai bine cu cât procesul de reabilitare începe mai repede. Familia lui Giffors speră să o mute pe membra Congresului american în spitalul TIRR Memorial Hermann din Houston, unde locuieşte şi lucrează ca astronaut soţul său.

'Sunt extrem de optimist în ceea ce priveşte semnele de recuperare date de soţia mea de la momentul când a fost împuşcată', a precizat Mark Kelly într-un comunicat. Angajaţii Centrului Medical Universitar din Tucson 'au stabilizat-o până la punctul în care este pregătită să fie mutată în faza de recuperare', a adăugat el.

Progresul ei a fost evident miercuri, când a reuşit să stea pe propriile picioare cu ajutorul staffului medical, a declarat purtătoarea de cuvânt a spitalului, Janet Stark. Pe parcursul reabilitării, Gabrielle Giffords, care a fost rănită de un glonţ în creier, va fi nevoită să înveţe din nou cum să gândească. Nu se ştie dacă poate să vorbească sau cât de bine poate să vadă. Deşi îşi mişcă braţele şi picioarele, nu se ştie cu exactitate nici câtă putere are în partea dreaptă a corpului.

Deşi Giffords rămâne într-o stare gravă, recuperarea sa i-a impresionat pe medici. Totuşi, gravitatea rănilor suferite şi prognozele pe termen lung nu se vor putea cunoaşte pentru o perioadă. 'Fiind stabilă din punct de vedere medical, nu mai exista niciun motiv de a fi ţinută acolo', unde ar fi putut suferi infecţii şi alte complicaţii care apar la pacienţii care stau mult timp în spital, a declarat dr. Steve Williams, şeful secţiei de reabilitare al Centrului Medical Boston şi al Şcolii de Medicină a Universităţii Boston.

Giffords va fi cel mai probabil mutată la Houston, unde, odată ajunsă, va fi supusă testelor medicilor pentru a se stabili ce poate şi ce nu poate să facă, a spus dr. Reid Thompson, neurochirurg şef la Universitatea Vanderbilt din Nashville.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Braşov: Centru de Recuperare pentru Copilul cu handicap, inaugurat la Brădet Unul dintre cele mai moderne Centre de Recuperare pentru Copilul cu handicap, aflat în incinta Centrului de Reabilitare Şcolară Brădet din Braşov, de care vor beneficia aproximativ 200 de copii şi tineri din zonă, a fost inaugurat miercuri, se precizează într-un comunicat transmis AGERPRES de Direcţia...
Spitalul de Arşi: Patru răniţi în Colectiv - la Terapie Intensivă; 11 - în stare gravă, dar stabili Patru răniţi în incendiul din clubul Colectiv se află la Terapie Intensivă, iar ceilalţi 11 sunt în stare gravă, dar stabili, fiind internaţi pe secţii, a declarat marţi, pentru AGERPRES, directorul Spitalului de Arşi, Cristian Niţescu.
Prahova: Centru de recuperare şi reabilitare neuropsihiatrică, fără medic psihiatru angajat Centrul de recuperare şi reabilitare neuropsihiatrică pentru persone adulte cu handicap din oraşul Urlaţi unde sunt internate, în acest moment, 160 de persoane cu afecţiuni precum autism sau schizofrenie paranoidă, nu are niciun medic psihiatru angajat, serviciile medicale fiind asigurate de un specialist...
Spitalul 'Sfântul Ioan': 3 răniţi în Colectiv - la Terapie Intensivă, în stare gravă Cei trei răniţi în incendiul din clubul Colectiv, care mai sunt internaţi la Spitalul 'Sfântul Ioan', se află la Terapie Intensivă, în stare gravă, a declarat vineri pentru AGERPRES medicul Carmen Giuglea.
Braşov: Doi dintre răniţii în explozia de la fabrica de pâine internaţi la ATI, în stare gravă, dar stabilă Starea celor doi răniţi în urma exploziei de săptămâna trecută de la o fabrică de pâine din Braşov, o femeie de 51 de ani şi un bărbat de 46 de ani, internaţi la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, este gravă, a declarat pentru AGERPRES managerul spitalului, dr. Daniela...
Zece pacienţi, la secţia de terapie intensivă a Spitalului de Arşi La secţia de terapie intensivă a Spitalului de Arşi sunt internate, în prezent, zece persoane rănite în incendiul de la clubul Colectiv, starea lor este stabilă, însă două au o situaţie mai delicată, a precizat, vineri, directorul medical Cristian Niţescu.